Foto: Hans Kristian Thorbjørnsen

Helseministeren svarer på spørsmål om epilepsiomsorgen

21.03.2018

Helseministeren åpner for ny modell innen epilepsioppfølgingen og påpeker viktigheten av SSE.

Tidligere i år møtte Epilepsiforbundet Olaug V. Bollestad (Krf) som er leder av helse- og omsorgskomiteen for å snakke om utfordringer ved epilepsiomsorgen og Spesialsykehuset for Epilepsi (SSE). I etterkant av møtet stilte Bollestad forrige uke et skriftlig spørsmål til helseminister Bent Høie:  

Hva tenker statsråden om epilepsipasientens plass i helsetjenesten og hvilke satsninger vil statsråden gjøre for pasientgruppen[…]?

I svaret trekker Høie frem viktigheten av SSEs høyspesialiserte kompetanse og samtidig som det må være et forsvarlig tilbud til alle epilepsipasienter i hele landet.

Han viser også til en rekke av det politiske arbeidet som foregår innen helseområdet, blant annet oppfølgningen av hjernestrategien. Høie viser i svaret sitt til de innspill som Epilepsiforbundet har gitt i hjernehelsestrategien og skriver at Helsedirektoratet har nå fått i oppdrag å utarbeide en konkret plan for oppfølging av denne strategien.

Høie valgte også å trekke frem ParkinsonNet og at denne modellen kan følges opp som en modell også for epilepsiomsorgen. 

Modellen bidrar til bedre kvalitet på tjenestene, større likhet i tilbudene som ytes, smidigere pasientforløp og en mer tilgjengelig helse- og omsorgstjeneste. Pilotprosjektet skal bidra til å vurdere om en slik modell kan benyttes helt eller delvis av andre diagnosegrupper, deriblant epilepsi.

ParkinsonNet er en modell for oppfølgning og kontakt med helsetjenesten som nå utprøves på parkinson, men som Epilepsiforbundet mener kan ha stor nytte innen epilepsiomsorgen.

Ønsker du å lese hele svaret fra helseminister Bent Høie? Klikk her. 

Share Share Share

På denne siden brukes informasjonskapsler ("cookies") til å få statistikk over bruk av sidene våre og for å gi ekstra funksjonalitet til deg. Vi kan også bruke cookies i forbindelse med markedsføring av våre produkter og tjenester. Ved å fortsette å bruke siden bekrefter du at du godtar det.

Design: Tenk Kommunikasjon // Utviklet av Imaker AS