Stiftelsen Dam har gitt Epilepsiforbundet støtte til en whiteboardfilm som skal gjøre det lettere for unge å fortelle andre om sin epilepsi. Forrige uke kom generalsekretær i Stiftelsen Dam Hans Christian Lillehagen og kommunikasjonssjef Hege Bjørnsdatter Braaten på besøk til oss og fikk høre om arbeidet med prosjektet. Fra venstre: produsent og regissør Halvor Nitteberg, Hans Christian Lillehagen, tegneren Esther Buchmann, generalsekretær i Epilepsiforbundet Sissel Karin Haavaag og Hege Bjørnsdatter Braaten.

Prosjektbesøk fra Stiftelsen Dam

15.01.2020

Forrige uke var Stiftelsen Dam på prosjektbesøk hos Epilepsiforbundet, og fikk høre om hvordan vi jobber med whiteboardfilmen som vi håper skal gjøre det lettere for unge å fortelle andre om sin epilepsi.

Som de fleste andre små, frivillige organisasjoner er vi avhengige av prosjekter med tilhørende prosjektmidler for å få økonomien til å gå rundt. To ganger i året søker vi Stiftelsen Dam (tidligere ExtraStiftelsen) om prosjektstøtte. Et av prosjektene vi fikk støtte til i 2019 var en whiteboardfilm som vi håper skal gjøre det lettere for ungdom å fortelle venner og familie om sin epilepsi. En whiteboardfilm er en film der handlingen tegnes på en hvit bakgrunn mens du ser filmen.

– Ideen til dette prosjektet kom opprinnelig fra en mor som skrev til oss og ønsket at vi skulle lage en slags manual eller veiledning til foreldre og unge om hvordan de kan fortelle venner om epilepsien uten å bli stemplet som dumme eller rare, forteller prosjektleder og kommunikasjonsmedarbeider i Epilepsiforbundet Lena Rossevik.

Målgruppen for filmen er unge i alderen 11-18 år.
– For at vi skal treffe målgruppen så godt som mulig, har ungdom med epilepsi vært med i en arbeidsgruppe som har kommet med innspill til manus og vurdert manusutkast, forteller Rossevik.

Forrige uke ble filmen spilt inn, og vi fikk besøk av generalsekretær i Stiftelsen Dam Hans Christian Lillehagen og kommunikasjonssjef Hege Bjørnsdatter Braaten. De lyttet interessert mens regissør og produsent Halvor Nitteberg og tegneren Esther Buchmann fortalte om hvordan de har jobbet med filmen og hva som skjer videre med den nå.

– Nå er det en som skal begynne å redigere filmen denne uken, og når vi har laget en versjon, kommer vi til å teste den på arbeidsgruppa og administrasjonen i Epilepsiforbundet, forteller Halvor Nitteberg. – Når vi er enige om at den er ferdig, så vil vi gå i lydstudio og legge på lyd med de ungdommene som skal snakke i filmen. Når vi har gjort lyden, vil det være en ny redigering der alt klargjøres.

Nitteberg regner med at filmen er ferdig tidlig på vårparten. Nærmere informasjon om lanseringsdato kommer her på nettsiden og Facebook.

Vi i Epilepsiforbundet gleder oss veldig til å se den ferdige filmen, og håper den vil bidra til at flere unge forteller om sin epilepsi og opplever at de blir møtt med forståelse.

Det er kanskje ikke den mest behagelige arbeidsstillingen, men slik sitter Esther og tegner hele filmen mens kameraet går.

Share Share Share

På denne siden brukes informasjonskapsler ("cookies") til å få statistikk over bruk av sidene våre og for å gi ekstra funksjonalitet til deg. Vi kan også bruke cookies i forbindelse med markedsføring av våre produkter og tjenester. Ved å fortsette å bruke siden bekrefter du at du godtar det.

Design: Tenk Kommunikasjon // Utviklet av Imaker AS