Prosjektene som har fått støtte skal blant annet utforske genetiske årsaker til epilepsi og hvilken betydning kirurgi får for kognisjon, psykisk helse og livskvalitet ved aldring. Foto: Alexander Raths/Shutterstock.com

400 000 til forskning

12.05.2017

Forskningsstøtte fra Epilepsiforbundet

Norsk Epilepsiforbund har denne uken tildelt 400 000 kroner til fem epilepsirelaterte forskningsprosjekter gjennom vårt forskningsfond.

– I år var det mange spennende prosjekter som søkte om støtte. Derfor besluttet vi å dele ut hele 400 000, – en rekordstor tildeling, forteller generalsekretær Henrik Peersen.

Spennende prosjekter
Prosjektene som har fått støtte skal blant annet utforske genetiske årsaker til epilepsi, hvordan ketogen diett påvirker tarmfloraen og om påvirkningene fører til anfallskontroll, og hvilken betydning kirurgi får for kognisjon, psykisk helse og livskvalitet ved aldring.

Andre spørsmål som skal besvares blant prosjektene er om risikoen for redusert språkutvikling som følge av medikamentbruk under svangerskap kan forhindres. Og om det er regionale forskjeller i diagnostisering og behandling av epilepsi hos barn i Norge.

Flere donasjoner enn før
– Årets rekordtildeling var også mulig fordi vi det siste året har mottatt flere donasjoner enn tidligere, og fordi kontingenten fra familiemedlemskap er øremerket til forskning, sier generalsekretæren. – Vi håper selvfølgelig at dette er en utvikling som vil fortsette, så vi kan tildele enda mer til forskning i fremtiden.

 

Visste du at når du melder inn et familimedlem går hele kontingenten til forskning? 

Trykk her dersom også du ønsker å støtte Epilepsiforbundets arbeid eller epilepsirelatert forskning.

Share Share Share

På denne siden brukes informasjonskapsler ("cookies") til å få statistikk over bruk av sidene våre og for å gi ekstra funksjonalitet til deg. Vi kan også bruke cookies i forbindelse med markedsføring av våre produkter og tjenester. Ved å fortsette å bruke siden bekrefter du at du godtar det.

Design: Tenk Kommunikasjon // Utviklet av Imaker AS