Foto: yukipon/Shutterstock.com

Mangel på Diacomit

03.05.2017

Ta kontakt med din lege for råd.

Ifølge Statens legemiddelverk melder grossistene om ustabile leveranser av Diacomit 250 mg og 500 mg pulver til mikstur, og 250 mg og 500 mg kapsler.

Diacomit (stiripentol) er et antiepileptikum som brukes sammen med klobazam og valproat for å behandle en spesiell form for epilepsi, kalt Dravets syndrom.

Det er foreløpig uvisst hvor lenge denne mangelen vil vare, men Statens legemiddelverk jobber for å avklare situasjonen med Biocodex.

Utenlandske pakninger tilgjengelig
Statens legemiddelverk har bestemt at apotek inntil videre kan levere ut stiripentolpulver til mikstur og kapsler i utenlandske pakninger fra EU-/EØS-land. Vedtaket er gyldig inntil det markedsførte preparatet igjen kan leveres, og er foreløpig forlenget til 15. oktober 2017.

Frem til utenlandske pakninger med mikstur er tilgjengelig, anbefaler Statens legemiddelverk at du foretar et midlertidig bytte fra mikstur til kapsler.

Råd til pasienter
Ta kontakt med legen din for råd vedrørende videre behandling.

Det kan ta noe tid før apoteket får inn de utenlandske pakningene.

Se mer info hos Statens legemiddelverk.

Share Share Share

På denne siden brukes informasjonskapsler ("cookies") til å få statistikk over bruk av sidene våre og for å gi ekstra funksjonalitet til deg. Vi kan også bruke cookies i forbindelse med markedsføring av våre produkter og tjenester. Ved å fortsette å bruke siden bekrefter du at du godtar det.

Design: Tenk Kommunikasjon // Utviklet av Imaker AS