Leif Fiskvik (10.08.1922 - 10.02.2022) var en meget aktiv forbundsleder som blant annet reiste rundt i Norge og etablerte lokalforeninger, og drev informasjonsvirksomhet. På sine eldre dager ga han dessuten ut bok om sitt liv. Foto: Roger M. Svendsen, Mediehuset Innherred

Nekrolog: Leif Fiskvik

16.02.2022

En av Epilepsiforbundets grunnleggere, og vår første forbundsleder, Leif Fiskvik, døde 10. februar, 99 år gammel. Han fikk leve et langt liv, og gjorde mye godt for Epilepsiforbundet og mennesker med epilepsi.

Leif Fiskvik var med på å starte opp Epilepsiforbundet, og satt i interimsstyret under oppstart av organisasjonen, før han ble valgt som første forbundsleder i 1974. Dette vervet hadde han i ti år.

Han var en meget aktiv leder som reiste rundt i Norge og etablerte lokalforeninger, i tillegg til at han tok seg av alt kontorarbeid. Den første tiden hadde ikke forbundet økonomi til å ansette noen. Det kom på plass etter noen år.

Leif startet også tidlig med informasjonsvirksomhet. Han fikk laget brosjyrer og utarbeidet et ID-merke for personer med epilepsi. Han skapte et godt samarbeid med Spesialsykehuset for epilepsi (SSE), Røysumtunet og andre organisasjoner. Disse er fortsatt blant våre viktigste samarbeidspartnere.

Da han gikk av som leder etter ti år, var det en veletablert organisasjon han hadde bygget opp.

Han og hans kone, Inger Lise, var også oppholdsledere på Frambu kompetansesenter for sjeldne diagnoser i mange år, for barn med epilepsi, inntil tilbudet ble lagt ned i 1994.

Leif ble utnevnt til æresmedlem i Epilepsiforbundet i 1994. En utnevnelse vi tror han satte stor pris på. Han var i alle år med på våre landsmøter, hvor han holdt minnerike taler, helt til det siste.

Med sin lune væremåte, klok og varm og alltid med et smil om munnen, vil vi huske Leif med ydmykhet og takknemlighet. Epilepsiforbundet har mye å takke Leif for.

Share Share Share

På denne siden brukes informasjonskapsler ("cookies") til å få statistikk over bruk av sidene våre og for å gi ekstra funksjonalitet til deg. Vi kan også bruke cookies i forbindelse med markedsføring av våre produkter og tjenester. Ved å fortsette å bruke siden bekrefter du at du godtar det.

Design: Tenk Kommunikasjon // Utviklet av Imaker AS