Alle fortjener en trygg hverdag. Hjelp oss å gjøre det mulig.

Bli medlem Lær mer om epilepsi

Alle fortjener en trygg hverdag. Hjelp oss å gjøre det mulig.

Bli medlem Lær mer om epilepsi

Ny utgave av EpilepsiNytt

04.04.2018

I reportasjeserien "om å gi tilbake" snakker vi med tre ungdommer som har epilepsi hvis jobb er å hjelpe andre.

I årets første utgave av medlemsbladet har reportasjeansvarlig snakket med tre ungdommer med opplevelsen av å være på brukersiden og å senere jobbe for samme tilbud. Therese Jahre har mottatt tilrettelegging fra NAV for å kunne stå i sin nåværende jobb. I jobben som rådgiver ved arbeidslivssenteret hos NAV hjelper hun andre med å kunne ta del i arbeidslivet. Sykepleierutdannede Ida Zachariassen har gått gjennom besvimelser og sykehusinnleggelser. – Jeg hadde nok ikke blitt sykepleier om jeg ikke hadde fått epilepsi. Fordelen med å jobbe i helsevesenet er jo selvsagt at jeg er omgitt av personer som forstår meg og de utfordringene jeg har, sier Ida. Gutten som slet seg gjennom skolen og måtte lese ting 6-7 ganger for å få det med seg, endte opp med høyskoleutdannelse som sosionom. Andreas Frafjord mener man vet for lite om epilepsi i den norske skolen og prøver å gjøre en forskjell ved å forklare hva et anfall er og hva man skal se etter. Alle tre ungdommene er gode eksempler på at man kan gi tilbake, selv om man selv ikke hadde det så lett.

Internasjonal Epilepsidag ble markert med kampanje på sosiale medier og en rundbordsdiskusjon på Rikshospitalet. I løpet av dagen intervjuet generalsekretær Henrik Peersen flere helsepolitikere om hva de mente burde forbedres av informasjon for epilepsipasienter. Les hva helsepolitikerne sa og hva fagpersonene i diskusjonen mente burde forbedres.

I bladet kan man også lese om SUDEP (Plutselig uventet død ved epilepsi), da dette har vært et tema som har kommet mer frem i søkelyset den siste tiden, etter noen tragiske dødsfall.  Man kan også lese om at SSE (Spesialsykehuset for epilepsi) opplever støtte på tvers av politiske skillelinjer. Erik Sætre skriver om hukommelsesvansker og hvordan man kan lette problemet i hverdagen.

Siste innslag er en reportasje fra NEFUS vinterleir. «Leiren som betyr alt» aktiviserer ungdom med epilepsi på en positiv og trygg måte. Her er det kjærlighetsboks, snøbading, musikkquiz og overnatting ute i snøhule på agendaen. Ungdommene forteller ærlig og åpenhjertelig om sine erfaringer meg leiren: – Stemningen her på leiren er upåklagelig. Alle er flinke til å passe på hverandre. Vi tar vare på hverandre, hvis det skulle skje anfall og spesielt sosialt, sier Mats Talset.

Et ungt, hipt og fargerikt EpilepsiNytt er på vei i posten til alle medlemmene våre. Husk at du også kan lese bladet elektronisk på medlemssidene.

Share Share Share

Det siste året har våre medlemmer bidratt til:

450

tusen kroner til forskning

122

politiske henvendelser

1882

personer har mottatt rådgivning

162

kurs og aktiviteter

På denne siden brukes informasjonskapsler ("cookies") til å få statistikk over bruk av sidene våre og for å gi ekstra funksjonalitet til deg. Vi kan også bruke cookies i forbindelse med markedsføring av våre produkter og tjenester. Ved å fortsette å bruke siden bekrefter du at du godtar det.

Design: Tenk Kommunikasjon // Utviklet av Imaker AS