Forskere ved Universitetet i Oslo og Spesialsykehuset for epilepsi ønsker å vite mer om hvilke utfordringer foreldre opplever når det gjelder å ivareta barn med epilepsi. Foto: Khakimullin Aleksandr/Shutterstock.com

Vil du delta i undersøkelse om foreldres behov for helseinformasjon?

08.10.2020

Målet med spørreundersøkelsen er å kartlegge hvilke behov foreldre til barn med epilepsi har for helseinformasjon. Universitetet i Oslo og Spesialsykehuset for epilepsi (SSE) ønsker å finne ut mer om hva foreldre opplever som lett eller vanskelig i møte med helsevesenet, slik at helsevesenet bedre kan hjelpe dem å ivareta barnets behov. Undersøkelsen er for alle foreldre som har barn med epilepsi mellom 0-12 år.

Foreldre har en nøkkelrolle når det gjelder å ivareta barnet i hverdagen. Helsevesenet blir mer og mer sammensatt, og forventningene til at foreldre selv skal ta aktivt del i avgjørelser knyttet til behandling og oppfølging øker. For å få mer kunnskap om hvilke behov foreldrene har for bistand, sammen med hvordan helsevesenet klarer å møte disse behovene, ønsker forskerne å vite mer om hvilke utfordringer foreldre opplever når det gjelder å ivareta barnet.

Forskningsstudie
Undersøkelsen er en del av en forskningsstudie der foreldre til barn med epilepsi og ansatte i primær- og spesialisthelsetjenesten (SSE) sammen skal videreutvikle helsetjenester slik at de blir bedre tilpasset foreldrenes behov. Forskerne ønsker å vite mer om hvordan foreldre opplever det å få tilgang til, forstå og bruke helseinformasjon, hvordan de navigerer i helsetjenestene og hvordan de samarbeider med helsepersonell for å ivareta sitt barns behov på en best mulig måte. Dette er første gang en slik studie blir gjort i Norge. Ved å delta, bidrar du til at forskerne får en best mulig oversikt over hvordan foreldre opplever helsetilbudet til barn med epilepsi i Norge.

Hva innebærer deltagelse i undersøkelsen for deg?
Alt du trenger å gjøre er å svare på spørreskjemaet som du finner ved å trykke på lenken nedenfor. Det tar 15-30 minutter. Du kan svare ved hjelp av din egen mobil, nettbrett eller PC.
Det vil ikke være mulig å identifisere deg eller ditt barn i resultatene.

Trykk her for å delta i undersøkelsen


Opplysninger du gir anonymt i kartleggingsskjemaet vil bli brukt som en del av minimum tre artikler publisert i internasjonale tidsskrifter. Resultatene fra studien vil også bli presentert i Epilepsiforbundets medlemsblad, EpilepsiNytt, samt på nasjonale og internasjonale fagkongresser.

Ønsker svar fra begge kjønn
Erfaringer tilsier at det ofte er mødre som svarer på slike spørreskjemaundersøkelser. Forskerne oppfordrer begge foreldre til å svare, slik at de får en best mulig oversikt, og kan tilpasse helsetjenestene i samråd med hvordan foreldre av begge kjønn opplever styrker og utfordringer i norsk helsevesen.

Share Share Share

På denne siden brukes informasjonskapsler ("cookies") til å få statistikk over bruk av sidene våre og for å gi ekstra funksjonalitet til deg. Vi kan også bruke cookies i forbindelse med markedsføring av våre produkter og tjenester. Ved å fortsette å bruke siden bekrefter du at du godtar det.

Design: Tenk Kommunikasjon // Utviklet av Imaker AS