Disse fagpersonene holder spennende innlegg på åpne møter under Hjerneuken. Foto: Bakgrunnsfoto: Vladgrin/Shutterstock.com

Møter om epilepsi under Hjerneuken 2023

25.10.2023

Hvert år i november arrangerer Norsk Nevrologisk Forening, som er en del av Den norske legeforening, Hjerneuken, med flere åpne arrangementer rundt om i hele landet.
– Målet med Hjerneuken er å øke oppmerksomheten rundt hjernen og dens mange sykdommer, forteller professor i nevrologi ved Rikshospitalet Erik Taubøll. En av disse sykdommene er epilepsi.

Møte om status epilepticus på Rikshospitalet: Nytt og nyttig om epilepsi – når minuttene teller
Torsdag 23. november kl. 18 arrangerer Nevrologisk avdeling ved Oslo universitetssykehus, i samarbeid med Epilepsiforbundet og Stiftelsen Norsk Luftambulanse, et åpent møte om epilepsi. Møtet er gratis og for alle, både pasienter og pårørende, fagfolk, helsepersonell og media. Møtet blir også streamet.

– Hovedtema for møtet vil være «Når anfall blir farlige» med fokus på riktig akutthåndtering av anfall og status epilepticus, den mest alvorlige typen epilepsianfall, som krever øyeblikkelig sykehusinnleggelse, forteller Taubøll. Konsekvensene av anfall blir også et viktig tema. Det vil dessuten bli presentert nytt fra forskningsfronten og praktisk nyttig informasjon for behandling av epilepsi.

Epilepsiforbundet deltar på møtet.

– Det er viktig for oss å være med på dette, sier generalsekretær i Epilepsiforbundet Sissel Karin Haavaag. – Vi har et godt samarbeid med fagmiljøet på Rikshospitalet. Men det aller viktigste er at vi får være med å gi tilgang til nyheter innen epilepsiforskning og ellers til andre viktige temaer innen epilepsi.

Møtet foregår i Store Auditorium på Rikshospitalet. Du kan også se streaming av møtet her.

Det er de enkelte nevrologiske avdelingene på de ulike sykehusene som organiserer det som foregår under Hjerneuken. Taubøll anbefaler alle som er interessert, å se etter informasjon på nettet fra eget sykehus der du bor.

Disse fagpersonene kan du møte på Rikshospitalets åpne møte under Hjerneuken. Foto: Bakgrunnsfoto: Vladgrin/Shutterstock.com

Program:
18.00 - 18.10 Åpning v/ møteleder Erik Taubøll, prof., dr.med.

18.10 - 18.40 Akutte krampeanfall - hvordan skal de håndteres og hvordan kan det bli bedre? Ingrid Hustad, stipendiat, Stiftelsen Norsk Luftambulanse og Oslo universitetssykehus (OUS)

18.40 - 19.00 Når blir anfall farlige? v/ Ketil Berg Olsen, overlege, sykehuset Østfold og OUS

19.00 - 19.15 Plutselig uventet død ved epilepsi – SUDEP. La oss snakke om det. v/ Sigrid Svalheim, overlege, Nevrologisk avdeling, OUS

19.15 - 19.35 Er alt bra når anfallet er over? v/ Benthe Lill Krigerød, undervisningsansvarlig/rådgiver, Epilepsiforbundet

19.35 - 19.55 Epilepsi, kognitiv helse og demens? v/ Christoffer Hatlestad-Hall, psykolog, phd, OUS

19.55 - 20.00 Avslutning v/ møteleder

20.00 - 20.30 Stands for Epilepsiforbundet og Stiftelsen Norsk Luftambulanse. Foredragsholderne vil være til stede for spørsmål.

Spesialsykehuset for epilepsi arrangerer folkemøte om siste nytt om epilepsibehandling

Spesialsykehuset for epilepsi (SSE) arrangerer åpent, gratis møte for pasienter og pårørende om moderne og avansert epilepsibehandling.

Tid: torsdag 23.11 kl. 18-20.
Sted: Kommunehuset i Sandvika, Kunnskapshjørnet – møterommet bak kantinen

Fagpersoner fra de største seksjonene på SSE (voksen-, barn-, psykolog- og EEG-avd.) foreleser om siste nytt innen epilepsi. Professor Morten I. Lossius er overlege og forskningsleder på SSE, og er kveldens ordstyrer.
Epilepsiforbundet bidrar med eget foredrag, og har stand.

Disse fagpersonene kan du møte på SSE sitt åpne møte under Hjerneuken. Foto: Bakgrunnsfoto: Vladgrin/ Shutterstock.com

Program:

Kl. 1800 - 1845:
• Velkommen v/ Morten Lossius
• Anfall under søvn, hva kan det være? KNF (EEG-lab) v/ Rune Markhus
• Å få EEG under huden – hjelp til bedre behandling v/Oliver Henning
• Hva gjør vi når medisinene ikke virker? (Voksen) v/ Ellen Molteberg

Pause 1845 – 1900

Kl. 1900 - 1950:
• Hva gjør Epilepsiforbundet? v/ generalsekretær Sissel Karin Haavaag:
• Nevropsykologer på operasjonsstuen v/ Annette Holth Skogan
• Epilepsi hos barn - hva er det og hvordan går det? Resultater fra Barneepilepsistudier v/ Kari Modalsli Aaberge, Seksjon for barn og ungdom med epilepsi

Endringer i programmet kan forekomme.

Velkommen!

Share Share Share

På denne siden brukes informasjonskapsler ("cookies") til å få statistikk over bruk av sidene våre og for å gi ekstra funksjonalitet til deg. Vi kan også bruke cookies i forbindelse med markedsføring av våre produkter og tjenester. Ved å fortsette å bruke siden bekrefter du at du godtar det.

Design: Tenk Kommunikasjon // Utviklet av Imaker AS