Aktuelt

Illustrasjonsbilde til saken Spørsmål og svar knyttet til vår Spleis-kampanje
11.06.2024

Spørsmål og svar knyttet til vår Spleis-kampanje

Epilepsiforbundet har lansert en Spleis-kampanje for å samle inn penger til støtte for familier som rammes av epilepsi.  Vi ønsker å skape en bedre hverdag og tryggere fremtid for personer som rammes av epilepsi. Tusen takk til alle som bidrar, om det er gjennom pengegaver, deling av kampanjen eller annen støtte. Hvis du har spørsmål til kampanjen vår, håper vi at du finner svar på dem her.

Illustrasjonsbilde til saken Epilepsiforbundet møtte helseministeren med 25.000 signaturer mot SSE-kutt
11.06.2024

Epilepsiforbundet møtte helseministeren med 25.000 signaturer mot SSE-kutt

Torsdag i forrige uke overleverte Epilepsiforbundet 25.000 signaturer til helseministeren, som reaksjon på at det ble kuttet 5 sengeplasser på barneavdelingen på Spesialsykehuset for epilepsi (SSE) 1. april i år.

Illustrasjonsbilde til saken Fersk doktoravhandling om sammenhengen mellom psykiske lidelser og epilepsi
21.05.2024

Fersk doktoravhandling om sammenhengen mellom psykiske lidelser og epilepsi

Psykiske lidelser er mer utbredt blant personer med epilepsi enn ellers i befolkningen, noe som kan påvirke prognose og behandling av epilepsien. En fersk doktoravhandling har undersøkt forholdet mellom epilepsi og psykiske symptomer, og funnene støtter at det kan foreligge en felles underliggende sårbarhet for å utvikle begge tilstander.

Illustrasjonsbilde til saken En helg av de sjeldne for de sjeldne
15.05.2024

En helg av de sjeldne for de sjeldne

Helgen 19.-21. april arrangerte nettverket Epilepsiforbundet Sjeldne en sjelden-weekend for sine medlemmer på Gurvika feriesenter i Larvik. Der fikk deltagerne være med på et spennende og variert program.

Illustrasjonsbilde til saken Bli med på Epilepsiforbundets sommerleir for ungdom
10.04.2024

Bli med på Epilepsiforbundets sommerleir for ungdom

Nå har vi åpnet opp påmeldingen til årets sommerleir for ungdom. Leiren avholdes på Camp Bjøntegaard, 24.-29. juni. Dette er et fantastisk tilbud til deg som er mellom 15-30 år og har epilepsi eller PNES. Meld deg på og få en uforglemmelig opplevelse i sommerferien!

Illustrasjonsbilde til saken Jenta med jernviljen
08.04.2024

Jenta med jernviljen

Tekst: Frøy Lode Wiig
F
oto: Erik M. Sundt

Uforklarlige anfall. Glemsomhet. Konsentrasjonsvansker. Det preget skolegangen til Ingrid Ciakudia-Moxnes (30). Takket være en ukuelig vilje har hun likevel fullført universitetsutdannelse.  

Illustrasjonsbilde til saken Bacheloroppgave resulterte i diskré pannebånd som beskytter ved anfall
21.03.2024

Bacheloroppgave resulterte i diskré pannebånd som beskytter ved anfall

Tre tidligere studenter ved produktdesign-utdanningen på Oslo Met har laget et nøytralt og lite synlig pannebånd som beskytter hodet ved epilepsianfall som kan medføre fallskader. Nå jobber de for å få det ut på markedet.

Illustrasjonsbilde til saken Dravet-pasienter får endelig  tilgang til ny behandling
19.03.2024

Dravet-pasienter får endelig tilgang til ny behandling

Beslutningsforum i Nye metoder har i gårsdagens møte besluttet at epilepsimedisinen Fintepla innføres til behandling av Dravet syndrom ved norske sykehus.
– Det har tatt altfor lang tid å få innført medisinen, men vi er tilfredse med at pasientene nå kan starte behandlingen, sier forbundsleder Espen Lahnstein i Epilepsiforbundet.

Illustrasjonsbilde til saken Perlekunstneren
13.03.2024

Perlekunstneren

Hva har prinsesse Ingrid Alexandra, Viggo Venn, Amalie Snøløs, Tix og Supermario til felles? Jo, de har alle blitt portrettert av perlekunstner Fabian Teinum Reinhardsen (24), som har tatt perlekunsten til et høyere nivå enn de fleste andre. 

Illustrasjonsbilde til saken Menn bør unngå valproat tre måneder før de ønsker å lage barn
12.03.2024

Menn bør unngå valproat tre måneder før de ønsker å lage barn

En studie fra Norge, Sverige og Danmark antyder en økt risiko for nevroutviklingsforstyrrelser hos barn av fedre behandlet med epilepsimedisinen valproat de tre siste månedene før unnfangelse, sammenlignet med tilsvarende bruk av medisinene lamotrigin eller levetiracetam. Det europeiske legemiddelverket pålegger nå helsevesenet å sette inn tiltak.

Illustrasjonsbilde til saken Årets første EpilepsiNytt er på vei
06.03.2024

Årets første EpilepsiNytt er på vei

Årets første utgave av medlemsbladet EpilepsiNytt er på vei til medlemmene våre. Denne gangen tar vi opp et alvorlig tema som det ikke snakkes så mye om, nemlig SUDEP (plutselig uventet død ved epilepsi). Vi spør blant annet: Hvorfor får mange så lite informasjon om SUDEP? Hvem er i risikosonen for SUDEP? Og hvordan kan man forebygge SUDEP?

Illustrasjonsbilde til saken Trenger du studiestipend?
04.03.2024

Trenger du studiestipend?

Søk hos Kari Thrane-Steens Fond, en stiftelse som gir økonomisk støtte til utdannelse for ungdom med epilepsi. 

Illustrasjonsbilde til saken Forskere vil finne ut om mekanismer fra migrene kan stoppe epilepsianfall
26.02.2024

Forskere vil finne ut om mekanismer fra migrene kan stoppe epilepsianfall

Epilepsiforskningsmiljøet ved Nevrologisk avdeling ved Oslo universitetssykehus har nylig mottatt forskningsmidler på ca. 6,6 millioner kroner fra Helse Sør-Øst til et prosjekt der forskerne skal prøve å finne ut om hjernemekanismer kjent for migrene kan stanse eller hindre epilepsianfall. 

Illustrasjonsbilde til saken Epilepsiforbundets ulykkesforsikring – kanskje den beste medlemsfordelen
23.02.2024

Epilepsiforbundets ulykkesforsikring – kanskje den beste medlemsfordelen

Visste du at du som medlem i Epilepsiforbundet får tilgang til vår ulykkesforsikring som også dekker skader ved epileptiske anfall? Vanlige ulykkesforsikringer dekker ikke dette. Nå er brosjyren for 2024 klar, og du kan lese den på nettsiden vår. 

Illustrasjonsbilde til saken Både Dravet-pasienter og kommuner rammes av avslag i Nye metoder
16.02.2024

Både Dravet-pasienter og kommuner rammes av avslag i Nye metoder

Beslutningsforum i Nye metoder sa forrige mandag nei til å godkjenne den lovende epilepsimedisinen Fintepla som kan hjelpe pasienter med den alvorlige epilepsisykdommen Dravet syndrom. – Dette er et skandalevedtak som både rammer epilepsipasienter, de pårørende og kommunene, sier forbundsleder i Epilepsiforbundet Espen Lahnstein.

Illustrasjonsbilde til saken OUS legger ned barnesenger på SSE
09.02.2024

OUS legger ned barnesenger på SSE

Oslo universitetssykehus (OUS) kutter 5 av 30 sengeplasser på barneavdelingen til Spesialsykehuset for epilepsi (SSE) for å spare penger. – Kortsynt og usosialt, sier Epilepsiforbundets generalsekretær. 

Illustrasjonsbilde til saken Den internasjonale epilepsidagen 2024 – hvor er forskningen om 50 år?
07.02.2024

Den internasjonale epilepsidagen 2024 – hvor er forskningen om 50 år?

Mandag 12. februar er det den internasjonale epilepsidagen, og vi har i den anledning laget fem filmer der vi snakker med ulike forskere om deres forskningsfelt. Hovedtema for dagen er «Epilepsiforskningen de neste 50 årene». Se filmene på vår YouTube-kanal.

Illustrasjonsbilde til saken Betaling av medlemskontingenten for 2024
22.01.2024

Betaling av medlemskontingenten for 2024

Epilepsiforbundet sender i dag ut medlemskontingenten for 2024. Vi takker alle våre medlemmer for den viktige støtten, og håper at dere fortsatt vil være medlem hos oss. Kontingenten sender vi ut både på SMS og mail. De vi ikke har telefonnummer eller e-post til, vil få faktura i posten. Det vil ta litt lengre tid før du mottar denne. 

Illustrasjonsbilde til saken Fotballturneringen har blitt en tradisjon til støtte for epilepsiforskning
17.01.2024

Fotballturneringen har blitt en tradisjon til støtte for epilepsiforskning

I romjulen arrangerte de den årlige fotballturneringen for tredje gang til støtte for epilepsiforskning. Arrangementet har dermed blitt en tradisjon, slår kompisgjengen fra Brumunddalen fast – akkurat slik de håpet. Men de gir seg ikke der, nå er målet å øke summen for hvert år og utvide arrangementet.

Illustrasjonsbilde til saken Trenger du penger til forskning?
11.01.2024

Trenger du penger til forskning?

Søk støtte fra Epilepsiforbundets forskningsfond innen 10. april.

Illustrasjonsbilde til saken Epilepsiforbundet er i gang med sin sykehus-turné – neste stopp er Ålesund
18.12.2023

Epilepsiforbundet er i gang med sin sykehus-turné – neste stopp er Ålesund

Epilepsiforbundet fortsetter denne vinteren sin sykehus-turné til lokalsykehus rundt om i landet. Hensikten er å gjøre lokalsykehusene i Norge kjent med Epilepsiforbundet og våre tilbud – spesielt lokallagene våre – slik at de kan videreformidle til pasientene hva vi kan hjelpe dem med.

Illustrasjonsbilde til saken Fersk doktoravhandling om epilepsimedisiners påvirkning på immunsystemet og betennelser
06.12.2023

Fersk doktoravhandling om epilepsimedisiners påvirkning på immunsystemet og betennelser

En fersk doktoravhandling har undersøkt hvordan tre typer antiepileptika påvirker immunsystemet og betennelser i kroppen hos pasienter med langvarig og stabil epilepsi. Resultatene åpner for nye typer behandlinger for å begrense anfallsutviklingen.

Illustrasjonsbilde til saken – Vi lever alltid i beredskap
20.11.2023

– Vi lever alltid i beredskap

Da Christina Ygre Skorve var gravid første gang, fikk hun beskjed om at barnet i magen hadde ti prosent sjanse til å overleve. Men lille Nina Alexandra ville leve – nå er hun femten år! Likevel preger liv og død hverdagen til mor og datter mer enn noen gang.

Illustrasjonsbilde til saken – Tenk hvis vi kan stoppe anfallet før det starter!
16.11.2023

– Tenk hvis vi kan stoppe anfallet før det starter!

I Oslo sitter to tyske forskere og tror på et nytt stort gjennombrudd innen epilepsiforskning. – Vi jobber med å finne helt nye måter å behandle epilepsi på – også før første anfallet har funnet sted, forteller dr. Berger og dr. Heuser.

Illustrasjonsbilde til saken Thea tur-retur
15.11.2023

Thea tur-retur

Tekst og foto: Sidsel Jøranlid

Det må gå fort, hvis Thea Resset Dalum (17) fra Otta får kraftige epilepsianfall og må inn til sykehuset på Lillehammer eller i Oslo. Da er det fint å ha en landingsplass bare 200 meter fra huset.

Illustrasjonsbilde til saken Spørsmål og svar knyttet til vår fast giver-kampanje
10.11.2023

Spørsmål og svar knyttet til vår fast giver-kampanje

Epilepsiforbundet har satt i gang et stort og ambisiøst prosjekt som handler om å finne midler til mer hjerneforskning, mer støtte til de mange som lever med anfall, og mer politisk gjennomslag for saken. Derfor gjennomfører vi for tiden en ringerunde hvor vi spør medlemmer og andre støttespillere om de kan gi et fast bidrag. Vi vil takke alle som bidrar på akkurat den måten de kan og ønsker, om det er gjennom frivillig innsats, kontingenten eller en pengegave. Hvis du har noen spørsmål til kampanjen vår, håper vi at du får svar på dem her.

Illustrasjonsbilde til saken Møter om epilepsi under Hjerneuken 2023
25.10.2023

Møter om epilepsi under Hjerneuken 2023

Hvert år i november arrangerer Norsk Nevrologisk Forening, som er en del av Den norske legeforening, Hjerneuken, med flere åpne arrangementer rundt om i hele landet.
– Målet med Hjerneuken er å øke oppmerksomheten rundt hjernen og dens mange sykdommer, forteller professor i nevrologi ved Rikshospitalet Erik Taubøll. En av disse sykdommene er epilepsi.

Illustrasjonsbilde til saken Årets siste EpilepsiNytt er på vei
24.10.2023

Årets siste EpilepsiNytt er på vei

Årets siste utgave av medlemsbladet EpilepsiNytt sendes denne uken ut til medlemmene våre. Denne gangen handler det om psykisk helse hos personer med epilepsi – et viktig, sammensatt og komplekst tema.

Illustrasjonsbilde til saken Amalie Snøløs blir ambassadør for Epilepsiforbundet
16.10.2023

Amalie Snøløs blir ambassadør for Epilepsiforbundet

Influencer, TV-profil og tidligere fotballspiller Amalie Snøløs (27) er utnevnt til ambassadør for Epilepsiforbundet. – Amalie er et godt og viktig forbilde for mange med epilepsi, sier generalsekretær i Epilepsiforbundet Sissel Karin Haavaag. 

Illustrasjonsbilde til saken Én av tre mennesker med epilepsi har en samtidig psykisk lidelse
10.10.2023

Én av tre mennesker med epilepsi har en samtidig psykisk lidelse

Forekomsten av psykiske lidelser er to-tre ganger høyere hos mennesker med epilepsi enn i den generelle befolkningen. Kun et fåtall får behandling. 

Illustrasjonsbilde til saken – Å oppleve anfallskontroll er noe jeg unner alle som er rammet av epilepsi
03.10.2023

– Å oppleve anfallskontroll er noe jeg unner alle som er rammet av epilepsi

Vicki Olafsen, leder av Epilepsiforbundets lokallag i Follo, bor i Drøbak med samboer Kenneth og deres to barn. Når eldstejenta Nikoline nå i høst er stolt skolestarter, har familien en større milepæl å glede seg over. Nikoline, som lever med epilepsi, har for første gang anfallskontroll! Det har vært en lang vei dit.

Illustrasjonsbilde til saken Live har badet ute hver dag i ett år
11.09.2023

Live har badet ute hver dag i ett år

En kommentar fra en lærer satte i gang badeprosjektet til Live (14). Et prosjekt som ikke er for hvem som helst.

Illustrasjonsbilde til saken Epilepsiforbundet inviterer til filmlansering om såre temaer
06.09.2023

Epilepsiforbundet inviterer til filmlansering om såre temaer

Epilepsiforbundet har laget tre filmer om såre temaer knyttet til vanskelig epilepsi, og vi inviterer alle interesserte til filmlansering på Holmen Fjordhotell i Asker lørdag 16. september kl. 09:45. Arrangementet vil også bli streamet.

Illustrasjonsbilde til saken To doktorgrader innen epilepsiforskning på to måneder ved Rikshospitalet
04.09.2023

To doktorgrader innen epilepsiforskning på to måneder ved Rikshospitalet

I løpet av kort tid har to kandidater tatt sine doktorgrader innen grunnleggende epilepsiforskning ved ulike avdelinger og institutter tilknyttet epilepsiforskningsmiljøet i Nevrologisk avdeling ved Rikshospitalet. 

Illustrasjonsbilde til saken Bli medlem for bare kr. 100
01.09.2023

Bli medlem for bare kr. 100

Nå kan du og hele husstanden din bli medlemmer hos oss ut året for bare 100 kroner! Meld deg inn i dag, og få tilgang til alle våre medlemsfordeler.

Illustrasjonsbilde til saken På innsiden under epilepsikirurgi
28.08.2023

På innsiden under epilepsikirurgi

Epilepsikirurgi er en mulighet til å bli fullstendig kvitt epilepsien for dem som ikke vokser den av seg. Langt fra alle kan opereres, men nevrologene på Spesialsykehuset for epilepsi ønsker at flere skal la seg utrede for kirurgi, slik at tilbudet når flest mulig av dem det er aktuelt for. Vi har fått være med inn på en operasjonsstue under en operasjon.

Illustrasjonsbilde til saken Ketogen diett kan ha flere positive effekter enn bare anfallsreduksjon
22.08.2023

Ketogen diett kan ha flere positive effekter enn bare anfallsreduksjon

Skrevet av Magnhild Kverneland, klinisk ernæringsfysiolog PhD og Karl Otto Nakken, pensjonert overlege, nevrolog og dr.med.

Ved Spesialsykehuset for epilepsi (SSE) har vi undersøkt om bruk av modifisert Atkins diett, som er en variant av ketogen diett, i 12 uker hos voksne med alvorlig epilepsi påvirket deres livskvalitet. Til tross for at deltakerne i studien måtte unnvære sin favorittmat og starte med en diett bestående av mye fett og lite karbohydrat, fant vi en bedring av helserelatert livskvalitet i diettgruppen sammenlignet med kontrollgruppen.

Illustrasjonsbilde til saken Gå 90 km i september
15.08.2023

Gå 90 km i september

Epilepsiforbundet har kampanje på Facebook for en anfallsfri fremtid. 

Illustrasjonsbilde til saken Diskusjon om vanskelige temaer på nordisk møte om status epilepticus
26.06.2023

Diskusjon om vanskelige temaer på nordisk møte om status epilepticus

Skrevet av Kjell Heuser, ph.d., spesialist i nevrologi og overlege ved Rikshospitalet

Medisinske eksperter og helsepersonell fra Norden møttes til et møte om status epilepticus 1.-2. juni i Bergen. Der ble viktige etiske spørsmål knyttet til statusanfall drøftet både fra et behandlings- og pasientperspektiv. Når skal behandlingen avsluttes? Hva er etisk riktig overfor den enkelte pasient, overfor pårørende og overfor samfunnet som helhet?

Illustrasjonsbilde til saken Vårt ambisiøse felles prosjekt: en anfallsfri fremtid!
16.06.2023

Vårt ambisiøse felles prosjekt: en anfallsfri fremtid!

Nå kommer sommeren, det skal være tid for å roe ned, nyte varmen og bruke tid med våre nærmeste. Men det er ikke så lett å senke skuldrene for de mange som lever med epilepsi. Eller for deres pårørende. 

Illustrasjonsbilde til saken Studie om foreldres helsekompetanse skal gi barn med epilepsi bedre behandling
13.06.2023

Studie om foreldres helsekompetanse skal gi barn med epilepsi bedre behandling

Når et barn får epilepsi, har de fleste foreldre lite eller ingen kompetanse på sykdommen.
– Helsekompetanse utvikles i interaksjon med helsevesenet, sier førsteforfatter av en nylig offentliggjort studie, Merete Tschamper. – Det er helsepersonell sitt ansvar å støtte og bistå på en måte så foreldre har mulighet til å bygge opp sin helsekompetanse.
Men hvordan fungerer dette i dag? Og hva menes egentlig med helsekompetanse?

Illustrasjonsbilde til saken Forskningsprosjekt skal forbedre håndtering av kramper i ambulansen
06.06.2023

Forskningsprosjekt skal forbedre håndtering av kramper i ambulansen

Internasjonale studier har vist at så mye som en tredjedel av alle pasienter med pågående krampeanfall ikke får den anbefalte behandlingen i ambulansetjenesten.
– Rask og riktig behandling er helt sentralt for å unngå senskader, sier overlege på Rikshospitalet Erik Taubøll. Nå er han og kollegene med i et samarbeidsprosjekt som skal styrke kompetansen til ambulansepersonell og føre til at personer med kramper får bedre behandling.

Illustrasjonsbilde til saken Epilepsiforbundet gir over 500.000 til epilepsiforskning
31.05.2023

Epilepsiforbundet gir over 500.000 til epilepsiforskning

Epilepsiforbundet gir i år drøyt 511.000 kroner til seks epilepsirelaterte forskningsprosjekter gjennom sitt forskningsfond. Prosjektene handler blant annet om vagusnervestimulering, bruk av epilepsimedisiner under svangerskap, juvenil myoklonusepilepsi (ungdomsepilepsi) og matematiske modeller for epilepsi knyttet til kliniske problemstillinger.

Illustrasjonsbilde til saken Nytt EpilepsiNytt på vei
30.05.2023

Nytt EpilepsiNytt på vei

Årets andre utgave av medlemsbladet EpilepsiNytt er på vei til medlemmene våre. Denne gangen handler det om utdanning. Mange med epilepsi opplever ekstra utfordringer på skolen og under studiene. Hvordan kan man best takle disse utfordringene?

Illustrasjonsbilde til saken Bli med på Epilepsiforbundets sommerleir for ungdom
09.05.2023

Bli med på Epilepsiforbundets sommerleir for ungdom

Nå har vi åpnet opp påmeldingen til årets sommerleir for ungdom. Leiren avholdes på Camp Bjøntegaard, 26 juni.-1. juli. Dette er et fantastisk tilbud til deg som er mellom 15-30 år og har epilepsi eller PNES. Det er førstemann til mølla, så skynd deg å melde deg på, og sikre deg en uforglemmelig opplevelse i sommerferien!

Illustrasjonsbilde til saken Epilepsiforbundet lanserer ny film for unge med PNES
25.04.2023

Epilepsiforbundet lanserer ny film for unge med PNES

Epilepsiforbundet lanserer i dag vår nye film «Det jeg skulle ønske du visste om PNES».
– Vi håper filmen skal gjøre det lettere for ungdom å fortelle venner og familie om at de har PNES og hvordan det er, sier prosjektleder og kommunikasjonsrådgiver i Epilepsiforbundet Lena Rossevik. Filmen kan du se nederst i denne artikkelen. Prosjektet er støttet av Stiftelsen Dam.

Illustrasjonsbilde til saken Vil du delta i forskningsprosjekt om genetisk utredning av barnet ditt?
27.03.2023

Vil du delta i forskningsprosjekt om genetisk utredning av barnet ditt?

Drammen sykehus søker deltagere til et forskningsprosjekt om foreldres erfaringer og opplevelser knyttet til genetisk utredning og diagnose til barn med epilepsi og forsinket utvikling. De ønsker også å undersøke hvilke behov og ressurser familiene trenger i utredningsfasen. 

Illustrasjonsbilde til saken Charlotte er lei av at folk glor fordi hun har Sturge Weber syndrom
21.03.2023

Charlotte er lei av at folk glor fordi hun har Sturge Weber syndrom

– Jeg er lei av å forklare hva det er. Nå håper jeg å snart få slippe det. Det sa Charlotte Skagsoset (35) til avisa Varden i forrige uke. 

Illustrasjonsbilde til saken Årets første EpilepsiNytt på vei
01.03.2023

Årets første EpilepsiNytt på vei

Årets første utgave av medlemsbladet EpilepsiNytt er på vei til medlemmene våre. Denne gangen har vi prøvd å finne ut hvorfor det er sånn at noen nye medisiner blir godkjent og får støtte fra staten, mens andre ikke blir det, selv om mange har god effekt også av dem.

Illustrasjonsbilde til saken I dag er det Sjeldendagen
28.02.2023

I dag er det Sjeldendagen

«Helhetlige tjenester for gode liv» er hovedtema for Sjeldendagen i år. Dagen markeres med en konferanse fra kl. 10-15:30. Konferansen er fullbooket, men du kan følge dagen digitalt.

Illustrasjonsbilde til saken Trenger du studiestipend?
27.02.2023

Trenger du studiestipend?

Søk hos Kari Thrane-Steens Fond, en stiftelse som gir økonomisk støtte til utdannelse for ungdom med epilepsi. 

Illustrasjonsbilde til saken Epilepsiforbundets ulykkesforsikring – kanskje den beste medlemsfordelen
20.02.2023

Epilepsiforbundets ulykkesforsikring – kanskje den beste medlemsfordelen

Visste du at du som medlem i Epilepsiforbundet får tilgang til vår ulykkesforsikring som også dekker skader ved epileptiske anfall? Vanlige ulykkesforsikringer dekker ikke dette. Nå er brosjyren for 2023 klar, og du finner den på nettsiden vår. 

Illustrasjonsbilde til saken Vil du delta i digital støttegruppe for pårørende søsken?
15.02.2023

Vil du delta i digital støttegruppe for pårørende søsken?

Er du mellom 12 og 16 år og har en bror eller søster med en sykdom eller funksjonsnedsettelse? Da kan du og en av dine foreldre delta i et gruppetilbud som kalles SIBS-ONLINE. Tilbudet er digitalt og gis i forbindelse med et forskningsprosjekt.

Illustrasjonsbilde til saken Den internasjonale epilepsidagen 2023
07.02.2023

Den internasjonale epilepsidagen 2023

Mandag 13. februar er det den internasjonale epilepsidagen, og vi vil markere dagen med å ha stand og et åpent fagmøte på Ullevål sykehus. Arrangementet er et samarbeid mellom oss, Ullevål sykehus og Spesialsykehuset for epilepsi (SSE). 

Illustrasjonsbilde til saken Samlet rapport om epilepsiforskningen i Norge i 2022
02.02.2023

Samlet rapport om epilepsiforskningen i Norge i 2022

Også i år har EpilepsiNett laget en rapport med oversikt over forskningspublikasjoner om epilepsi fra fjoråret, hvor en eller flere av forfatterne har arbeidsted i Norge.
– Det som er gledelig, er at kvaliteten på epilepsiforskning i Norge har gått gradvis oppover gjennom de tre årene EpilepsiNett har laget rapport, sier Marte Roa Syvertsen, daglig leder av EpilepsiNett og lege og forsker ved Drammen sykehus.

Illustrasjonsbilde til saken Betaling av medlemskontingent for 2023
18.01.2023

Betaling av medlemskontingent for 2023

Epilepsiforbundet sender i morgen ut medlemskontingenten for 2023. Vi takker alle våre medlemmer for den viktige støtten, og håper at dere fortsatt vil være medlem hos oss. Kontingenten sender vi ut både på SMS og mail. De vi ikke har telefonnummer eller e-post til, vil få faktura i posten. Det vil ta litt lengre tid før du mottar denne. 

Illustrasjonsbilde til saken Pasientene styrer epilepsioppfølgingen selv – nå forskes det på effektene
13.01.2023

Pasientene styrer epilepsioppfølgingen selv – nå forskes det på effektene

Nevrologisk avdeling ved Drammen sykehus har innført brukerstyrt oppfølging for personer med epilepsi. Prosjektet var en av to vinnere av innovasjonsprisen i Vestre Viken 2022. Nå forskes det på effektene av dette, og mandag denne uken var forsknings- og høyere utdanningsminister Ola Borten Moe på besøk for å høre om prosjektet og forskningen på sykehuset generelt.

Illustrasjonsbilde til saken Trenger du penger til forskning?
12.01.2023

Trenger du penger til forskning?

Søk støtte fra Epilepsiforbundets forskningsfond innen 10. april.

På denne siden brukes informasjonskapsler ("cookies") til å få statistikk over bruk av sidene våre og for å gi ekstra funksjonalitet til deg. Vi kan også bruke cookies i forbindelse med markedsføring av våre produkter og tjenester. Ved å fortsette å bruke siden bekrefter du at du godtar det.

Design: Tenk Kommunikasjon // Utviklet av Imaker AS