Fjerde juledag blir det fotballturnering i Fagerlundhallen i Brumunddal, der inntektene går til epilepsiforskning. Torgeir Strand Osmo og Jonatan Helmersen fra arrangørlaget Dala-Fram håper det skal bli en årlig tradisjon. Foto: Ringsaker Blad / Frank Morgan Bakken

Fotballturnering til støtte for epilepsiforskning

22.12.2022

En guttegjeng i Brumunddal bruker førjulstiden til å planlegge fotballcup i romjulen, og vil gi inntektene fra cupen til epilepsiforskning.

Det er Dala-Fram som arrangerer turneringen i Brumunddal. Den arrangeres nå for andre gang, etter at pandemien gjorde det umulig å arrangere noe slikt i 2020 og 2021.

– Vi har planer om at det skal bli en tradisjon, forteller Torgeir Strand Osmo og Jonatan Helmersen fra arrangørlaget Dala-Fram til Ringsaker Blad.

Deres lag består av gutter født i 1995, som har hengt sammen siden de spilte barnefotball i Brumunddal.

Også i fjor donerte Dala-Fram penger til epilepsiforskning, selv om det ikke ble noen turnering. Lagene som hadde betalt deltageravgiften valgte å donere bort pengene i stedet for å få dem tilbake.

I år er det mange som ønsker å være med på turneringen, påmeldingene har rent inn. Det er en lav påmeldingsavgift per lag, og gratis inngang. Arrangørklubben håper det kan være med på å bidra til at spillerne vippser noen kroner i tillegg. Guttas engasjement for epilepsiforskning skyldes at deres jevngamle kompis Martin Hansen døde av et epilepsianfall i 2014.

– Derfor synes vi det er en fin gest å donere bort hele overskuddet vårt til forskning på epilepsi. Vi håper at også andre enn spillerne som deltar, ønsker å bidra. Vi oppfordrer alle, inkludert det lokale næringslivet, til å støtte en god sak, sier gutta til Ringsaker Blad.

Assisterende generalsekretær i Epilepsiforbundet Jørn Sibeko er imponert over arrangørene.
– Disse guttene har opplevd noe av det verste som kan skje med epilepsi, sier han. – De mistet en nær venn i ung alder, men så velger de å bruke den erfaringen til å gjøre noe godt for andre og bidra til at de som får epilepsi i fremtiden skal få bedre behandling. Det er stort, og Epilepsiforbundet og vårt forskningsfond er utrolig takknemlige.

Turneringen foregår i Fagerlundhallen i Brumunddal fjerde juledag.

Share Share Share

På denne siden brukes informasjonskapsler ("cookies") til å få statistikk over bruk av sidene våre og for å gi ekstra funksjonalitet til deg. Vi kan også bruke cookies i forbindelse med markedsføring av våre produkter og tjenester. Ved å fortsette å bruke siden bekrefter du at du godtar det.

Design: Tenk Kommunikasjon // Utviklet av Imaker AS