Sammen med styreleder i Epilepsiforbundet, Espen Lahnstein, og konstituert generalsekretær Jørn Sibeko overrakte Epilepsiforbundets ambassadør Amalie Snøløs de 25.000 signaturene til helseminister Jan Christian Vestre. Foto: Helle Hoås

Epilepsiforbundet møtte helseministeren med 25.000 signaturer mot SSE-kutt

11.06.2024

Torsdag i forrige uke overleverte Epilepsiforbundet 25.000 signaturer til helseministeren, som reaksjon på at det ble kuttet 5 sengeplasser på barneavdelingen på Spesialsykehuset for epilepsi (SSE) 1. april i år.

Konstituert generalsekretær i Epilepsiforbundet, Jørn Sibeko, forklarte helseminister Jan Christian Vestre hvorfor så mange har signert underskriftskampanjen vår:
– Folk har signert fordi SSE er et livsviktig tilbud for hele Norge. SSE tilbyr høyspesialisert behandling som ikke finnes andre steder, og har vært avgjørende for svært mange barn med epilepsi. De er glade i SSE. Vi er glade i SSE.

Epilepsiforbundet hadde med et kart over Norge, der vi hadde markert inn alle steder hvor folk har signert kampanjen, for å vise helseministeren at dette engasjerer og berører folk over hele landet.

Sibeko ba helseministeren reversere kuttet og sikre fremtiden til SSE.

Flere av Epilepsiforbundets støttespillere møtte opp og deltok på overrekkelsen, noe vi satte stor pris på. På plakatene står tilbakemeldinger vi har fått fra personer som har vært på SSE. Foto: Helle Hoås

Flere av Epilepsiforbundets støttespillere møtte opp og deltok på overrekkelsen, noe vi satte stor pris på.

Styreleder i Epilepsiforbundet Espen Lahnstein, som selv har vært et barn som fikk hjelp på SSE, inviterte helseministeren til sykehuset.

Helseministeren takket for invitasjonen og engasjementet, og lovet å ta med seg innspillene våre.
– Så vet dere jo at det er Helse Sør-Øst som gjør disse vurderingene, og det de har sagt når vi har spurt, er at reduksjonen også skyldes endrede behov, og at det verken skal gå utover kvalitet eller tilbud. Så hører jeg at dere er av en annen oppfatning, og det har jeg også respekt for. Jeg får ta dette med meg som innspill fra dere.

Les mer om bakgrunnen for underskriftkampanjen.

Helseministeren fikk også den uknuselige koppen vår, så han ikke så lett skal glemme møtet med Epilepsiforbundet og hvorfor vi møttes. Foto: Lena Rossevik

Share Share Share

På denne siden brukes informasjonskapsler ("cookies") til å få statistikk over bruk av sidene våre og for å gi ekstra funksjonalitet til deg. Vi kan også bruke cookies i forbindelse med markedsføring av våre produkter og tjenester. Ved å fortsette å bruke siden bekrefter du at du godtar det.

Design: Tenk Kommunikasjon // Utviklet av Imaker AS