Årets første EpilepsiNytt på vei

01.03.2023

Årets første utgave av medlemsbladet EpilepsiNytt er på vei til medlemmene våre. Denne gangen har vi prøvd å finne ut hvorfor det er sånn at noen nye medisiner blir godkjent og får støtte fra staten, mens andre ikke blir det, selv om mange har god effekt også av dem.

Vi har besøkt familien til Zarah Angelica på Karmøy. Zarah Angelica har Aicardi syndrom og West syndrom, og foreldrene bruker ca. 15.000 kroner i måneden på medisin til henne. Det er den medisinen de ser at fungerer best, men den dekkes ikke av staten.

Vi har også snakket med en spesialrådgiver hos Nye Metoder, om prosessen og kriteriene for godkjenning av nye medisiner og behandlingsmetoder. Nye Metoder er det nasjonale systemet for å prioritere hvilke medisinske metoder eller tiltak som skal innføres og finansieres av spesialisthelsetjenesten.

Ellers har vi også snakket med en overlege fra Legemiddelverket om placeboeffekten og hvilke funksjoner den har. Og vi har fått en professor i farmakologi til å fortelle oss om interaksjonseffekter mellom epilepsimedisiner og andre medisiner.
– Epilepsimedisiner er en av de medisingruppene der det er mest interaksjoner, enten man bruker flere antiepileptika i kombinasjon eller antiepileptika sammen med andre legemidler, forteller professor i farmakologi og farmasøyt Cecilie Johannessen Landmark.

I oktober i fjor valgte landsmøtet nytt forbundsstyre, og i denne utgaven av EpilepsiNytt kan du bli kjent med vår nye styreleder Espen Lahnstein.

Ellers får du som vanlig også Lokallagsnytt, Forskningsnytt fra forskningssjefen og siste nytt fra Epilepsiforbundet Ung. Eldrespalten er dessuten tilbake igjen, etter et lite opphold.

Er du ikke medlem, men har lyst å lese bladet?  Meld deg inn hos oss, så får du bladet tilsendt i velkomstpakken.

Ønsker du å få EpilepsiNytt på mail istedenfor i posten? Da kan du ta kontakt med oss på post@epilepsi.no, så får du neste utgave på mail istedenfor. Bestiller du bladet digitalt, får du det raskere enn om du får det i posten.

Share Share Share

På denne siden brukes informasjonskapsler ("cookies") til å få statistikk over bruk av sidene våre og for å gi ekstra funksjonalitet til deg. Vi kan også bruke cookies i forbindelse med markedsføring av våre produkter og tjenester. Ved å fortsette å bruke siden bekrefter du at du godtar det.

Design: Tenk Kommunikasjon // Utviklet av Imaker AS