Therese Knudsen jobber nå frilans som grafisk designer, og har designet coveret til låten. – Vi var enige om at coveret skulle være en slags refleksjon av sangen, med et psykedelisk preg. Så jeg visualiserte noen av sangene det er referert til i sangen: "butterflies and zebras" (fra låta «Little Wing» av Jimi Hendrix), regnbuen som både kan representere låtene «Somewhere Over the Rainbow» og «Stairway To Heaven», «When Doves Cry» (Prince) – og Freddie Mercurys avknekte signaturmikrofon, ettersom det var Queen som var "vår greie," forteller Therese.

Lanserer minnelåt til støtte for mennesker med epilepsi

01.07.2021

I dag slippes låten «The Song We Will Remember» av The DePatie Melt. Den er skrevet til Annika Snarby Lehikoinen som døde av SUDEP i april 2019, bare 19 år gammel. 

You are the song we will remember
You are the hit full of life and love

Slik låter refrenget.

– Rommet lyste litt opp når Annika kom inn. Det forteller Therese Knudsen, som er en god venninne av Annikas mor, og som også kjente Annika godt. Det var hun som skrev førsteutkastet til låten.
– Annika var en person som fikk deg til å føle at du ble sett. Hun var helt spesiell på det å kunne se mennesker, og hun kunne snakke med hvem som helst. De som har vært i skolesammenheng med henne, har sagt at det ble en bedre dag hvis de fikk sitte sammen med Annika, og læreren har fortalt at det hendte hun kom inn i klasserommet og spurte hvordan læreren hadde det.

Hva er SUDEP?
SUDEP (Sudden Unexpected Death in Epilepsy) er plutselig, uventet død hos personer med epilepsi som ellers var friske. Det er særlig unge voksne med lang sykdomsvarighet og hyppige anfall som rammes. Ofte inntreffer dødsfallene i forbindelse med et nattlig generalisert tonisk-klonisk krampeanfall. I Norge antas at rundt 30 personer rammes hvert år.

Kilde: Tidsskrift for Den norske legeforening

Ville bli hjelpelærer
Annika gikk på Hartvig Nissens videregående skole på Frogner i Oslo, og var glad i musikk og teater.
– Hun ville først bli skuespiller, men ombestemte seg, og ville heller bli hjelpelærer for barn med lærevansker, forteller Therese. Annika hadde selv litt lærevansker, men lot seg ikke stoppe av det. Antagelig var det derfor hun ville hjelpe andre i samme situasjon, tenker Therese.

Da Annika gikk på videregående bodde Therese så nærme skolen at hun kunne se ned på skolegården fra leiligheten sin, og Annika besøkte henne en del i skoletiden. Therese hadde hjemmekontor da, og Annika gikk bare på skole deltid på den tiden, fordi hun skulle stresse så lite som mulig på grunn av sin helsesituasjon.
– Vi hørte mye på Queen, det er derfor en referanse til dem i sangen, forteller Therese. – Når hun besøkte meg, snakket vi mye om opplevelser knyttet til det å bli voksen, om gutter og planer for framtiden. Annika hadde en femårsplan: Hun skulle bo hjemme først og tjene penger, bli hjelpelærer og kjøpe seg leilighet innen fem år.

Thereses kjæreste og bandleder, John DePatie, bor og jobber til vanlig i USA, men i 2017 kom han til Norge for å holde en konsert og besøke Therese. Da fikk han også møte Annika.
– Han og Annika hadde en spesiell connection. De møttes for første gang, og snakket som om de hadde kjent hverandre lenge, forteller Therese.
John DePatie spiller gitar på låten, og har skrevet melodien sammen med låtskriver Will Faerber, som fullførte teksten. Den er fremført av Jody Bagley.

 

John DePatie (fra venstre), Therese og Annika i 2018 i forbindelse med en konsert John hadde i Oslo. Annika var med og fikset lysoppsettet før konserten, noe hun hadde fått erfaring med fra skolen. Foto: Privat

Ikke en trist sang
Selv har Therese jobbet mye av livet som journalist, både i Norge og England, og skrevet mye om folk i musikk- og teaterbransjen. Hennes siste artikkel var i VG Helg i 2018, der hun hadde intervjuet moren til musikeren Marius Müller. Som kjent, mistet moren begge sønnene sine i løpet av noen få dager i 1999.
Siden har også Therese fått kjenne på sorg og savn.
– Det er to år siden dette med Annika skjedde, men jeg får fortsatt klump i halsen når jeg snakker om det.

Likevel har de ikke laget en trist sang.
– Annika hadde litt motgang på grunn av helsesituasjonen, men hun klarte å være positiv likevel, derfor er det ingen deppe-sang, forklarer Therese. – Sangen skal reflektere henne og hennes syn på ting. Hun lot seg ikke begrense av diagnosen.

Inntektene fra sangen vil de tre første månedene gå til epilepsiforeningen i USA, siden flere av bandmedlemmene er derfra. Men bandet ønsker også å støtte Epilepsiforbundet i Norge, og har derfor opprettet en innsamlingsaksjon på Facebook.


Her kan du støtte innsamlingsaksjonen. 

Hør låten her! 

 

Share Share Share

På denne siden brukes informasjonskapsler ("cookies") til å få statistikk over bruk av sidene våre og for å gi ekstra funksjonalitet til deg. Vi kan også bruke cookies i forbindelse med markedsføring av våre produkter og tjenester. Ved å fortsette å bruke siden bekrefter du at du godtar det.

Design: Tenk Kommunikasjon // Utviklet av Imaker AS