Hvert år, den andre mandagen i februar, blir den internasjonale epilepsidagen markert over hele verden, i rundt 120 land.

Den internasjonale epilepsidagen 2020

10.02.2020

I dag er det den internasjonale epilepsidagen, og vi markerer dagen med en rekke spennende innlegg i sosiale medier. Vi spør blant annet: Hvor er hjelpen for epilepsipasienter når anfallene er borte?

Hvert år, den andre mandagen i februar, blir den internasjonale epilepsidagen markert over hele verden, i rundt 120 land. Omtrent 50 millioner mennesker har epilepsi på verdensbasis, noe som gjør epilepsi til en av de mest utbredte nevrologiske sykdommene i verden.

Hos oss vil du i løpet av dagen blant annet få møte en mor som opplevde å stå helt alene i en forverret situasjon da sønnen ble frisk fra epilepsi. Hun etterlyser et ettervern for dem som blir friske.

Vi vil også minne deg om appen til den kunnskapsbaserte retningslinjen for epilepsi. Den viser blant annet hva du har rett på av behandling. Har du ikke allerede lastet den ned, så gjør det i dag!
1) Gå inn på App Store eller Play Store
2) Velg «MyMedicalBooks» (MBB) og last ned
3) Velg deretter «Administrere bøker» øverst til høyre. Finn «Kunnskapsbasert retningslinje om epilepsi» og klikk deretter på ikonet for oppdatering.

Vi avslutter dagen med en live-streaming av en samtale med ergoterapeut ved Spesialsykehuset for epilepsi (SSE) Helene Myklebust Letèn. Hun er nettopp ferdig med sin masteroppgave om hvordan pasienter opplever situasjonen etter en epilepsioperasjon. For en del viser det seg at livet ikke er bare enkelt fordi om de blir kvitt epilepsien. Og hvor kan de da få hjelp?

Share Share Share

På denne siden brukes informasjonskapsler ("cookies") til å få statistikk over bruk av sidene våre og for å gi ekstra funksjonalitet til deg. Vi kan også bruke cookies i forbindelse med markedsføring av våre produkter og tjenester. Ved å fortsette å bruke siden bekrefter du at du godtar det.

Design: Tenk Kommunikasjon // Utviklet av Imaker AS