Aktuelt

04.03.2021

Advarsel mot bruk av Lamictal ved hjertesykdom

U.S. Food and Drug Administration (FDA), som tilsvarer Statens legemiddelverk her hjemme, fikk nylig lagt til en advarsel i de amerikanske pakningsvedleggene til Lamictal (lamotrigin). Der fremgår det at medikamentet, dersom det brukes av personer med hjertesykdom, kan gi opphav til hjerterytmeforstyrrelser eller plutselig død. Epilepsiforbundet har bedt overlegene Dag Aurlien og Erik Taubøll kommentere dette.

03.03.2021

Snart kommer årets første EpilepsiNytt

Årets første utgave av medlemsbladet EpilepsiNytt sendes ut til medlemmene våre i disse dager. Denne gangen handler det om livet etter en epilepsioperasjon. Hvordan blir livet etter at legene har fjernet det området i hjernen som gir anfall?

En brun kosebamse med plaster på
23.02.2021

Epilepsiforbundets ulykkesforsikring – kanskje den beste medlemsfordelen

Visste du at du som medlem i Epilepsiforbundet får tilgang til vår ulykkesforsikring som også dekker skader ved epileptiske anfall? Vanlige ulykkesforsikringer dekker ikke dette. Nå er brosjyren for 2021 klar, og du finner den på nettsiden vår

11.02.2021

Betaling av medlemskontingent via SMS

Epilepsiforbundet har i år valgt å sende ut SMS om betaling av medlemskontingenten. Og det er flere grunner til det.

08.02.2021

Den internasjonale epilepsidagen 2021

I dag er det den internasjonale epilepsidagen, og vi markerer dagen med en rekke spennende innlegg i sosiale medier. Hovedtemaet for dagen er anfall og psykisk helse, og vi spør blant annet: Hvordan mestre frykt for anfall i hverdagen? Og hvordan leve et godt liv med PNES-diagnosen?

03.02.2021

Hvordan jobber Epilepsiforbundet for pårørende?

I Epilepsiforbundets formålsparagraf står det blant annet at vi skal «…arbeide for å fremme mestring og livskvalitet for mennesker med epilepsi og deres pårørende…». Men hvordan jobber egentlig forbundet for å hjelpe pårørende til de som har epilepsi?

28.01.2021

Meld inn hele husstanden hos oss for bare kr. 350 – få tilgang til alle medlemsfordeler!

Epilepsiforbundet har fjernet ekstrakontingenten for husstandsmedlemmer. Det betyr at hovedmedlemmer som bor sammen med andre, nå kan melde inn dem hos oss uten at det koster noe ekstra. Og det er flere grunner til at du bør gjøre det. En av dem er at husstandsmedlemmene får tilgang på alle medlemsfordelene våre på samme måte som hovedmedlemmet.

26.01.2021

Trenger du penger til forskning?

Søk støtte hos Epilepsiforbundets forskningsfond innen 9. april.

25.01.2021

Nytt medlemssystem

Epilepsiforbundet har fått nytt medlemssystem. Her får du en liten innføring i de viktigste endringene.

14.01.2021

Høye håp og lange løp

Tone har alltid elsket naturen og utfordret grensene. Epilepsidiagnosen snudde opp ned på livet, og hun møtte nye utfordringer.

16.12.2020

Årets siste EpilepsiNytt er på vei

Nytt nummer av EpilepsiNytt er på vei til medlemmene våre. I årets siste utgave av medlemsbladet handler det om det «usynlige» og omfattende arbeidet som gjøres av pårørende til de som har epilepsi. Hva slags hjelp har de krav på? Og hva slags hjelp får de?

15.12.2020

Lovendring fra 1. januar – pasienter kan ikke lenger kreve refusjon fra Helfo

Fra 1. januar 2021 må alle helseaktører ha avtale om direkte oppgjør med Helfo hvis pasienten skal få dekket utgifter til behandling. Dette er en endring i folketrygdloven som Stortinget vedtok 24. november.

14.12.2020

Delta i spørreundersøkelse for å bedre skolehverdagen til elever med epilepsi

Vår ungdom- og utviklingsrådgiver Bård Dalhaug holder på med en masteroppgave, og gjennomfører i den forbindelse en spørreundersøkelse med mål om å bedre skolehverdagen til elever med epilepsi. Han ønsker svar fra personer i alderen 16-30 år, som har gått eller går på videregående og som har hatt epilepsi i denne perioden. 

07.12.2020

Viktige saker vedtatt på et annerledes landsmøte

Den siste helgen i november avholdt Norsk Epilepsiforbund et forsinket og annerledes landsmøte – det første digitale landsmøtet i forbundets historie. Etter landsmøtet har forbundet blant annet byttet navn og fjernet kontingenten for familiemedlemmer.

05.12.2020

Meld deg på vinterleir for ungdom

Vinterleiren til Epilepsiforbundet Ung vil neste år bli avholdt på Beitostølen 25.-28. februar. Du kan melde deg på allerede nå, og det er førstemann til mølla, så det lønner seg å være rask.

03.12.2020

Ny forskning: Hvorfor dropper unge med epilepsi ut av videregående?

– Vi har sett på hva som øker risikoen for drop out fra videregående hos unge med epilepsi, forteller forsker, lege og daglig leder av EpilepsiNett Marte Roa Syvertsen. Og trodde du det var anfallshyppigheten eller alvorlighetsgraden av epilepsien som hadde mest å si, så tok du feil.

01.12.2020

Gratis medlemskap i desember

I hele desember 2020 har vi gratis innmelding for nye medlemmer. Gjør som mer enn 6.000 andre allerede har gjort, meld deg inn i dag, så får du gratis medlemskap ut året.

28.11.2020

Ada Berle Vikingsen er nytt æresmedlem i Epilepsiforbundet

Hun var med på å etablere Epilepsiforbundet og satt i forbundsstyret de ti første årene. Deretter var hun flere år med i valgkomiteen. Hun har representert forbundet på flere internasjonale konferanser og gitt av sin tid, kunnskap og engasjement i snart 60 år. Bli kjent med 92 år gamle Ada Berle Vikingsen – Epilepsiforbundets nyeste æresmedlem.

24.11.2020

Victor(y) Care – ny app skal gjøre livet lettere for de med sammensatt, kronisk sykdom

Endelig er den her! Appen vi har ventet på siden juni, da vi snakket med ekteparet som står bak ideen. – Tanken med appen er å hjelpe brukerne til å få bedre oversikt over sine plager, og gi dem mulighet til å bedre formidle hvordan de har det, for at de skal få bedre og riktigere behandling, sier Kamilla Spangsberg Kristensen, som sammen med sin mann Mads Thrane har utviklet appen. 

18.11.2020

Fleksibel tilretteleggingsplan

Idas hverdag er full av anfall. Men tiltakene som gir henne en god hverdag er preget av kule oppgaver og krav som tilpasses etter formen. I gode perioder får hun frihet til å fly.

12.11.2020

Emma Lovise Larsen vant konkurranse hos European Patients Forum

Leder i ungdomsrådet vårt, Emma Lovise Larsen, har det siste halvåret deltatt på et digitalt kurs i regi av European Patients Forum (EPF) der deltagerne skulle lære å forbedre sin påvirkningskraft. Nylig kåret EPF både en gruppevinner og individuelle vinnere på kurset – og Emmas lag vant! I tillegg kom hun individuelt på 3. plass! Vi har tatt en prat med henne for å høre hva hun har lært på kurset.

Smilende voksen dame som står foran en tavle med skrift på
02.11.2020

Kreativ tilrettelegging i forelesningssalen

Mange med epilepsi kan ha behov for noe tilrettelegging på arbeidsplassen, men her er det snakk om individuelle behov. Hva gjør du for eksempel hvis jobben din er å forelese for studenter på universitetet, og så får du absensanfall som varer i fem minutter? Det lar seg ikke skjule.

En mor som sitter ved siden av en funksjonshemmet jente i rullestol
29.10.2020

Nytt nettverk vil gi tilbud til personer berørt av sjeldne epilepsier

Rett før sommeren fikk Norsk Epilepsiforbund et nettverk for de som er berørt av sjeldne epilepsier. – En av grunnene til at vi engasjerer oss, er at vi har barn som ikke har noe støtteapparat tilgjengelig, og vi ser at dette har vært et behov hos mange andre også, sier leder i nettverket Åshild Holt Lona i forrige nummer av EpilepsiNytt.

26.10.2020

Spørreundersøkelse: Hvordan påvirker koronaen livet med sjelden diagnose/langvarig sykdom?

Frambu kompetansesenter for sjeldne diagnoser driver i samarbeid med Universitetet i Oslo to studier for å finne ut hvordan koronaen påvirker livet til personer med sjelden diagnose og familier til barn med funksjonsnedsettelser eller langvarig sykdom.

20.10.2020

Epilepsiforbundet starter ny veiledningstjeneste på urdu og engelsk

Norsk Epilepsiforbund har startet en ny veiledningstjeneste for minoriteter og fremmedspråklige. Bli kjent med vår nye veileder Almas Sajid, som er født i Pakistan og selv har epilepsi.
(Read the article in English below the Norwegian version.)

En smilende gruppe mennesker som viser fram en sjekk
14.10.2020

Støtt Epilepsiforbundet ved å bruke medisin-app

Har du hørt om appen DrugStars? Den gjør det enklere for deg å ta medisinene dine, samtidig som den gjør det mulig for deg å donere penger til veldedige organisasjoner uten at det koster deg en krone!

07.10.2020

Nytt EpilepsiNytt

Nytt nummer av medlemsbladet EpilepsiNytt er på vei til medlemmene våre. Denne gangen er hovedtemaet tilrettelegging. Både i barnehagen, på skolen og på arbeidsplassen kan personer med epilepsi ha behov for noe tilrettelegging for å få en best mulig hverdag. Hvordan gjøre dette på en måte som fungerer for alle involverte?

Kvinnelig forsker i laboratorium
30.09.2020

Stamcelleforskning kan gi nytt håp for personer med alvorlig epilepsi

Ved hjelp av stamcelleforskning har forskere ved Universitetet i Bergen klart å rekonstruere sykdomsforløp ved mitokondriesvikt. Det kan være et steg mot behandling av alvorlig epilepsi og andre hjernesykdommer.

08.10.2020

Vil du delta i undersøkelse om foreldres behov for helseinformasjon?

Målet med spørreundersøkelsen er å kartlegge hvilke behov foreldre til barn med epilepsi har for helseinformasjon. Universitetet i Oslo og Spesialsykehuset for epilepsi (SSE) ønsker å finne ut mer om hva foreldre opplever som lett eller vanskelig i møte med helsevesenet, slik at helsevesenet bedre kan hjelpe dem å ivareta barnets behov. Undersøkelsen er for alle foreldre som har barn med epilepsi mellom 0-12 år.

Hender som spiller piano
24.09.2020

Mozarts musikk kan redusere epilepsianfall

Ny forskning viser at det å høre på Mozarts musikk daglig, kan gi en anfallsreduksjon hos mennesker med epilepsi. Mer forskning er nødvendig før metoden kan brukes i kliniske settinger.

17.09.2020

Epilepsiforeningen i Drammen gir 50.000 til forskning

Begge de to siste årene har Epilepsiforeningen i Drammen og omegn gitt 50.000 kroner til Norsk Epilepsiforbunds forskningsfond. Hvorfor gjør de det? Og hvor får de pengene fra?

07.09.2020

Nå kommer filmen om Rudy og lynmonsteret

Den lysluggede rampegutten Rudy som alltid finner på artige og spennende ting i barnehagen sammen med sin venninne Theodora, og som mange av våre medlemmer allerede kjenner fra boken «Rudy og lynmonsteret», har nå tatt steget til filmen. Du kan se filmen på vår YouTube-kanal og her på nettsiden fra 15. september kl. 15.

01.09.2020

Bli medlem i dag for bare 75 kroner

1. september ble prisen på medlemskap redusert til 75 kroner ut året. Gjør som ca. 5.900 medlemmer allerede har gjort, meld deg inn i dag.

27.08.2020

Vil finne nye genetiske årsaker til vanskelig behandlingsbar fokal epilepsi

En gruppe forskere ved Spesialsykehuset for epilepsi (SSE) vil prøve å finne nye genetiske årsaker til vanskelig behandlingsbar fokal epilepsi. Men hvorfor er det så viktig? Prosjektet er støttet av Norsk Epilepsiforbunds forskningsfond.

19.08.2020

Ekspertens råd til deg som vil være fysisk aktiv

Folk med epilepsi trener mindre enn resten av befolkningen, men epilepsi er ingen grunn for å sitte stille. Aktivitet er like sunt for folk med epilepsi som for alle andre. Men hvordan komme i gang? Og hva bør du være bevisst på?

12.08.2020

Tøff overgang til et liv med epilepsi

Hele familien måtte tenke annerledes da Julia fikk epilepsi. Hverdagen var full av ubesvarte spørsmål og redselen for nye anfall.

Tre forskere i arbeid på laboratorium
05.08.2020

Hvordan blir nye medisiner til?

Har du noen gang lurt på hvordan nye medisiner blir til? Medisinen har en lang og usikker vei å gå fra legemiddelfirmaet lager den til du kan kjøpe den på apoteket.

Smilende dame sittende i stol ved siden av en lampe
30.06.2020

Et begivenhetsrikt år som generalsekretær

Sissel Karin Haavaag begynte som generalsekretær i Norsk Epilepsiforbund i juni i fjor. Et år senere mener hun at hun har verdens beste jobb. EpilepsiNytt har tatt en prat med henne for å høre hva hun har gjort det siste året, og hvordan det er å lede Epilepsiforbundet under koronakrisen.

10.06.2020

Ønsker å hjelpe andre kronisk syke med ny app

På det meste skulle 30 ulike personer ha informasjon om Mads Thrane og Kamilla Spangsberg Kristensens syke sønn. Nå holder foreldrene på å gjøre ferdig en app som skal gjøre det enklere for personer med kronisk sykdom å gi andre en oversiktlig og objektiv beskrivelse av hvordan de har det. 

03.06.2020

Nytt EpilepsiNytt på vei

Nytt nummer av medlemsbladet EpilepsiNytt er på vei til medlemmene våre. Denne gangen er hovedtemaet fysisk aktivitet. Du kan blant annet bli kjent med en mann som ved hjelp av kampsporttrening kunne reise seg fra rullestolen og si hadet til den.

Portrett av pen, smilende mann med skjegg og blå skjorte
20.05.2020

Unik informasjonsflyt

– Her får du hjelp før du spør om det, sier barnenevrolog Thorsten Gerstner. Gjennom møte med både epilepsisykepleier, nevropsykolog og pedagog, får pasienten en mykere overgang til et liv med epilepsi. 

En dame sett bakfra mens hun sitter og tegner på en whiteboardtavle
04.05.2020

Epilepsiforbundet lanserer ny film for unge med epilepsi

Mandag 11. mai kl. 15 lanserer Norsk Epilepsiforbund vår nye film «Det jeg skulle ønske du visste». Vi håper filmen skal gjøre det lettere for ungdom å fortelle venner og familie om sin epilepsi. Du kan se filmen både nederst i denne nyhetssaken, på vår Facebook-side og YouTube-kanal.

Et eldre smilende ektepar
30.04.2020

Var bekymret for demens

Per Hansen fikk epilepsi rett etter at han rundet 70. Verken han selv eller kona skjønte hva det var.

Smilende mann i en rød sofa
23.04.2020

Uten filter

Bør man være åpen om sin epilepsi eller bør man ikke det? Det diskuterte vi i fjorårets siste utgave av medlemsbladet EpilepsiNytt. En av dem vi snakket med i den forbindelse var Espen Lahnstein. Med sine hyppige og kraftige anfall, hadde han ingen mulighet til å holde tett om diagnosen. Han har hatt både gode og dårlige opplevelser rundt åpenheten.

En hånd med mobil som viser Smittestopp-appen
20.04.2020

Smittestopp – ny app fra Folkehelseinstituttet

Appen Smittestopp ble nylig lagt ut for nedlasting på Apple App Store og Google Play Store. Appen skal gi Folkehelseinstituttet anonyme data om hvordan grupper beveger seg i samfunnet, for å måle effekten av tiltakene mot smittespredning. Etter hvert skal brukerne få et varsel om de har vært i nærkontakt med koronasmittede.

15.04.2020

EpilepsiNett – jobber for at unge ikke skal falle utenfor

Det nystartede prosjektet EpilepsiNett skal overføre kompetanse fra ekspertene på epilepsifeltet til de som jobber med ungdommer som har epilepsi. Målet er at flere av ungdommene skal fullføre skole og utdanning.

07.04.2020

Møt foreldrekontaktene våre på Facebook

Vanligvis kan du møte Epilepsiforbundets foreldrekontakter annenhver torsdag på Spesialsykehuset for epilepsi (SSE). På grunn av koronasituasjonen er det ikke mulig med et slikt tilbud nå. Men foreldrekontaktene vil fortsatt være der for deg – følg deres sendinger på Facebook!

Pen, ung, smilende jente
05.04.2020

Fikk studiestøtte av Kari Thrane-Steens fond

1. mai er fristen for å søke om studiestøtte fra Kari Thrane-Steens fond. Emma Fredriksen (20) fikk denne støtten da hun studerte sammenlignende politikk.
– Hvis man har mulighet, så burde man søke, man har jo ingenting å tape på det, sier hun.

Kvinnelig og mannlig forsker i arbeid i laboratorium
01.04.2020

Vi gir 300 000 til epilepsiforskning

Norsk Epilepsiforbund har nylig gitt 300 000 kroner til tre epilepsirelaterte forskningsprosjekter gjennom sitt forskningsfond. Alle prosjektene har fått en støtte på 100 000 kroner hver.

29.03.2020

Gratis juridisk rådgivning til våre medlemmer

Som medlem i Norsk Epilepsiforbund får du nå gratis juridisk rådgivning dersom du trenger hjelp med problemstillinger knyttet til koronautbruddet.

Ung, pen dame snakker i telefonen
26.03.2020

Vi utvider rådgivningstjenesten vår

På grunn av den spesielle situasjonen alle er i nå, vil rådgivningstelefonen vår, Epifon1, være åpen alle ukedager. 

Stående mann sett bakfra med rød paraply over seg
22.03.2020

Epilepsiforbundets ulykkesforsikring – enda bedre enn før

Som medlem i Norsk Epilepsiforbund kan du tegne ulykkesforsikring som også dekker epileptiske anfall. Nå er brosjyren for 2020 klar, og vi sender den ut til våre medlemmer.

19.03.2020

NEFUs sommerleir avlyst

På grunn av koronaviruset, må Norsk Epilepsiforbund avlyse årets sommerleir for ungdom.

coronavirus
18.03.2020

Koronaviruset og epilepsi

Her gir vi svar på ofte stilte spørsmål om epilepsi og koronaviruset, og hvilke forholdsregler personer med epilepsi bør ta. (Sist oppdatert 27/4)

Nærbilde av håndvask
11.03.2020

Koronaviruset – følg rådene fra helsemyndighetene

Vi anbefaler alle å følge rådene fra norske helsemyndigheter.

04.03.2020

Årets første EpilepsiNytt er på vei

Årets første utgave av medlemsbladet EpilepsiNytt er på vei til medlemmene våre. Denne gangen har vi blant annet snakket med folk om hvordan de opplevde det første møte med epilepsien. Vi har også en ny spalte med nytt fra lokallagene.

26.02.2020

Økt satsing på likepersonsarbeid

Norsk Epilepsiforbund har det siste året utvidet flere av våre likepersonstilbud. Her får du vite både hvilke tilbud vi har, og hva det innebærer å være en av våre likepersoner.

13.02.2020

Trenger du studiestipend?

Søk hos Kari Thrane-Steens Fond, en stiftelse som gir økonomisk støtte til utdannelse for ungdom med epilepsi. 

10.02.2020

Da sønnen ble frisk, ble alt mye verre

«Å, er han blitt frisk? Da er vel alt bare bra?» Det var reaksjonene Siv Madsen Fredriksen fikk da hennes sønn ble frisk fra epilepsien for to år siden.
– Men vi hadde jo aldri hatt det verre, sier hun, og etterlyser ettervern for de som blir friske fra epilepsi.

10.02.2020

Den internasjonale epilepsidagen 2020

I dag er det den internasjonale epilepsidagen, og vi markerer dagen med en rekke spennende innlegg i sosiale medier. Vi spør blant annet: Hvor er hjelpen for epilepsipasienter når anfallene er borte?

05.02.2020

Nytt e-læringskurs: Epilepsi og hukommelse

Opplever du at hukommelsen er svekket på grunn av epilepsi? Det er det mange som gjør. Nå har Spesialsykehuset for epilepsi (SSE) laget et e-læringskurs som kan gi deg bedre forståelse av hukommelsesvanskene. Du får også praktiske råd om hvordan du kan gjøre hverdagen lettere.

28.01.2020

– Åpenhet gir bedre livskvalitet

Bør man fortelle andre om sin epilepsi? Psykologen vi har snakket med, mener at pasienter og pårørende har mye å vinne på å fortelle omgivelsene om epilepsi og anfall, men det er viktig å gjøre det på din egen måte.

Portrett av to smilende damer
27.01.2020

Nytt e-læringskurs: Hvordan snakke med barn om epilepsi?

EpiSnakk er et nytt e-læringskurs fra Spesialsykehuset for epilepsi (SSE) som skal gjøre det lettere å snakke med barn om epilepsi.

17.01.2020

Gir overskudd fra juleturnering til epilepsiforskning

I romjulen arrangerte Gaute Granmo og kameratgjengen hans i Brumunddal en fotballcup i den lokale idrettshallen. Overskuddet fra arrangementet gir de til epilepsiforskning.

15.01.2020

Prosjektbesøk fra Stiftelsen Dam

Forrige uke var Stiftelsen Dam på prosjektbesøk hos Epilepsiforbundet, og fikk høre om hvordan vi jobber med whiteboardfilmen som vi håper skal gjøre det lettere for unge å fortelle andre om sin epilepsi.

13.01.2020

Ny teknologi kan gi bedre behandling innenfor epilepsikirurgi

Spesialsykehuset for epilepsi (SSE) starter i samarbeid med Rigshospitalet i København et nytt prosjekt i håp om å forbedre fremtidig utredning og behandling for sine epilepsipasienter.

09.01.2020

Nytt implantat kan registrere anfall

En ny studie viser at et dansk implantat registrerer antall epilepsianfall mye mer korrekt enn det personen som har epilepsi gjør. 

Ansiktsportrett av statssekretær Anne Grethe Erlandsen
07.01.2020

Epilepsiforbundet i møte med statssekretær Anne Grethe Erlandsen

I dag møtte Epilepsiforbundet statssekretæren i Helse- og omsorgsdepartementet for å snakke om viktigheten av god informasjon til personer med epilepsi og deres pårørende. Vi snakket også om hva vi mener er viktige satsninger for bedre epilepsibehandling.  

Kvinnelig og mannlig forsker i arbeid i laboratorium
06.01.2020

Trenger du penger til forskning?

Søk støtte hos Epilepsiforbundets forskningsfond innen 20. februar.

27.01.2020

Bli med på familieleir

Fra 3.-8. august 2020 arrangerer Norsk Epilepsiforbund familieleir for familier hvor minst ett av barna har epilepsi. 

Ungdommer som leker i snø
11.12.2019

Meld deg på vinterleir for ungdom

Vinterleiren til Norsk Epilepsiforbunds Ungdom (NEFU) vil neste år bli avholdt på Beitostølen 20.-23. februar. Du kan melde deg på allerede nå.

09.12.2019

Årets siste EpilepsiNytt er på vei

Årets siste utgave av medlemsbladet EpilepsiNytt er på vei til medlemmene våre. Denne gangen handler det om åpenhet. Bør man fortelle andre at man har epilepsi, eller bør man la det være? 

Ung mannlig smilende lege i hvit frakk på et rotete kontor
04.12.2019

Forskere vil finne ut hvordan epilepsi oppstår

En gruppe forskere ved Rikshospitalet jobber med å finne ut hvordan epilepsi oppstår og hvordan den utvikler seg. Prosjektet er støttet av Norsk Epilepsiforbunds forskningsfond.

Smilende ung dame
21.11.2019

Skal forske på epilepsi etter hjerneskade

Hvem er utsatt for å få epilepsi etter en hjerneskade? Det ønsker forskere ved Oslo universitetssykehus å finne svar på. Prosjektet deres har fått støtte av Epilepsiforbundets forskningsfond.

Fire damer i en sykehuskorridor. Den ene holder en bamse i armene.
14.11.2019

Se på meg, mamma og pappa!

Søsken av syke barn trenger rom for å snakke om det som er vanskelig, og de behøver å kjenne at de er like betydningsfulle som den som er syk. Nå har helsepersonell plikt til å tilby hjelp til dette. 

Nærbilde av ansiktet til en ung kvinne
29.10.2019

Skal forske på epilepsi etter hjerneslag

Forskere ved Akershus universitetssykehus skal snart i gang med et spennende forskningsprosjekt for å finne ut mer om forekomst av epilepsi etter hjerneslag, samt risikofaktorer for dette. Prosjektet er støttet av Epilepsiforbundets forskningsfond, som i år har delt ut 450.000 kroner til seks epilepsirelaterte forskningsprosjekter.

Portrett av mann i hvit legefrakk
23.10.2019

Epilepsiforbundets spørreundersøkelse har bidratt til viktig forskning

Tre nye forskningsartikler om medisinbruk, tilleggsutfordringer knyttet til epilepsi og informasjon om epilepsi er basert på svarene som ble gitt i en spørreundersøkelse på Norsk Epilepsiforbunds nettside sommeren 2017. Noen av funnene har overrasket forfatter bak artiklene og overlege ved Spesialsykehuset for epilepsi (SSE) Oliver Henning.

17.10.2019

Epilepsiforbundet kommenterer statsbudsjettet på Stortinget

Norsk Epilepsiforbund har den siste tiden deltatt i flere høringer på Stortinget for at politikerne skal forstå og ta hensyn til våre medlemmers interesser når de fordeler penger gjennom statsbudsjettet. Og vi har mange viktige saker vi tar opp.

Dame som sitter foran en bærbar PC med kaffekopp i hånden.
10.10.2019

Blogger for Epilepsiforbundet

På Norsk Epilepsiforbunds likepersonsblogg skriver både personer med epilepsi og pårørende om det å være berørt av epilepsi på ulike måter.
– Blogginga blir som terapi for meg. Jeg får utløp for tanker, følelser og meninger om epilepsien, og det gjør veldig godt. Det sier Kari Odnes, som har skrevet det mest leste blogginnlegget vårt.

03.10.2019

Nytt nummer av EpilepsiNytt

Nytt nummer av medlemsbladet EpilepsiNytt er på vei til medlemmene våre. I denne utgaven retter vi oppmerksomheten mot noen som ofte kan havne litt i skyggen, nemlig søsken til barn med epilepsi. De kan oppleve noen utfordringer som ikke andre barn har. 

03.10.2019

Lokalforeningen på Helgeland utvider

Epilepsiforeningen Sør-Helgeland har nå blitt Epilepsiforeningen Helgeland. Det innebærer en nysatsing.
– Vi har allerede medlemmer utover Brønnøysund, men vi ønsker å være sterkt til stede over hele Helgeland, sier leder i lokalforeningen Anne-Mari Skillevik til Brønnøysunds Avis. Generalsekretær Sissel Karin Haavaag besøkte nylig Epilepsiforeningen Helgeland. Hun ønsker å besøke så mange lokalforeninger som mulig.

 

Tre smilende damer ser i kameraet, den midterste damen holder en blomsterbukett i armene.
24.09.2019

Doktoravhandling om ungdomsepilepsi

Ifølge en rykende fersk doktoravhandling om juvenil myoklonusepilepsi (JME) har personer med denne diagnosen noen felles personlighetstrekk som det kan være viktig å være klar over.
Mange av dem kan blant annet ha en tendens til å handle litt impulsivt.
– Jeg tenker at det kan være noen av de samme systemene i hodet som lager anfallene og som styrer denne atferden. Og det er en ganske ny måte å tenke på. Det er psykologi og nevrologi i samme boks, sier forskeren bak doktoravhandlingen, Marte Roa Syvertsen.

Svart epilepsihund ligger på gulvet, og fem år gammel alvorlig jente ligger inntil den.
16.09.2019

Epilepsihunden Winnie

Femåriga Etta har en utbildad assistanshund som hjälper henne när hon är på väg att få ett anfall.
Läs om vilken nytta en assistanshund kan göra hos en familj som inte längre behöver leva med en ständig oro.

06.09.2019

Støtt Epilepsiforbundet ved å bruke medisin-app

Har du hørt om appen DrugStars? Den gjør det enklere for deg å ta medisinene dine, samtidig som den gjør det mulig for deg å donere penger til veldedige organisasjoner uten at det koster deg en krone!

Fire personer som har lagt hendene oppå hverandre
02.09.2019

Nå får du redusert medlemspris

Bli medlem i dag for bare 75 kroner.

29.08.2019

Energisk dame med stort hjerte

For fire år siden flyttet Silvia Carlucci (38) fra varme, vakre Italia til Norge og startet et cateringselskap sammen med mannen sin. Alba Catering gir i dag 15 prosent av det de tjener på utvalgte menyer til Norsk Epilepsiforbund. Hva gjorde at Silvia fant på å flytte fra venner og familie, og gi bort pengene sine til oss?

22.08.2019

En leir der ingenting er rart

Epilepsiforbundets årlige familieleir er over for denne gang.
– Det var helt fantastisk! sier leirsjef Siw Enersen, som blant annet opplevde gledestårer hos deltagerne og en raftingtur som gjorde inntrykk.

14.08.2019

EU positiv til bruk av cannabis i epilepsibehandling

Et steg nærmere at personer med Lennox Gastaut syndrom og Dravet syndrom kan få medisin av CBD-olje i Norge.  

To smilende voksne damer mot hvit bakgrunn
07.08.2019

Forskere vil finne ut mer om Dravet syndrom

En gruppe forskere ved Oslo universitetssykehus har fått støtte fra Epilepsiforbundets forskningsfond for å finne ut mer om den svært sjeldne og alvorlige epilepsiformen Dravet syndrom. Det er et omfattende prosjekt, der de skal undersøke både forekomst, medisinbruk og alternativ kommunikasjon. 

05.07.2019

Mer fleksibel gradering av pleiepenger

1. juli trådte nye regler for gradering av pleiepenger i kraft. Dette har Epilepsiforbundet jobbet mye for.

Ansiktet til en pen, ung mann, smilende
01.07.2019

Kvinner med epilepsi mer utsatt for vold

En helt ny studie fra Universitetet i Bergen viser at kvinner med epilepsi er mer utsatt for både seksuelle overgrep og fysisk og psykisk vold sammenlignet med kvinner uten epilepsi. Keisersnitt er også vanligere blant kvinner med epilepsi, og forskerne ønsket å finne ut om det har sammenheng med seksuelle overgrep og fødselsangst.

En dame og en hund på en fjelltopp med utsikt mot en fjord i bakgrunnen. Pent vær.
28.06.2019

Sissel er klar for en ny topp

Norsk Epilepsiforbunds nye generalsekretær, Sissel Karin Haavaag (59), har mye erfaring med helse og politikk fra toppnivået i arbeidslivet, og også privat trives hun i høyden. I midten av mai fikk EpilepsiNytt være med henne på topptur, og høre hennes tanker om det å bytte jobb, livets motbakker og hva slags leder hun ønsker å være.

25.06.2019

Suksessfull ungdomshelg på Johnsgård

Grilla marshmallows, bading og gode samtaler. Det var god stemning på Epilepsiforeningen Innlandet sin første ungdomsleir på Johnsgård Turistsenter i Sømådalen.

21.06.2019

Skal forske på foreldres helsekompetanse

Epilepsiforbundet har i år delt ut 450 000 kroner til seks ulike forskningsprosjekter gjennom vårt forskningsfond. En av dem som har fått støtte, er Merete Tschamper, fagutviklingssykepleier ved Spesialsykehuset for epilepsi (SSE). 

11.06.2019

Nytt nummer av EpilepsiNytt

Et nytt nummer av medlemsbladet EpilepsiNytt er på vei til medlemmene våre. Denne gangen handler det om å bli frisk fra epilepsi. Hva vil det egentlig si? Vi har også vært på topptur med forbundets nye generalsekretær for å bli bedre kjent med henne.

29.05.2019

Ny medlemsfordel – advokathjelp

Som medlem i Norsk Epilepsiforbund kan du nå få advokathjelp gratis eller til redusert pris.

Ung kvinne går opp trappene i Holmenkolltårnet
27.05.2019

NEFU med i Kollentrappa 2019

Forrige uke deltok Norsk Epilepsiforbunds ungdom (NEFU) i trappeløpet Kollentrappa. Hele 19 ungdommer stilte på nederste trappetrinnet, og målet var at alle skulle komme seg til toppen av Holmenkolltårnet.

06.05.2019

Påmelding til sommerleir for ungdom er åpnet

NEFUs sommercamp for ungdom er årets høydepunkt for mange. Nå kan du melde deg på. 

Portrett av ung, smilende jente
11.04.2019

Internasjonal pris til Emma Lovise Larsen

Leder i ungdomsrådet vårt, Emma Lovise Larsen (21), er av International Bureau for Epilepsy (IBE) tildelt prisen International Golden Light Award for sin frivillige innsats i Norsk Epilepsiforbund.
– Emma har et særegent engasjement, sier ungdomskonsulent i Epilepsiforbundet Bård Dalhaug, som nominerte Emma til prisen.

En sykepleier på et medisinrom ved en PC.
09.04.2019

Fikk støtte til studier av Kari Thrane-Steens fond

1. mai er fristen for å søke om studiestøtte fra Kari Thrane-Steens fond. Ida Zachariassen (27) fikk denne støtten da hun studerte til sykepleier. Hennes råd til deg som vurderer å søke, er: – Gjør det!

Mennesker i et rom sitter og hører på en person som holder foredrag
05.04.2019

Se streaming fra kurs for nydiagnostiserte og pårørende

Den 8. april inviterer vi, i samarbeid med Epilepsiforeningen i Oslo, til kurs om epilepsi og mestring for nydiagnostiserte og pårørende. Har du ikke anledning til å delta, kan du se streaming fra kurset nederst på denne siden.

Forskere i laboratorium
28.03.2019

Vi gir 450 000 til forskning

Norsk Epilepsiforbund har nylig gitt 450 000 kroner til seks epilepsirelaterte forskningsprosjekter gjennom sitt forskningsfond. Dette er en rekordstor tildeling – for tredje år på rad!

Epilepsiforbundets nye generalsekretær sitter i en stol og smiler
26.03.2019

Epilepsiforbundet har fått ny leder

Sissel Karin Haavaag (59) er ansatt som ny generalsekretær i Norsk Epilepsiforbund etter Henrik Peersen.

Mat på bord
21.03.2019

Alba Catering støtter Norsk Epilepsiforbund

Kjøper du menyer hos Alba Catering som er merket med Epilepsiforbundets logo, går 15 prosent av salgsprisen til forbundet.

Mann går i skogen
15.03.2019

Mistet førerkortet – fikk en bokidé

Han har hatt fem GTK-anfall siden han fikk epilepsi for to og et halvt år siden. Det har ikke hindret forfatter Torbjørn Ekelund fra å gå lange turer alene både i skogen, villmarken og på høyfjellet. Dette har resultert i boken «Stiens historie», som kom ut sist høst, og som er solgt til en rekke land.

05.03.2019

Årets første EpilepsiNytt på vei i posten

Denne utgaven handler om våre frivillige.

27.02.2019

Personer med epilepsi mer utsatt for mobbing

En fersk masteroppgave fra Universitetet i Oslo har sett på tilleggsutfordringer for ungdom og unge voksne knyttet til epilepsi. Flere av funnene overrasket forfatterne bak studien.

14.02.2019

Mangel på Fenemal 50 mg tabletter

Det er mangel på epilepsimedisinen Fenemal 50 mg tabletter «Takeda», 100 stk. Statens legemiddelverk forventer at medisinen vil være tilbake i uke 14. Inntil da kan du bli tilbudt utenlandske pakninger.

13.02.2019

Trenger du studiestipend?

Søk Kari Thrane-Steens fond, en stiftelse som gir økonomisk støtte til utdannelse for ungdom med epilepsi. 

11.02.2019

Internasjonal epilepsidag – live chatten er i gang!

Ekspertpanelet sitter klart for å svare på dine spørsmål om det å leve godt med epilepsi.

07.02.2019

Den internasjonale epilepsidagen 2019

Mandag 11. februar er internasjonal epilepsidag. I år markerer vi det med temaet «Å leve godt med epilepsi», og du har mulighet til å stille oss spørsmål.

 

06.03.2019

Bli med på sommerleir

Du kan fortsatt melde deg på sommerens familieleir. 

29.01.2019

Regelendring for e-resept – økt sikkerhet for deg

Fra 1. januar 2019 har helsepersonell som behandler deg, enklere tilgang til å se hvilke legemidler du bruker. Dette skal øke din sikkerhet.

23.01.2019

Ønsker du å forske på epilepsi?

Vi har spennende data som vi ønsker at skal komme til nytte i helsefaglig forskning.

14.01.2019

Ny medlemsfordel - skolepakken

Vi starter året med en ny medlemsfordel: en gratis skolepakke med informasjon og annet materiell, som skal bedre informasjonen og kommunikasjonen mellom skolen og hjemmet.

21.12.2018

Norsk Epilepsiforbund søker ny generalsekretær

Jobb sammen med oss for et bedre liv og en tryggere fremtid med epilepsi. 

19.12.2018

Har du temporallappepilepsi og er mellom 40 og 65 år?

Delta på et viktig forskningprosjekt om epilepsi, aldring og hukommelse over to dager med forskere fra Oslo universitetssykehus.  

17.12.2018

Et ungdomsråd for deg! Vil du bli med?

Nå kan du bli med i et av Norsk Epilepsiforbunds Ungdoms (NEFU) mest sentrale verv.

13.12.2018

En forbedret og utvidet pleiepengeordning

Stortinget har vedtatt forbedringer i pleiepengeordningen. Ordningen knyttes nå til pleiebehovet til barnet og tidsbegrensningen på å motta pleiepenger er opphevet.

10.12.2018

Stortinget påpeker behovet for epilepsikompetanse

Både i Helse- og omsorgskomiteens og i Utdanningskomiteens innstillinger til Statsbudsjettet 2019 er spesialisert kompetanse på epilepsi viktige tema.

03.12.2018

Ny videreutdanning i epilepsi for helsepersonell

I januar 2019 starter videreutdanningen Epilepsi og helseveiledning opp som et pilotstudium.

29.11.2018

Epilepsipasienter får tilbud om videokonsultasjoner

Flere pasienter ved nevrologisk poliklinikk ved Stavanger universitetssjukehus slipper nå å komme til sykehuset for konsultasjon. De kan sitte hjemme eller på jobb, og snakke med behandleren sin på video.

22.11.2018

Ola vant arbeidsrettssak om epilepsi

I Nedre Romerike tingrett ble Feiring Asfalt dømt til å gi Ola tilbake hans tidligere stilling som hjullastfører på asfaltverket. Epilepsidiagnosen var ikke et gyldig grunnlag for å si han opp, mente retten.

16.11.2018

– Neon er en reklameplakat for min epilepsi

Epilepsihund er et lite utbredt fenomen i Norge. Med mer trening, forskning og oppfølging i etterkant, tror hundeeier av en epilepsihund at potensialet er stort for hva disse hundene kan hjelpe mennesker som har epilepsi med.

12.11.2018

Ny medlemsfordel: Rabatterte priser på NorgesTaxi

Flere steder i Norge kan nå Norsk Epilepsiforbunds medlemmer få en rabattert pris på sine reiser.

07.11.2018

Nicolai møtte en ekte skihelt

Motivasjonen ble løftet for å komme seg ut av rullestolen og ned til VM i Seefeld da Nicolai (35) fikk møte Therese Johaug.

26.10.2018

Nye restriksjoner på bruk av valproat hos fertile kvinner

Legemiddelfirmaet Desitin introduserer et graviditetsforebyggende program.

26.10.2018

Ny e-læring om epilepsi og sosiale konsekvenser

E-læringskurset handler om tilrettelegging, tjenester og ytelser for deg som lever med diagnosen.

24.10.2018

Stor interesse for å lære om epilepsi i Alta

12. og 13. oktober var 90 personer samlet i Alta for en samling i regi av Epilepsiforeningen i Alta og omegn. Det var foredrag, rib-tur og bålkos som stod på programmet i løpet av helgen.

18.10.2018

Epilepsiforbundets innspill til statsbudsjettet

Her kan du lese mer om sakene som epilepsiforbundet presenterer på høringer for Stortinget i forbindelse med statsbudsjettet.

03.10.2018

Epilepsi – hva nå?

En rettighetsveileder til helsetilbudet ved epilepsi.

30.09.2018

Det nye forbundsstyret

På Epilepsiforbundets 21. landsmøte ble det nye forbundsstyret frem mot 2020 valgt.

30.09.2018

Dette skal Epilepsiforbundet jobbe for mot 2020

Andre dag på landsmøtet ble arbeids- og strategiprogrammet for 2018-2020, i tillegg til fire politiske prioriteringer vedtatt.

29.09.2018

Det 21. landsmøtet i Norsk Epilepsiforbund

Landsmøtet er i full gang på Soria Moria i Oslo. 

25.09.2018

Kurs om barn med epilepsi

Kurs for foreldre, besteforeldre og andre nærpersoner som ønsker økt kunnskap om epilepsi hos barn.

18.09.2018

Ny e-læring om epilepsi og fysisk aktivitet

Noen må leve med tilbakevendende anfall og kan trenge råd, veiledning og støtte for å lære å leve best mulig med anfall. Dette kurset handler om hvordan du som har epilepsi kan være i fysisk aktivitet.

10.09.2018

En epidemiologisk studie av barneepilepsi

Tall som forteller. I denne doktorgradsavhandlingen får man et overordnet perspektiv på situasjonen innen barneepilepsien i Norge i dag.

04.09.2018

Et pust i bakken på familieleir

Familieleiren avlaster foreldre og gir barn uansett utfordring muligheten til å boltre seg slik at hele familien får feriefølelsen.

31.08.2018

Redusert medlemspris

Bli medlem nå for bare 75 kroner.

30.08.2018

Dette tar vi med oss av ny kunnskap fra Wien

Fire representanter har på vegne av Epilepsiforbundet deltatt på den europeiske konferansen om epileptologi.

21.08.2018

Fettrik diett hjelper også for voksne med epilepsi

Modifisert ketogen (Atkins) diett kan hjelpe voksne som har vanskelig kontrollerbar fokal epilepsi til å oppnå færre epileptiske anfall.

13.08.2018

Morgendagens helsetjeneste på Arendalsuka

På Norges største politiske møteplass vil forbundet holde et arrangement og medvirke i tre andre arrangementer gjennom vårt engasjement i Hjernerådet.

06.08.2018

En ferie blant likepersoner

På sommerleir med Norsk Epilepsiforbunds Ungdom føler deltakerne seg trygge og ivaretatte iblandet med gledefryd og spenning. 

16.07.2018

Oppfølging av kognitiv svikt ved status epilepticus

Testing, god oppfølging og eventuelt rehabilitering for kognitiv svikt må til etter at en pasient har vært i status epilepticus sies det i ny doktorgrad om epilepsi.

02.08.2018

Gravide med epilepsi bør ta folsyrevitamintilskudd

Universitetet i Bergen skriver at folsyrevitamintilskudd i svangerskapet hos kvinner med epilepsi er gunstig for språkutviklingen hos barnet.

05.07.2018

Nytt e-læringskurs for deg med anfall

Hva kan du gjøre for å få en tryggere hverdag med anfall? Kurset gir informasjon og praktiske råd til deg som har anfall eller deg som kjenner noen som har det.

02.07.2018

– En opplevelse uten like

Familien Løvli kom i helgen hjem fra deres sykkeltur til Sverige og Danmark til inntekt til forskning på epilepsi. En reise som har gitt blod på tann.

25.06.2018

Cannabidiol som behandling for epilepsi

– Langt fra en mirakelkur, sier forsker på Spesialsykehuset for epilepsi.

25.06.2018

Sommer «stengt»

Ferieavvikling i Norsk Epilepsiforbunds administrasjon.

22.06.2018

Den internasjonale Dravetdagen

Leder av Dravet Syndrom Norge, Susanne Løyland, markerer dagen ved å skrive et åpent brev om hva som rører seg i Dravet-verdenen.

21.06.2018

Landeveissyklistene Løvli

Åtte hjul, tre hjelmer og med fire diagnoser i bagasjen.

29.05.2018

Lokallagene skaffer støtte til aktiviteter med ExtraExpress

Arrangementer for barn og unge er i høy prioritet.

22.05.2018

Kunnskapens kvinner

Møt damene som har informert befolkningen om epilepsi hele sine voksne liv.

14.05.2018

Langtidseffekt ved ketogen diett

Hvilke bivirkninger fett som energikilde skaper i kroppen, skal phd kandidat Ellen Molteberg finne ut av.

07.05.2018

Sommerleirens påmelding er åpnet

NEFUs leir har åpnet sin påmelding for det som for mange er årets høydepunkt!

04.05.2018

Kom seg opp av rullestolen med karate trening

Øyvind, 49 år med epilepsi, sier folk må ha en god dose tålmodighet når de prøver å delta i en idrett og har en funksjonshemming.

26.04.2018

Dispensasjon for førerkort ved bruk av Rivotril og Frisium

Endelig en tydelig åpning for dispensasjon.

24.04.2018

Fikk gjennom høyere grunnstønad for ketogen diettbehandling

Anke i trygderetten førte til høyere sats vedtatt av NAV.

20.04.2018

Forsker på langtidsbivirkninger av epilepsimedisiner

Hva skjer med kroppen som man ikke merker, etter flere tiår med medisinbruk?

20.04.2018

Et tilbakeblikk på 2017

Årsmeldingen til Norsk Epilepsiforbund vitner om et år fullspekket av fremskritt innen interessepolitikk, kommunikasjon og utvikling av organisasjonen.

16.04.2018

NAV søker kontakt med uføretrygdede

Nå kan DU fortelle NAV hva uføretrygdede trenger for å komme i arbeid!

10.04.2018

Pasientinvolvering i teori og praksis

Nevrolog involverer pasienter i forskning om dem selv. – Lege og pasient er blitt en mer jevnbyrdig part, sier Oliver Henning.

03.04.2018

Livskvalitet ved hjernesvulst og epilepsi

Norsk forsker samarbeider med italienske nevrologer om behandling av epilepsi ved hjernesvulst.

23.03.2018

Vil løse en medisinsk gåte innen epilepsi

En forsker, som selv har epilepsi, vil utvikle et målrettet ”kjøretøy” som kan hjelpe medikamentresistente epilepsipasienter med å bli anfallsfrie.

21.03.2018

Helseministeren svarer på spørsmål om epilepsiomsorgen

Helseministeren åpner for ny modell innen epilepsioppfølgingen og påpeker viktigheten av SSE.

16.03.2018

427 000 til forskning

Rekordtildeling fra Epilepsiforbundet

09.03.2018

– Det føles meningsfylt å snakke om epilepsi

Etter at Audun Lysbakken fortalte om sin epilepsi til mediene, fikk han mange henvendelser fra folk som sa at det var flott at han snakket om det.

26.02.2018

Hedmark og Oppland – Frivillighet gjennom generasjoner

Lokalforeningen i Hedmark og Oppland fylte 40 år i fjor og har hatt en lang og god kontinuitet blant de frivillige, med styremedlemmer som har vært aktive i nesten et tiår.

12.02.2018

Internasjonal epilepsidag markeres i dag

Vi retter oppmerksomheten mot behovet for informasjon, med intervjuer av stortingspolitikere og rundbordssamtale med fagpersoner. 

08.02.2018

Kunsten å utnytte de friske øyeblikkene

Når du ikke har epilepsianfall, så er du frisk, sier Heidi Biseth og ser Epilepsiforbundets utsendte sterkt inn i øynene. Det er vel denne mentaliteten som har gjort at hun som har alvorlig epilepsi og vagusstimulator også har tatt doktorgrad, har egne forskningsprosjekter og er ansatt på en høyskole. 

07.02.2018

Påmelding til familieleir 2018

Påmeldingen til sommerens familieleir er nå åpen. 

06.02.2018

Internasjonal epilepsidag 12. februar

Vi retter oppmerksomheten mot behovet for informasjon. 

23.01.2018

Sprøytehetten på BUCCOLAM kan sitte igjen

Epilepsimedisinen BUCCOLAM er en oralsprøyte for barn hvor sprøytehetten kan bli sittende igjen på tuppen av sprøyten og komme i pasientens munn, informerer produsent av medisinen, Shire. 

22.01.2018

Trenger du støtte til forskning?

Søk forskningsstøtte hos Epilepsiforbundets forskningsfond innen 1. mars.

22.01.2018

Kan jeg kjøre bil?

Sekstende og siste episode i serien "Hva er epilepsi?". Serien består av korte informasjonsfilmer som hver svarer på et ofte stilt spørsmål om epilepsi.

19.01.2018

Kan vi få barn?

Femtende episode i serien "Hva er epilepsi?". Serien består av korte informasjonsfilmer som hver svarer på et ofte stilt spørsmål om epilepsi.

19.01.2018

Kan man svømme?

Fjortende episode i serien "Hva er epilepsi?". Serien består av korte informasjonsfilmer som hver svarer på et ofte stilt spørsmål om epilepsi.

18.01.2018

SSE opplever støtte på tvers av politiske skillelinjer

Fremskrittspartiets representanter fra Helse- og omsorgskomiteen ble nylig med Epilepsiforbundet på omvisning på Spesialsykehuset for Epilepsi.

17.01.2018

Kan man være alene?

Trettende episode i serien "Hva er epilepsi?". Serien består av korte informasjonsfilmer som hver svarer på et ofte stilt spørsmål om epilepsi.

15.01.2018

Kan jeg drikke alkohol?

Tolvte episode i serien "Hva er epilepsi?". Serien består av korte informasjonsfilmer som hver svarer på et ofte stilt spørsmål om epilepsi.

13.01.2018

Hva kan utløse anfall?

Ellevte episode i serien "Hva er epilepsi?". Serien består av korte informasjonsfilmer som hver svarer på et ofte stilt spørsmål om epilepsi.

11.01.2018

Kan jeg trene?

Tiende episode i serien "Hva er epilepsi?". Serien består av korte informasjonsfilmer som hver svarer på et ofte stilt spørsmål om epilepsi.

11.01.2018

Er epilepsi bare anfall?

Niende episode i serien "Hva er epilepsi?". Serien består av korte informasjonsfilmer som hver svarer på et ofte stilt spørsmål om epilepsi.

04.01.2018

Hva er epilepsi?

Snart klart for lansering av 8 nye episoder i filmserien som besvarer ofte stilte spørsmål

22.12.2017

Tilbakeblikk på 2017

Et år med arbeid for epilepsisaken – dette er de store høydepunktene.

21.12.2017

Prinsesse Märtha Louise lærer barn om epilepsi

Medvirker i kunnskapsformidling til barn gjennom høytlesning på film

20.12.2017

Påmelding til NEFUs vinterleir 2018

Vinterleiren avholdes fra torsdag 22.02 til søndag 25.02. Informasjon om påmelding ligger i bunnen av denne siden

13.12.2017

Julegave til hjernehelsen

Helseminister Bent Høie la denne uken frem den nasjonale strategien for hjernehelse.

07.12.2017

Gi Rudy liv!

Har du lyst til å se "Rudy og lynmonsteret" som tegnefilm? Det har vi også! Men vi trenger hjelp av deg.

30.11.2017

Hvordan håndtere et epilepsianfall?

Åttende episode i serien "Hva er epilepsi?". Serien består av korte informasjonsfilmer som hver svarer på et ofte stilt spørsmål om epilepsi.

27.11.2017

Hvordan velge epilepsimedisiner?

Syvende episoden i serien "Hva er epilepsi?". Serien består av korte informasjonsfilmer som hver svarer på et ofte stilt spørsmål om epilepsi.

24.11.2017

Hvordan behandle epilepsi?

Sjette episode i serien "Hva er epilepsi?" Serien består av korte informasjonsfilmer som hver svarer på et ofte stilt spørsmål om epilepsi.

23.11.2017

Hvordan utredes epilepsi?

Femte episode i serien "Hva er epilepsi?". Serien består av korte informasjonsfilmer som hver svarer på et ofte stilt spørsmål om epilepsi.

21.11.2017

Er epilepsi farlig?

Fjerde episode i serien "Hva er epilepsi?". Serien består av korte informasjonsfilmer som hver svarer på et ofte stilt spørsmål om epilepsi.

21.11.2017

Kan man bli frisk fra epilepsi?

Tredje episode i serien "Hva er epilepsi?". Serien består av korte informasjonsfilmer som hver svarer på et ofte stilt spørsmål om epilepsi.

19.11.2017

Hva er et epilepsianfall?

Andre episode i serien ”Hva er epilepsi?”. Serien består av korte informasjonsfilmer som hver svarer på et ofte stilt spørsmål om epilepsi.

19.11.2017

Hva er epilepsi?

Første episode i serien ”Hva er epilepsi?”. Serien består av korte informasjonsfilmer som hver svarer på et ofte stilt spørsmål om epilepsi.

13.11.2017

Ny filmserie om epilepsi

Det er de nærmeste dagene duket for lansering av de første episodene i Norsk Epilepsiforbunds nye filmserie ”Hva er epilepsi?”. Serien består av totalt 16 episoder, og de første 8 publiseres allerede nå i november.

03.11.2017

Ny ungdomskonsulent ansatt

Bård Ingjald Åstvedt Dalhaug er ansatt som ny ungdomskonsulent i Epilepsiforbundet. Han skal legge til rette for at forbundet møter ungdommenes ønsker.

19.10.2017

Statsbudsjettet 2018 er presentert

Her er sakene som Epilepsiforbundet vil trekke fram innenfor epilepsiområdet.

13.10.2017

Nytt e-læringskurs om epilepsimedisiner

For personer med epilepsi og pårørende

05.10.2017

Nytt nummer av EpilepsiNytt

Vi har sett nærmere på tilrettelegging i skolen.

04.10.2017

Ny pleiepengeordning på plass

1. oktober ble den nye pleiepengeordningen innført. 

05.10.2017

Sammen for ungdom

Norsk Epilepsiforbund og Norsk Epilepsiforbunds Ungdom slår seg sammen.

26.09.2017

Alle kjenner noen... del II

Åpent møte om epilepsi hos ungdom.

18.09.2017

Epilepsi uten anfall

Kan gi barn språkproblemer

21.08.2017

Direktesending fra informasjonskurs

Et tilbud fra lærings- og mestringssentrene

04.09.2017

Internasjonal epilepsikonferanse

Epilepsiforbundet er representert.

01.09.2017

Redusert medlemspris

Bli medlem nå for bare 75 kroner.

22.08.2017

Kaffe, søvn og medisiner

Doktoravhandling om anfallsutløsende faktorer

23.08.2017

Informasjonskurs om medikamentresistens

Fikk du ikke med deg arrangementet, kan du nå se opptak fra det her.

22.08.2017

Søskenstudie om epilepsi

Viser viktigheten av å få kontroll på anfallene.

15.08.2017

Epilepsi på Arendalsuka

Vi arrangerer politiske debatter.

10.08.2017

Sammenheng mellom tarmflora og anfallskontroll?

Forsker med støtte fra Epilepsiforbundet.

01.08.2017

Ny forbundsleder

Bente Nordahl Langsø er ny forbundsleder i Epilepsiforbundet.

10.07.2017

Forsker på ulik utredning av barn

Med støtte fra Epilepsiforbundet

29.06.2017

Kurs for helsesøstre

Epilepsiforbundet inviterer.

26.06.2017

Forsker på forsinket språkutvikling

Med støtte fra Epilepsiforbundet

22.06.2017

E-læringskurs om akuttmedisiner

Lær hvordan du gir Buccolam.

20.06.2017

Skal forske på konsekvenser av operasjon

Med støtte fra Epilepsiforbundet

09.06.2017

Forsker på gener

Med støtte fra Epilepsiforbundet

01.06.2017

Musikktrening endrer hjernen

Viser studie med hodeskadepasienter 

24.05.2017

Norsk toppsyklist med epilepsi

Håper å motivere andre

22.05.2017

Doktoravhandling om PNES

Har undersøkt pasientens forståelse av egen sykdom.

12.05.2017

400 000 til forskning

Forskningsstøtte fra Epilepsiforbundet

09.05.2017

Epilepsikirurgi

Ny utredningsmetode kan få ned ventetiden.

04.05.2017

Stor seier for frivilligheten

Ny fordeling av tippeoverskudd

03.05.2017

Mangel på Diacomit

Ta kontakt med din lege for råd.

27.04.2017

Hjernehelsestrategien

Pasientene skal merke forandring.

20.04.2017

Ny pleiepengeordning

Gjelder også varig sykdom

06.04.2017

Tilbaketrekking av Liskantin

Sjekk om du må bytte tabletter.

29.03.2017

Tidlig epilepsioperasjon

Viktige positive langtidseffekter 

22.03.2017

Stort løft for hjernehelse

Regjeringen lager en nasjonal strategi.

14.06.2017

Spørreundersøkelse

For deg som har epilepsi eller er pårørende

17.03.2017

Oslo-forening opprettet

Lokalt frivillig engasjement

10.03.2017

Nytt e-læringskurs: epilepsi og mestring

For pasienter og pårørende

09.03.2017

Nytt nummer av EpilepsiNytt

Alt du trenger å vite om retningslinjen for epilepsi

08.03.2017

Ny leder av Hjernerådet

Epilepsiforbundets generalsekretær

01.03.2017

Epilepsioperasjon

For få henvises til utredning.

23.02.2017

Epilepsisykepleier

En viktig rolle i helsetilbudet

09.02.2017

Fersk rapport om hjernehelse

Helseministeren vil satse mer.

06.02.2017

Forvekslet epilepsi med angst

Camilla trodde hun var blitt gal.

20.01.2017

Nytt om familiemedlemskap

Hele kontingenten går til forskning.

30.01.2017

Trenger du studiestipend?

Søk hos Kari Thrane-Steens fond. 

24.01.2017

Internasjonal epilepsidag

Fremtidens helsetilbud

18.01.2017

Familieleir 2017

Meld deg på nå.

11.01.2017

Trenger du penger til forskning?

Søk støtte hos Epilepsiforbundets forskningsfond innen 1. mars.

05.01.2017

Bedre medisininformasjon

Du kan bidra.

På denne siden brukes informasjonskapsler ("cookies") til å få statistikk over bruk av sidene våre og for å gi ekstra funksjonalitet til deg. Vi kan også bruke cookies i forbindelse med markedsføring av våre produkter og tjenester. Ved å fortsette å bruke siden bekrefter du at du godtar det.

Design: Tenk Kommunikasjon // Utviklet av Imaker AS