Alle fortjener en trygg hverdag. Hjelp oss å gjøre det mulig.

Bli medlem Lær mer om epilepsi

Alle fortjener en trygg hverdag. Hjelp oss å gjøre det mulig.

Bli medlem Lær mer om epilepsi

Årets andre utgave av EpilepsiNytt

18.06.2018

I årets andre utgave av Norsk Epilepsiforbunds medlemsblad - Epilepsinytt, er rehabilitering i fokus. 

På Solheimslien bofellesskap har Anders Baste Revheim fått den oppfølgingen og støtten han trengte for å ta ansvar for seg selv og klare seg i egen leilighet. Solheimslien er et sted hvor mennesker med alvorlig epilepsi kan bo i egen leilighet og samtidig være en del av et fellesskap med arrangerte sosiale aktiviteter og omsorgspersonell som er til stede til alle døgnets tider. 

Anders Baste Revheim er magasinets hovedperson, en mann som har musikalske talenter, men som på grunn av en alvorlig epilepsi i mange år har vært utenfor arbeidslivet. Etter å ha bevist arbeidskapasiteten sin i tre år på vaskeri fikk han til slutt jobb på Bergen bibliotek. – Det å være aktiv i en gruppe med andre mennesker er medisin i seg selv, sier Anders om jobben sin. På fritiden er han med i Bergen Filharmoniske kor og spiller tverrfløyte.

Katrin Begall har jobbet med epilepsi i 17 år som fagsykepleier og i de siste årene har hun hatt ansvar for å arrangere kurs for unge med epilepsi og deres pårørende i Bergen. Tilleggsutfordringer har hun sett at mange ungdommer sliter med, at man faller mellom to stoler i skolesystemet og at mange kjenner på problemer med hukommelse, trøtthet og depresjon. – Det finnes likevel mange måter man kan tilrettelegge for disse barna og ungdommene på. Har man et godt støtteapparat med sosionom og foreldre som er engasjerte så er man på riktig vei og har muligheter.

Ellers er denne utgaven av Epilepsinytt ganske forskningstung. Lederen for farmakologi-teamet på Spesialsykehuset for epilepsi forteller om CBD-olje. Forskningslederen på Spesialsykehuset for epilepsi Morten Lossius åpner en ny spalte hvor han trekker frem viktig forskning den siste perioden, og kommenterer funnene i forskningsartiklene.

God lesning!

Husk at du også kan lese bladet elektronisk på medlemssidene.

Share Share Share

Det siste året har våre medlemmer bidratt til:

450

tusen kroner til forskning

122

politiske henvendelser

1882

personer har mottatt rådgivning

162

kurs og aktiviteter

På denne siden brukes informasjonskapsler ("cookies") til å få statistikk over bruk av sidene våre og for å gi ekstra funksjonalitet til deg. Vi kan også bruke cookies i forbindelse med markedsføring av våre produkter og tjenester. Ved å fortsette å bruke siden bekrefter du at du godtar det.

Design: Tenk Kommunikasjon // Utviklet av Imaker AS