Statens legemiddelverk ber pasientene være nøye med å følge rådene fra lege og apotek når de får Fenemal 50 mg tabletter i utenlandske pakninger.

Mangel på Fenemal 50 mg tabletter

14.02.2019

Det er mangel på epilepsimedisinen Fenemal 50 mg tabletter «Takeda», 100 stk. Statens legemiddelverk forventer at medisinen vil være tilbake i uke 14. Inntil da kan du bli tilbudt utenlandske pakninger.

Legemiddelverket har bestemt at apotek har tillatelse til å levere ut tablettene i utenlandske pakninger fra EU-/EØS-land. De utenlandske pakningene må være tilsvarende Fenemal 50 mg tabletter. Dette vedtaket er gyldig fram til 15. mai 2019.

Legemiddelverket godkjenner også at de utenlandske pakningene kan utleveres på blå resept.

Det kan være andre hjelpestoffer i de utenlandske pakningene, enn de som er i de norske pakkene. Dette kan gi risiko for allergi.

Legemiddelverket ber leger være oppmerksomme på mulig endret effekt, og anbefaler serumkontroll to uker etter byttet, samt eventuelle nye kontroller ved behov.

Pasienter kan altså bli tilbudt utenlandske pakninger med Fenemal de neste ukene. Apotekene bør i disse tilfellene skrive ut et norsk pakningsvedlegg.

Statens legemiddelverk ber pasientene være nøye med å følge rådene fra lege og apotek.

Mer info finner du hos Statens legemiddelverk.

Share Share Share

På denne siden brukes informasjonskapsler ("cookies") til å få statistikk over bruk av sidene våre og for å gi ekstra funksjonalitet til deg. Vi kan også bruke cookies i forbindelse med markedsføring av våre produkter og tjenester. Ved å fortsette å bruke siden bekrefter du at du godtar det.

Design: Tenk Kommunikasjon // Utviklet av Imaker AS