Årets første EpilepsiNytt er på vei

01.03.2022

Årets første utgave av medlemsbladet EpilepsiNytt er på vei til medlemmene våre. Denne gangen handler det om noe så hverdagslig – og livsviktig – som søvn. Hvordan påvirker søvnen epilepsien? Og kanskje enda viktigere: Hvordan påvirker epilepsien søvnen? 

Vi har snakket med en dame som har levd med nattlige anfall i 64 år. Hun vet en del om hvordan det påvirker dagsformen. Men tross de slitsomme nettene har hun vært i jobb, og passet på at epilepsien ikke skal få ta for mye plass i livet.

Vi har også snakket med en familie der guttene på 4 og 12 år har samme type epilepsi. De har ikke synlige anfall, men mye epileptisk aktivitet på natten når de sover. Nattlig epileptiform aktivitet kan få store konsekvenser for barn, blant annet ved at hjernen ikke får bearbeidet det de har lært på dagen, og at ny kunnskap dermed ikke klarer å feste seg i langtidshukommelsen. EpilepsiNytt har snakket med Silje Systad om dette. Hun er spesialpedagog ved Nasjonalt kompetansesenter for sjeldne epilepsirelaterte diagnoser, og har doktorgrad på språkforstyrrelser og nattlig epileptisk aktivitet.

Spesialsykehuset for epilepsi (SSE) er nytt medlem i et europeisk medisinsk nettverk kalt EpiCARE. Vi har snakket med Morten Lossius og Marit Bjørnvold, som er EpiCAREs representanter i Norge, og har blant annet spurt dem om hvorfor det er viktig at SSE er med i dette nettverket og hva det betyr for pasientene.

Ellers får du som vanlig også Eldrespalten, Forskningsnytt fra forskningssjefen og siste nytt fra Epilepsiforbundet Ung.

Er du ikke medlem, men har lyst å lese bladet? Meld deg inn hos oss, så får du bladet tilsendt i velkomstpakken.

Ønsker du å få EpilepsiNytt på mail istedenfor i posten? Da kan du ta kontakt med oss på post@epilepsi.no, så får du neste utgave på mail istedenfor. Bestiller du bladet digitalt, får du det raskere enn om du får det i posten.

 

Share Share Share

På denne siden brukes informasjonskapsler ("cookies") til å få statistikk over bruk av sidene våre og for å gi ekstra funksjonalitet til deg. Vi kan også bruke cookies i forbindelse med markedsføring av våre produkter og tjenester. Ved å fortsette å bruke siden bekrefter du at du godtar det.

Design: Tenk Kommunikasjon // Utviklet av Imaker AS