Årets siste EpilepsiNytt er på vei

24.10.2023

Årets siste utgave av medlemsbladet EpilepsiNytt sendes denne uken ut til medlemmene våre. Denne gangen handler det om psykisk helse hos personer med epilepsi – et viktig, sammensatt og komplekst tema.

Forekomsten av psykiske lidelser hos personer med epilepsi er to-tre ganger høyere enn i den generelle befolkningen. Den psykiske helsen kan ha mer å si for livskvaliteten enn de epileptiske anfallene. Likevel blir psykiske lidelser oversett og underbehandlet hos mennesker med epilepsi. Vi har snakket med nevrolog Eline Revdal og nevropsykolog og forfatter Mia Tuft om årsakene til psykiske lidelser hos denne pasientgruppen, og hvorfor de ikke får den behandlingen de skal få.

EpilepsiNytt har også besøkt Tonje (42) som har bor med mann og barn og tre huskyer i skogen utenfor Trondheim, og som har egenerfaring med psykisk lidelse. Hun trodde de tunge tankene og det oppfarende humøret var en uunngåelig del av det å ha epilepsi. Heldigvis tok hun feil, men det gikk flere år før hun skjønte hva som var problemet.

Forebygging av psykiske lidelser er viktig, ikke minst blant utsatte grupper, og noen som tar det på alvor er Epilepsiforbundet Sør-Rogaland. I EpilepsiNytt kan du lese om noen av de ulike aktivitetene de tilbyr.
– Vi er opptatt av å legge til rette slik at folk kan møtes. Alle som lever med epilepsi har godt av å vite at de ikke er alene, og oppleve at det er andre som vet hvordan de har det, sier styreleder i Epilepsiforbundet Sør-Rogaland Elin Marie Omdal. Her er det bare for andre lokallag å la seg inspirere!

Influencer, TV-profil og tidligere fotballspiller Amalie Snøløs har nylig blitt ambassadør for Epilepsiforbundet. Hun er også opptatt av at personer med epilepsi ikke skal føle seg alene, men ha noen å se til. I EpilepsiNytt kan du lese om hvorfor hun har takket ja til å være ambassadør for oss, og hvordan hun ønsker å hjelpe andre med epilepsi.

Ellers får du også en reportasje fra et kokkekurs for personer som går på ketogen diett, som vi arrangerte tidligere i høst, sammen med Nutricia og Spesialsykehuset for epilepsi. Og som vanlig gir vi deg Forskningsnytt fra forskningssjefen og siste nytt fra Epilepsiforbundet Ung.

Er du ikke medlem, men har lyst å lese bladet?  Meld deg inn hos oss, så får du bladet tilsendt i velkomstpakken. Akkurat nå koster det bare kr. 100,- å være medlem hos oss ut året.

Ønsker du å få EpilepsiNytt på mail istedenfor i posten? Da kan du ta kontakt med oss på post@epilepsi.no, så får du neste utgave på mail istedenfor. Bestiller du bladet digitalt, får du det raskere enn om du får det i posten.

Share Share Share

På denne siden brukes informasjonskapsler ("cookies") til å få statistikk over bruk av sidene våre og for å gi ekstra funksjonalitet til deg. Vi kan også bruke cookies i forbindelse med markedsføring av våre produkter og tjenester. Ved å fortsette å bruke siden bekrefter du at du godtar det.

Design: Tenk Kommunikasjon // Utviklet av Imaker AS