Arendalsuka åpnet 14. august. Den 17. august er Epilepsiforbundet medarrangør av to helsepolitiske debatter. Foto: Mona Hauglid/ Arendalsuka

Epilepsi på Arendalsuka

15.08.2017

Vi arrangerer politiske debatter.

Også i år vil Epilepsiforbundet være aktive under Arendalsuka, hvor vi er medarrangør av to helsepolitiske debatter.

Veien til bedre hjernehelse krever satsing på en hjernestrategi

21. mars i år annonserte statsminister Erna Solberg at regjeringen vil lage en nasjonal hjernestrategi. Helse- og omsorgsdepartementet har opplyst at den nasjonale hjernestrategien skal være klar i slutten av året.

– Det er avgjørende at strategien blir fundamentert i pasienters behov og virkelighet, og at det følger med konkrete tiltak som har verdi for de gruppene det gjelder, sier Henrik Peersen, generalsekretær i Epilepsiforbundet og styreleder i Hjernerådet.

I samarbeid med MS-forbundet, Norges Parkinsonforbund og CP-foreningen arrangerer Epilepsiforbundet debattmøte der vi utfordrer politikerne til å satse på hjernestrategien. Vi vil blant annet etterlyse mer synliggjøring av hjernehelsesatsingen i valgkampen.

Debatten er åpen for publikum, og her kan du se livestream fra den.

Tid: torsdag 17. august kl. 09.00-10.30
Sted: Madam Reiersen

Les mer om arrangementet. 

Det som telles, teller – Hvordan påvirker ventelistestatistikken sykehusenes prioriteringer?

I den andre debatten vil vi diskutere hvordan ventelistestatistikken påvirker sykehusenes prioriteringer.

Det siste året har det vært mye debatt om hvorvidt helsekøene i sykehusene øker eller minsker. Våren 2016 la Helsedirektoratet fram en rapport som blant annet slår fast at flere får hjelp, og pasienter venter kortere enn før på behandling.

Men, viser dette oss et fullstendig bilde av kapasiteten på pasientbehandlingen ved sykehusene? Hva med det som ikke telles eller måles, som krontrolltime til mennesker med kroniske sykdommer?

Norsk Epilepsiforbund, Diabetesforbundet, Funksjonshemmedes Fellesorganisasjon, MS-forbundet og Norsk Revmatikerforbund inviterer til debatt, hvor vi spør: Fører ventelistestatistikken til bedre pasientbehandling, eller er det kun et politisk verktøy?

Tid: torsdag 17. august kl. 10.30-12.00
Sted: Thon Hotel Arendal, 1. etg.

Les mer om arrangementet.

Share Share Share

På denne siden brukes informasjonskapsler ("cookies") til å få statistikk over bruk av sidene våre og for å gi ekstra funksjonalitet til deg. Vi kan også bruke cookies i forbindelse med markedsføring av våre produkter og tjenester. Ved å fortsette å bruke siden bekrefter du at du godtar det.

Design: Tenk Kommunikasjon // Utviklet av Imaker AS