– En opplevelse uten like

02.07.2018

Familien Løvli kom i helgen hjem fra deres sykkeltur til Sverige og Danmark til inntekt til forskning på epilepsi. En reise som har gitt blod på tann.

På ferieturen har de greid å samle inn over 14 000 kroner til forskning på epilepsi, opplevd natur og kultur og møtt mennesker som har gitt dem en hjelpende hånd og oppmuntret dem til å fortsette.

Det største høydepunktet med turen synes pappa Asle Arne har vært samholdet innad i familien.

– Vi har holdt hverandre i godt humør, heiet på hverandre og støttet, sier han.

Mamma Hilde innrømmer at hun har slengt med leppa og sutret, men at hun har halet det inn igjen.

– Denne turen har vært hardere enn vi har trodd. Det har vært en del oppoverbakker og skogveier hvor vi ikke fant hus på mils vei som gjorde at vi ikke fikk fylt vann.  På den måten har vi fått fram noen av de verste sidene våre. Jeg hadde en periode der jeg var uhørvelig langt nede. Så jeg begynte å kjefte på gubben og Hanne (deres datter). De var veldig tålmodige og skjønte at jeg var veldig sliten. Så de oppmuntret og holdt rundt meg slik at ting ordnet seg, forteller Hilde.

Ingen sykkelstøtte men mye annen støtte

Familien på tre har møtt flere varmhjertede og rause personer på sin ferd. To av dem var et par som lot Løvliene overnatte i deres hytte uten å ta betaling. Paret mente de så trøtte og slitne ut. De ble kjørt til butikken, fikk låne dusjen og kunne boltre seg i hagen. Så i Danmark fikk de skyss av en trailersjåfør et stykke og hjelp av hans kone da de mistet en sekk med epilepsimedisiner. Mange familien har møtt er helt sjokkert over at de har syklet helt fra Norge.

Da familien ankom Langesund med fergen brast Hanne sammen i gråt.

– Jeg var lettet fordi turen tok slutt og stolt over at vi har syklet hele ruten uten å ville gi opp, forklarer hun.

Hanne hadde aldri trodd de skulle få inn på mye på innsamlingsaksjonen som det til slutt ble. De har delt innsamlingsaksjonen på Facebook, venner og familie har bidratt og delt.

– Vi har brukt oss selv mye, det er nok viktig å fortelle åpent at man har epilepsi. Det hjelper nok også at vi gir utfordringer og oppdateringer underveis. Spørsmål om epilepsi og Epilepsiforbundet gjør at diagnosen blir mer kjent.

Hannes beste tips til sykkeltur er å «bare sette deg på sykkelen og ikke hindre deg i å gjøre det du har lyst til». Hilde sverger til planlegging, hvis ikke kan en gå på en ordentlig smell.

På spørsmål om hvor neste tur bærer sier Hanne:

– Norge på langs! Fra nordkapp og ned. Hilde ler og presenterer et mer realistisk reisemål: Telemark, et langt fylke med en del stigninger. Men det er bare tanker så langt. Nå går de barer rundt og smiler over at turen er tilbakelagt.  

Share Share Share

På denne siden brukes informasjonskapsler ("cookies") til å få statistikk over bruk av sidene våre og for å gi ekstra funksjonalitet til deg. Vi kan også bruke cookies i forbindelse med markedsføring av våre produkter og tjenester. Ved å fortsette å bruke siden bekrefter du at du godtar det.

Design: Tenk Kommunikasjon // Utviklet av Imaker AS