Alle fortjener en trygg hverdag. Hjelp oss å gjøre det mulig.

Bli medlem Lær mer om epilepsi

Alle fortjener en trygg hverdag. Hjelp oss å gjøre det mulig.

Bli medlem Lær mer om epilepsi

Aurora Østmo Monrad sier hennes fotohobby er en mestringsmekanisme for livet.

Årets siste utgave av EpilepsiNytt

14.12.2018

Tema for utgaven er hobby. Vi har møtt en fotograf og en natursjel som begge sier de får veldig mye ut av sin lidenskap. Psykologen mener hjernehelsen har godt av en hobby!

Det var et medlem som foreslo at et nummer av EpilepsiNytt burde handle om hobbyer. På samme tid tikket det inn lapper, telefonsamtaler og beskjeder om medlemmer av Epilepsiforbundet som setter stor pris på det å ha en fritidssyssel. Og de vil gjerne fortelle om det og dele det med andre som har epilepsi! Forbundet opplever ofte at mange medlemmer ikke ønsker å begrense seg på grunn av epilepsien. Det er folk som kjører radiobiler, løper gallopp med hesten sin, går på turn eller trener taekwondo. Meldingen til hverandre er: Du kan klare det aller meste med epilepsi. Ikke la det stoppe deg. 

Så EpilepsiNytts utsendte har møtt Aurora Monrad, som har vært stamgjest på SSE og hatt et status epilepticus som førte til lammelser. Gjennom den positive skaperkraften det er å ta interessante og vakre bilder så har den unge jenten fått selvtillitten tilbake og troen på at hun kan få til det hun vil. Se de inspirerende bildene hun har tatt lengre ned i saken. 

Harald Øksnes er en ekte handyman. Han rydder stier, markerer løyper og lager vakre skilt som viser veien i marka. Harald er opptatt av at alle skal kunne nyte marka og hans mantra er å legge til rette for friluftsliv i Øksnesmarka. Det har gjort at han har fått rollen som tilsynsmann for Øksnes friluftsområdet av Bergen og Omland Friluftsråd. Å ha et aktivt liv fylt med fritidsinteresser som padling, båtkjøring, ishockey og fotball gir han stor mestringsfølelse. 

Spesialist i klinisk nevropsykologi, Ylva Østby, er ikke i tvil om at hjernehelsen har godt av en hobby.  Det å ha en meningsfylt hobby og å drive med fysiske og kognitive aktiviteter kan for eksempel bidra til å forebygge hukommelsestap ved aldring, sier hun.  

Dette er hovedreportasjene i bladet. I tillegg følger nyhetssaker om statsbudsjettet, nytt fra lokallagene og forskningssjefen, en reportasje om epilepsihund og mye mer! God lesning!

Husk at du også kan lese bladet elektronisk på medlemssidene.

Her stod jeg nede og ventet på t-banen, mens jeg tok flere bilder av hver t-bane. Så kom denne, og jeg synes det var så kult at alle sine ansikter var «sensurert»/gjemt, unntatt den lille jenta som ser tankefullt oppover. Jeg ville få frem at alle de voksne er presset sammen og opptatte med noe, mens den lille jenta ser drømmende ut. FOTO Aurora Østmo Monrad

Jeg gikk rundt i gatene ved Harajuku, da jeg så denne damen i bare lilla. Hun virket sjenert og tilbakeholden når jeg spurte om jeg kunne ta bildet, og det var det jeg ville få frem. Personligheten hennes. Det er selfølgelig ikke hver dag man ser noen med lilla linser og lilla klær heller. FOTO Aurora Østmo Monrad

Jeg hadde lyst til å finne noen i en skinnjakke, og da kom denne mannen. Han fortalte at det var den «amerikanske» stilen til kjendiser som inspirerte han til sin egen klesstil. Jeg tok bare dette ene bildet, men jeg synes at vennligheten i ansiktet hans kom godt frem. FOTO: Aurora Østmo Monrad

Share Share Share

Det siste året har våre medlemmer bidratt til:

450

tusen kroner til forskning

122

politiske henvendelser

1882

personer har mottatt rådgivning

162

kurs og aktiviteter

På denne siden brukes informasjonskapsler ("cookies") til å få statistikk over bruk av sidene våre og for å gi ekstra funksjonalitet til deg. Vi kan også bruke cookies i forbindelse med markedsføring av våre produkter og tjenester. Ved å fortsette å bruke siden bekrefter du at du godtar det.

Design: Tenk Kommunikasjon // Utviklet av Imaker AS