Årets siste EpilepsiNytt er på vei

09.12.2019

Årets siste utgave av medlemsbladet EpilepsiNytt er på vei til medlemmene våre. Denne gangen handler det om åpenhet. Bør man fortelle andre at man har epilepsi, eller bør man la det være? 

Noen har ikke noe valg når det gjelder åpenhet. Vi har snakket med en mann som ikke har hatt noen mulighet til å skjule diagnosen fordi han har hatt så hyppige og kraftige anfall. Han har både positive og negative erfaringer knyttet til åpenhet.

Vi har også snakket med en ung dame som har absenser, og som kunne holdt epilepsidiagnosen hemmelig. Hun har likevel valgt å snakke om den, i den grad at hun som barn stilte som gjest i et radioprogram om epilepsi og holdt foredrag om epilepsi for klassetrinnet sitt på ungdomsskolen. Men hun deler ikke alt med alle.

Annette Holth Skogan er nevropsykolog og leder for psykologene på Spesialsykehuset for epilepsi. Hun har også gjort seg noen tanker om det å være åpen om diagnosen, og eventuelt hvordan man bør være det.

Noen som har valgt å være åpne om diagnosen, er likepersonene i Norsk Epilepsiforbund. En likeperson er en frivillig som bidrar ekstra med informasjon og rådgivning basert på egne erfaringer, enten fordi de har diagnosen epilepsi eller er pårørende. Takket være likepersonene kan vi tilby en rekke ulike tjenester til våre medlemmer og andre som er berørt av epilepsi. Det siste året har vi utvidet flere av tilbudene våre. I EpilepsiNytt kan du lese både om hvilke tilbud vi har, og om hva det innebærer å være en av våre likepersoner.

Vi har også tatt en prat med to sykepleiere på Spesialsykehuset for epilepsi som nylig har laget et e-læringskurs for barn. De har kalt det EpiSnakk, og det skal være et verktøy for å forklare epilepsi på en enkel måte.

I tillegg får du som vanlig Forskningsnytt fra forskningssjefen og siste nytt om Norsk Epilepsiforbunds Ungdom, blant annet info om neste vinterleir.

Husk at du også kan lese bladet elektronisk på medlemssidene våre.

 

Share Share Share

På denne siden brukes informasjonskapsler ("cookies") til å få statistikk over bruk av sidene våre og for å gi ekstra funksjonalitet til deg. Vi kan også bruke cookies i forbindelse med markedsføring av våre produkter og tjenester. Ved å fortsette å bruke siden bekrefter du at du godtar det.

Design: Tenk Kommunikasjon // Utviklet av Imaker AS