Epilepsikalenderen - en ny, gratis anfallskalenderapp!

12.03.2018

Epilepsikalenderen appen kan lastes ned gratis i appstore og google play.

Nå har det kommet en app hvor man hurtig kan registrere epileptiske anfall.  Appen gir en detaljert anfallsbeskrivelse og har blant annet en integert anfallskalender og man kan gjøre videoopptak direkte i appen. Den kan også samle informasjon som kan sendes via e-post til behandlende lege eller andre relevante personer. 

Hvorfor bør man bruke anfallskalender?

Ifølge den kunnskapsbaserte retningslinjen om epilepsi er det flere gode grunner: 

En strukturert anfallsobservasjon og -beskrivelse kan ha betydning for utredning av epilepsisuspekte anfallsfenomener og bidra til korrekt diagnostikk. Klinisk erfaring tilsier at en god anfallsregistrering kan bidra til å oppklare hvilken anfallstype personen har, hvor lenge anfallene varer, hvor hyppig anfallene opptrer samt om det er spesielle mønstre i anfallsopptredenen. En godt ført anfallskalender kan ha stor betydning når man skal vurdere effekten av et iverksatt tiltak, for eksempel en medikamentomlegging. Den kan også bidra til å identifisere forhold som utløser eller forebygger anfall, noe som kan danne grunnlag for å iverksette miljømessige tilpasninger i hverdagen.

Share Share Share

På denne siden brukes informasjonskapsler ("cookies") til å få statistikk over bruk av sidene våre og for å gi ekstra funksjonalitet til deg. Vi kan også bruke cookies i forbindelse med markedsføring av våre produkter og tjenester. Ved å fortsette å bruke siden bekrefter du at du godtar det.

Design: Tenk Kommunikasjon // Utviklet av Imaker AS