Pasienter som har resept på Rivotril tabletter må kontakte legen/nevrologen sin for å diskutere videre behandling.

Mangel på Rivotril tabletter

16.02.2022

Statens legemiddelverk melder om mangel på Rivotril tabletter 0,5 mg og 2 mg «Cheplapharm». Dette er en svært vanedannende epilepsimedisin som man ikke brått kan slutte på. Det er derfor viktig at de som bruker dette, tar kontakt med legen/nevrologen sin for å få alternativ resept og oppfølging.

Ny forsyning er forventet tilgjengelig fra 18. februar. Mangelen skyldes forsinket levering.

Alternativet Rivotril 2,5 mg/ml dråper har samme virkestoff som Rivotril tabletter, og er tilgjengelig. Denne har ulik styrke og legemiddelformulering. Pasienter som har resept på Rivotril tabletter må derfor kontakte legen for å få resept på Rivotril dråper, etter godkjenningsfritaksordningen.
Legemiddelverket styrer ikke tilgangen på disse pakningene, og forsyningen kan være begrenset.

Legemiddelverket har følgende råd til pasienter:

• Følg rådene fra lege og apotek.
• Kontakt lege for å diskutere videre behandling.

Legemiddelverket tillater at Rivotril dråper (på godkjenningsfritak) som inneholder klonazepam kan utleveres på blå resept.

Mer info finner du hos Legemiddelverket.

Share Share Share

På denne siden brukes informasjonskapsler ("cookies") til å få statistikk over bruk av sidene våre og for å gi ekstra funksjonalitet til deg. Vi kan også bruke cookies i forbindelse med markedsføring av våre produkter og tjenester. Ved å fortsette å bruke siden bekrefter du at du godtar det.

Design: Tenk Kommunikasjon // Utviklet av Imaker AS