Epilepsiforbundets nye forbundsstyre: (fra venstre) Mette Figge, Espen Lahnstein, Emma Lovise Larsen, Øystein Haugland, Anne Dilling og Nils-Roe Fjørtoft. Ronny Poulsen, Cathrine Schlotterbeck og Stein Løkken var ikke til stede da bildet ble tatt.

Landsmøtet har valgt nytt forbundsstyre

27.10.2022

I helgen avholdt Epilepsiforbundet sitt 23. ordinære landsmøte. Her valgte Landsmøtet blant annet nytt forbundsstyre.

Forrige landsmøte var digitalt, på grunn av koronaen, så det var ekstra hyggelig å kunne møtes fysisk denne gangen. Landsmøtet ble åpnet av avtroppende styreleder Bente Nordahl Langsø. Årsrapporter og regnskap for de siste to årene ble lagt fram. Det samme ble handlingsplan og strategi, og landsmøtet ble orientert om handlingsplanen for neste landsmøteperiode. Vi fikk også tid til et fagseminar med gjesteforelesere, om EpilepsiNett, hjernehelsestrategien, epilepsi og kunst, og siste nytt om behandlingstilbudet ved epilepsi.

Rørende taler og gaver til forskning
Noen diskusjoner oppstod underveis, men det var god stemning hele helgen. Ikke minst under middagen lørdag kveld, der det både var nydelig mat og mange gode taler. Spesielt rørende var talene fra to av forbundets æresmedlemmer: tidligere generalsekretær Eva Hennie Johnsen og 94 år gamle Ada Berle Vikingsen. Ada er eneste gjenlevende av de som var med på å starte Epilepsiforbundet i 1974. 

To av våre æresmedlemmer, Ada Berle Vikingsen og Eva Hennie Johnsen, holdt begge rørende taler under landsmøtemiddagen, og fikk stående applaus. Foto: Bente Nordahl Langsø

Under middagen kom det også inn to store pengegaver til forskningsfondet vårt: 50.000 kroner fra Epilepsiforbundet Trøndelag og 100.000 kroner fra Epilepsiforbundet Bergen og omegn!

Epilepsiforbundets forskningsfond, her representert ved Johan Falck-Pedersen, mottok 100.000 kroner fra Epilepsiforbundet Bergen og omegn!

Nytt forbundsstyre
På søndag valgte landsmøtet nytt forbundsstyre. Det nye styret er som følger:

Espen Lahnstein – styreleder – fra Buskerud/Viken
Stein Løkken – 1. nestleder – fra Innlandet
Cathrine Schlotterbeck – 2. nestleder – fra Follo
Ronny Paulsen – styremedlem – fra Agder
Anne Dilling – styremedlem – fra Østfold
Øystein Haugland – styremedlem – fra Trøndelag og Epilepsiforbundet Ung
Nils-Roe Fjørtoft – styremedlem – fra Epilepsiforbundet Sjeldne
Mette Figge – 1. varamedlem – fra Østfold
Emma Lovise Larsen – 2. varamedlem – fra Epilepsiforbundet Ung

For vår nye styreleder, Espen Lahnstein, som har lang erfaring fra ungdomsarbeid i Epilepsiforbundet, var det følelsesmessig særdeles sterkt å bli valgt til leder av forbundsstyret.

– Det er en stor ære å få lov til å lede en slik fantastisk engasjert flott gjeng med tillitsvalgte mennesker som gjør en fantastisk jobb oppimot våre medlemmer. Det er en tillit som er få unt å få, sier Lahnstein. – Det å komme tilbake til forbundet som tillitsvalgt etter å ha vært lenge ute av Epilepsiforbundet, det er følelsesmessig sterkt. Etter en vandring rundt i øvrige organisasjoner, både i verv og arbeidsliv, så er dette som å komme hjem til sine egne.

Generalsekretær i Epilepsiforbundet Sissel Karin Haavaag gleder seg til å samarbeide med det nye styret:
– Først og fremst vil jeg takke de i styret som nå har valgt å tre ut, for den fantastiske innsatsen som de har lagt ned for forbundet i perioden 2020-2022. Tusen takk til det valgte styret for perioden 2022-2024, og for at dere gjennom dette vervet er med på å styre Epilepsiforbundet i en god retning. Jeg synes at styresammensettingen er god og at styrets medlemmer har en viktig kompetanse. Denne kompetansen skal brukes til å utvikle forbundet videre. Jeg gleder meg til, og ser frem til, et godt samarbeid.

 

Share Share Share

På denne siden brukes informasjonskapsler ("cookies") til å få statistikk over bruk av sidene våre og for å gi ekstra funksjonalitet til deg. Vi kan også bruke cookies i forbindelse med markedsføring av våre produkter og tjenester. Ved å fortsette å bruke siden bekrefter du at du godtar det.

Design: Tenk Kommunikasjon // Utviklet av Imaker AS