Meld deg på Epilepsiforbundets helgetur for pårørende søsken, og få med deg både kanopadling og teltovernatting - i tillegg til kurs og spennende foredrag.

Bli med på hotell- og villmarkstur for pårørende søsken

02.05.2022

Epilepsiforbundet inviterer pårørende søsken i alderen 12-18 år, sammen med én foresatt, til en spennende helgetur i Trondheim 19.-21. august. Vi tilbyr et variert program som omfatter både kurs om det å være pårørende og kanopadling med teltovernatting.

– Målet med turen er å gjøre pårørende søsken trygge i sin rolle, sier arrangementsansvarlig og rådgiver i Epilepsiforbundet Benthe Lill Krigerød. – Vi skal gi dem tips til hvordan de kan stå i litt tøffe hverdager, og gi dem mulighet til å treffe andre i samme situasjon, så de skjønner at de ikke er alene i rollen sin.

Samtidig ønsker Epilepsiforbundet å gi pårørende søsken mulighet til å få en opplevelsestur alene med en foresatt.

– Vi har valgt å gjøre det på en litt annerledes måte enn det som kanskje er vanlig. Istedenfor å ha en hel kurshelg, har vi valgt å legge vekt på samhold og opplevelser, sier Krigerød. – Vi ordner med telt, men deltagerne må ha med sovepose og liggeunderlag.

Turen er et samarbeid mellom den lokale speidergruppa Charlottenlund, lokallaget vårt i Trondheim, og Epilepsiforbundet sentralt, sponset av Stiftelsen Dam.

Espen Simonsen skal holde foredrag på turen. Han har blant annet vært med i Kompani Lauritzen på TV2, har militærerfaring og personlig erfaring med det å være pårørende. Foto: Odd Erik Sedberg

Planen for helgen er å starte fredagen med et kurs og visning av våre nye dokumentarfilmer om pårørende søsken. Disse slippes i august og september, og du vil kunne se dem både på vår YouTube-kanal og Facebook-side. Etter kurset og filmene blir det sosialt samvær og hotellovernatting fra fredag til lørdag.

Lørdagen starter med et motivasjonsforedrag fra Espen Simonsen. Han har vært med i Kompani Lauritzen på TV2, har militærerfaring og personlig erfaring med det å være pårørende.

– Han har en utrolig god evne til å forklare hvordan det er å stå i kriser og snu seg ut av en krise igjen, sier Krigerød.

Etter foredraget fraktes deltagerne i minibusser til Drakstsjøen.

– Der skal vi padle i kanoer til en øy hvor vi skal slå leir og sove i telt fra lørdag til søndag, sier Krigerød. – På øya blir det muligheter for mange morsomme aktiviteter, som å spille paintball, fiske, lage mat eller bade. Her er det også mulig å bli kjent med speiderne og lokallaget i Trondheim.

På søndag padler deltagerne tilbake og blir kjørt til Trondheim sentrum på formiddagen så alle rekker sine fly hjem.

– Dette er pionerarbeid, og vi håper det blir en inspirasjon for andre lokallag, for å gjøre andre aktiviteter, sier Krigerød. – Da kan de bruke Trondheim lokallag som mentor ved behov.

Egenandelen er på kr. 1.500,-

Påmelding sendes på mail til benthelill@epilepsi.no.

Turen er bare for Epilepsiforbundets medlemmer. Er du ikke medlem, kan du melde deg inn her.

Share Share Share

På denne siden brukes informasjonskapsler ("cookies") til å få statistikk over bruk av sidene våre og for å gi ekstra funksjonalitet til deg. Vi kan også bruke cookies i forbindelse med markedsføring av våre produkter og tjenester. Ved å fortsette å bruke siden bekrefter du at du godtar det.

Design: Tenk Kommunikasjon // Utviklet av Imaker AS