Guttelaget Dala-Fram er arrangører av den tradisjonelle romjulsturneringen, her representert ved pådriverne Torgeir Strand Osmo, Jonas Lillehovde og Jonatan Helmersen. Foto: Frank Morgan Bakken/ Ringsaker blad

Fotballturneringen har blitt en tradisjon til støtte for epilepsiforskning

17.01.2024

I romjulen arrangerte de den årlige fotballturneringen for tredje gang til støtte for epilepsiforskning. Arrangementet har dermed blitt en tradisjon, slår kompisgjengen fra Brumunddalen fast – akkurat slik de håpet. Men de gir seg ikke der, nå er målet å øke summen for hvert år og utvide arrangementet.

Kompislaget som arrangerer romjulsturneringen i Brumunddal heter Dala-Fram og består av gutter født i 1995, som har hengt sammen siden de spilte barnefotball i Brumunddal. Guttas engasjement for epilepsiforskning skyldes at deres jevngamle kompis Martin Hansen døde av et epilepsianfall i 2014.

Innbringende loddsalg
– Vi er en godt sammensveiset kompisgjeng, forteller Torgeir Strand Osmo, som er en av pådriverne for arrangementet. – Poenget med turneringen er å komme med et tilbud til de som kommer hjem i jula, som er i 20-årene.

Osmo forteller at de prøver å øke summen litt hvert år:
– Det er begrenset hva vi kan tjene på kiosksalg, så i år hadde vi også loddsalg for første gang. Vi fikk inn 15.000 kroner på loddsalg i løpet av én dag! Folk kjøpte lodd for 1 kr til 500 og 1.000 kr. Også folk som ikke var til stede i hallen kjøpte lodd, via Vipps. Så vi ønsker å fortsette med loddsalg neste år.

Videreførte bankett
I fjor utvidet gutta arrangementet med en bankett etter turneringen. Den ble videreført i år.
– Mange av dem som kommer hjem til jul, gleder seg minst like mye til banketten som til turneringen, forteller Osmo. Billettsalget til banketten gikk inn i overskuddet til Epilepsiforbundet.

– Er dere fornøyde med arrangementet?

– Ja, veldig fornøyde. Vi hadde tilnærmet maks kapasitet på hva vi kan gjennomføre i den hallen, forteller Osmo. – Det var 14 lag som deltok i turneringen.

Doblet fjorårets overskudd!
Guttene doblet overskuddet fra fjorårets turnering, og fikk inn intet mindre enn 40.000 kroner! Disse pengene gir guttene til Epilepsiforbundets forskningsfond. Fondet støtter forskning innenfor fagområder som engasjerer seg i problemstillinger knyttet til epilepsi, og deler ut forskningsstøtte på inntil kr. 100.000,-. I 2023 delte fondet totalt ut drøyt 511.000 kroner til seks epilepsirelaterte forskningsprosjekter. 

Fungerende generalsekretær i Epilepsiforbundet Jørn Sibeko er imponert over arrangørene:
– Jeg vil bare gratulere og takke guttene for et utrolig tiltak. Gang på gang imponerer de med sitt engasjement og sin handlekraftighet. Det er noe så fint ved hvordan de har klart å gjøre en tragedie til noe som hjelper andre, og det er kjempehyggelig å se at både turneringen og overskuddet vokser. Pengene de har skaffet, vil gå til viktig forskning som kanskje bidrar til at liv reddes i fremtiden.

Bidra til epilepsiforskning

Med støtte fra medlemmene gir vi hvert år midler til forskning innenfor epilepsi.
Hjelp oss å fremme viktig forskning.

Bli medlem

Share Share Share

På denne siden brukes informasjonskapsler ("cookies") til å få statistikk over bruk av sidene våre og for å gi ekstra funksjonalitet til deg. Vi kan også bruke cookies i forbindelse med markedsføring av våre produkter og tjenester. Ved å fortsette å bruke siden bekrefter du at du godtar det.

Design: Tenk Kommunikasjon // Utviklet av Imaker AS