Hvert år, den andre mandagen i februar, blir den internasjonale epilepsidagen markert over hele verden, i rundt 120 land.

Den internasjonale epilepsidagen 2021

I dag er det den internasjonale epilepsidagen, og vi markerer dagen med en rekke spennende innlegg i sosiale medier. Hovedtemaet for dagen er anfall og psykisk helse, og vi spør blant annet: Hvordan mestre frykt for anfall i hverdagen? Og hvordan leve et godt liv med PNES-diagnosen?

Hvert år, den andre mandagen i februar, blir den internasjonale epilepsidagen markert over hele verden, i rundt 120 land. Omtrent 50 millioner mennesker har epilepsi på verdensbasis, noe som gjør epilepsi til en av de mest utbredte nevrologiske sykdommene i verden.
Vi har laget tre filmer som vi kommer til å slippe på Facebook i løpet av dagen. Du vil også i etterkant kunne finne dem på YouTube-kanalen vår.

Den første filmen handler om hvordan man kan mestre frykt for anfall i hverdagen. For noen kan frykten for anfall være et større problem enn selve anfallet. Men det finnes hjelp å få.

En del av dem som har epilepsi opplever dessverre sosial utestenging på grunn av epilepsien. I den neste filmen forteller Emma Lovise Larsen, leder i ungdomsrådet vårt, om hvordan hun har opplevd det. Og lege og forsker Marte Syvertsen forteller om forskning hun og kolleger har gjort på feltet, og hva hun tror må til for at mennesker med epilepsi ikke skal oppleve å bli utestengt.

Epilepsiforbundet jobber også for mennesker med PNES-diagnose, selv om det er noe annet enn epilepsi. PNES-anfallene kan være like alvorlige som epilepsianfall. I den siste filmen snakker vår rådgiver Benthe Lill Krigerød med fag- og forskningssykepleier Hilde Karterud fra Spesialsykehuset for epilepsi om hvordan man kan leve et godt liv med en PNES-diagnose. Og Celine Kallevig, som mange kjenner fra bloggen her på nettsiden vår, forteller om hvordan hun opplever å ha diagnosen.

Det skjer også mye spennende på Instagram og Snapchat, så gå ikke glipp av det!

Vi vil også minne deg om appen til den kunnskapsbaserte retningslinjen for epilepsi. Den viser blant annet hva du har rett på av behandling. Har du ikke allerede lastet den ned, så gjør det i dag!
1) Gå inn på App Store eller Play Store
2) Velg «MyMedicalBooks» (MBB) og last ned
3) Velg deretter «Administrere bøker» øverst til høyre. Finn «Kunnskapsbasert retningslinje om epilepsi» og klikk deretter på ikonet for oppdatering.


Nå kan du se alle de tre filmene på YouTube-kanalen vår, med undertekster.

På denne siden brukes informasjonskapsler ("cookies") til å få statistikk over bruk av sidene våre og for å gi ekstra funksjonalitet til deg. Vi kan også bruke cookies i forbindelse med markedsføring av våre produkter og tjenester. Ved å fortsette å bruke siden bekrefter du at du godtar det.

Design: Tenk Kommunikasjon // Utviklet av Imaker AS