Internasjonal epilepsidag markeres i dag

12.02.2018

Vi retter oppmerksomheten mot behovet for informasjon, med intervjuer av stortingspolitikere og rundbordssamtale med fagpersoner. 

- Det er i dag åpenbare mangler i informasjonen og veiledningen fra spesialisthelsetjenesten til mennesker med epilepsi og deres pårørende. Dette vil vi prøve å gjøre noe med på internasjonal epilepsidag og alle kan bidra med sine innspill og sitt engasjement, sier Henrik Peersen, generalsekretær i Epilepsiforbundet.

I de kommende timene publiserer vi på Facebook, YouTube og Twitter intervjuer av helsepolitikere fra de største partiene i helse- og omsorgskomiteen på Stortinget. Vi stiller politikerne spørsmål om informasjonsbehovet og hva de mener bør gjøres 

Du kan delta via sosiale medier

Etter rundreisen på Stortinget, setter representanter fra Epilepsiforbundet kursen mot Oslo Universitetssykehus. Der er det planlagt en diskusjon med nevrologer og sykepleiere som til daglig jobber med epilepsi, hvor man vil diskutere hvordan informasjonen derfra kan bli bedre i fremtiden.

Hensikten er å konkretisere hva som kan forventes fra sykehusene og spesialisthelsetjenestens side, og samtidig peke på hva som i så fall må til av ressurser for å dekke informasjonsbehovet bedre enn i dag. Epilepsiforbundet vil i løpet av møtet dele høydepunkt og komme med oppdateringer fra diskusjonen.

Har du meninger om hva helsevesenet bør informere om, eller hvordan dette bør gjøres, er du velkommen til å dele og komme med innspill i kommentarfeltene på Facebook, Twitter og YouTube. Innspill vil løftes i diskusjonen med fagmiljøene og er med å belyse behovene for utbedring i helsetilbudet ved epilepsi. Vi har allerede fått en del gode innspill og håper på fler. 

Markeringer rundt hele kloden

I dag blir internasjonal epilepsidag markert over hele verden, i rundt 120 land. Omtrent 50 millioner mennesker har epilepsi globalt, noe som gjør epilepsi til en av de mest utbredte nevrologiske sykdommene i verden. Initiativet til internasjonal epilepsidag startet i 2015 og er organisert av International Bureau for Epilepsy og International League Against Epilepsy.

Verdens helseorganisasjon er også med på markeringen. WHO sier på sine nettsider «Ikke bare er det nødvendig at de som trenger det mottar behandling, det er like viktig med tilgang på informasjon om epilepsi». Dette reflekteres i temaet «informasjonsbehovet» som Norsk Epilepsiforbund har valgt for årets markering. 

 

Share Share Share

På denne siden brukes informasjonskapsler ("cookies") til å få statistikk over bruk av sidene våre og for å gi ekstra funksjonalitet til deg. Vi kan også bruke cookies i forbindelse med markedsføring av våre produkter og tjenester. Ved å fortsette å bruke siden bekrefter du at du godtar det.

Design: Tenk Kommunikasjon // Utviklet av Imaker AS