Det er ikke vanskelig å gi Buccolam på riktig måte selv om situasjonen kan oppleves stressende.

E-læringskurs om akuttmedisiner

22.06.2017

Lær hvordan du gir Buccolam.

Nasjonalt kompetansesenter for sjeldne epilepsirelaterte diagnoser har nylig lansert et e-læringskurs og en film som gir instruksjon i hvordan du takler et krampeanfall med bevissthetstap, tilstivning og rykninger (GTK-anfall), og hvordan du skal gi den anfallsstoppende medisinen Buccolam. Filmen er utarbeidet i samarbeid med Sjelden.no og Spesialsykehuset for epilepsi (SSE).

Når anfallet ikke stopper innen kort tid
Nesten alle epileptiske anfall stopper av seg selv i løpet av noen få minutter. Noen har lengre anfall eller flere anfall som kommer raskt etter hverandre uten at personen kommer til seg selv mellom anfallene. Disse anfallene kan det være nødvendig å stoppe med medisin. Det finnes flere typer akuttmedisin for epileptiske anfall, men dette kurset dreier seg om medisinen Buccolam. Det er ikke vanskelig å gi Buccolam på riktig måte selv om situasjonen kan oppleves stressende.

Målgruppe
Målgruppen for filmen er alle som har ansvar for å gi anfallsstoppende medisin, for eksempel ansatte i barnehage, skole, PPT, boliger eller avlastning, andre i pleie- og omsorgstjenesten eller helsearbeidere. Pårørende har også nytte av filmen.

Har du spørsmål om bruk av filmen eller behov for ytterligere opplysninger?
Ta kontakt med Nasjonalt kompetansesenter for sjeldne epilepsirelaterte diagnoser på telefon 67 50 11 95 eller mail: kompetansesenter-sse@ous-hf.no.

Du finner e-læringskurset med filmen på Sjelden.no.

Filmen er også tilgjengelig på YouTube

Share Share Share

På denne siden brukes informasjonskapsler ("cookies") til å få statistikk over bruk av sidene våre og for å gi ekstra funksjonalitet til deg. Vi kan også bruke cookies i forbindelse med markedsføring av våre produkter og tjenester. Ved å fortsette å bruke siden bekrefter du at du godtar det.

Design: Tenk Kommunikasjon // Utviklet av Imaker AS