Vi håper at nettopp DU har lyst til å følge oss på vår nye Facebook-side. Da holder vi deg oppdatert blant annet på hva vi jobber med og hvilke varer og tjenester vi tilbyr. Her kan du også skrive til oss via Messenger dersom du har spørsmål om det å leve med epilepsi.

Følg oss på vår nye Facebook-side

08.11.2021

I slutten av oktober ble Epilepsiforbundets Facebook-side stengt av Facebook, antagelig fordi den var blitt hacket. Etter gjentatte forsøk på å få hjelp fra Facebook til å gjøre den synlig igjen, måtte vi gi opp, og lage en ny side. Vi ber alle som er interessert i hva vi gjør og hva vi tilbyr, og som vil skrive til oss på Messenger, om å begynne å følge oss på den nye siden: https://www.facebook.com/epilepsi.no

Som mange har erfart før oss, så er det meget vanskelig å komme i kontakt med Facebook. De har ingen vanlig kundesupport, ingen hjemmeside med mail og telefonnummer. Ofte er det roboter som svarer når man sender inn klager via skjemaene deres, og er du så heldig å få svar fra ekte mennesker, gir svarene liten hjelp.
– Det er høflige standardfraser om at de skal se på saken vår og komme tilbake til oss, og i mellomtiden må vi bare vente på deres dom, forteller generalsekretær Sissel Karin Haavaag.

David mot Goliat
– De som har hjulpet oss med å lage den nye siden, forteller at slike problemer som dette kan løses på én dag, men det kan like gjerne ta tre måneder. Imens skal man sitte pent å vente. Det har ikke vi tid til! Sier Haavaag. – Vi har så mye spennende å fortelle våre medlemmer, og det er også viktig for oss å være til stede på så mange plattformer som mulig for å svare de som ønsker råd og hjelp knyttet til sin epilepsi-situasjon.

Er man dessuten riktig uheldig, får man etter tre måneder beskjed fra Facebook om at det ikke går an å gjenopprette siden.

– Facebook krever at vi oppfører oss som en profesjonell aktør og overholder alle deres retningslinjer, da må også de være profesjonelle og gi oss den supporten vi trenger, mener Haavaag.

Truer demokratiet
– Dette er en veldig skummel utvikling, og kan bli problematisk for demokratiet, ifølge Haavaag. – Når en gigant som Facebook, som har fått så mye makt, utestenger organisasjoner som oss fra deres plattform – til og med uten noen ordentlig begrunnelse – kan det føre til at vi mister mangfoldet av stemmer i samfunnsdebatten, og at det bare er en viss type stemmer som blir hørt. Noe som igjen kan gjøre at folk blir mindre opplyst og ikke evner å se saker fra ulike perspektiver. Det vil være et tap for alle og en fordumming av folket.

Styrker sikkerheten
Haavaag forsikrer at Epilepsiforbundet kommer til å styrke sikkerheten på Facebook-siden framover.
– Vi setter nå i gang en runde med sikkerhetsprosedyrer, både på kontoen og på alle de som har tilgang til kontoen, forteller hun. – Så håper vi at alle våre 8.728 følgere fra den gamle siden også vil følge oss på den nye, i tillegg til at vi selvsagt alltid ønsker nye følgere hjertelig velkomne.

Share Share Share

På denne siden brukes informasjonskapsler ("cookies") til å få statistikk over bruk av sidene våre og for å gi ekstra funksjonalitet til deg. Vi kan også bruke cookies i forbindelse med markedsføring av våre produkter og tjenester. Ved å fortsette å bruke siden bekrefter du at du godtar det.

Design: Tenk Kommunikasjon // Utviklet av Imaker AS