Morgendagens helsetjeneste på Arendalsuka

13.08.2018

På Norges største politiske møteplass vil forbundet holde et arrangement og medvirke i tre andre arrangementer gjennom vårt engasjement i Hjernerådet.

– Arendalsuka er en viktig politisk arena hvor vi i år bidrar med flere viktige poster på programmet for å rette oppmerksomheten mot epilepsi og hjernehelse. Vi ser frem til å møte og diskutere viktige temaer med sentrale helsepolitikere på vegne av våre medlemmer, sier Generalsekretær Henrik Peersen.

Dette er de fire arrangementene:

Morgendagens helsetjeneste? Hvordan imøtekomme kronikernes behov for informasjon, råd og veiledning?

Lenke til arrangementet:  https://arendalsuka.no/event/user-view/7097

Om arrangementet: Hør helsemyndigheter, politikere, brukere og brukerorganisasjoner diskutere brukerorganisasjonenes rolle i utviklingen av pasientenes helsetjeneste. Hit kommer stortingsrepresentanter fra de store partiene, som jobber med helsepolitikk.

Vår medvirkning: Henrik Peersen, General Sekretær Norsk Epilepsiforbund; Oppfyller helsevesenet sin rolle med tanke på informasjon, råd og veiledning til pasientene?  Resultater fra spørreundersøkelse i regi av NEF

I tillegg til vårt eget engasjement bidrar vi gjennom Hjernerådet til disse tre arrangementene:

Morgendagens hjernehelse – hva er det for meg? Forventninger til hjernehelsestrategien.

Lenke til arrangementet:https://arendalsuka.no/event/user-view/7343

Til dette møtet om hjernestrategien er nevrolog Karen Herlofsen, hjernehelsepasient Arne Mjåland, psykiater Anne Udal, statssekretær Anne Grethe Erlandsen samt overlege Anette Storstein invitert for å snakke om hvilke forventninger de har til hjernehelsestrategien, og hva morgendagens hjernehelse er for dem. Møtet er særlig beregnet for helsepersonell, men det er åpent for alle interesserte.

Bruk hodet – ta vare på hjernen!

Lenke til arrangementet: https://arendalsuka.no/event/user-view/7655

Hjernesykdom og hjerneskade står for en stor del av sykdomsbelastningen her i landet. Det må gjøres mer for at mennesker med disse lidelsene får en bedre livskvalitet.

I desember 2017 lanserte helseminister Bent Høie den aller første hjernehelsestrategien i Norge. Den er samtidig Europas første hjernehelsestrategi.

Moderne hjerneforskning forteller oss stadig mer om hjernen. Det er den mest komplekse strukturen vi kjenner i universet. Hjernen er uerstattelig. Professor Hanne F. Harbo vil samtale med ulike mennesker om hva vi selv kan gjøre for å ta bedre vare på hjernen vår. Vi møter en pasient, en forsker, en fastlege og politikere.

Musikk i hjernen

Lenke til arrangementet: https://arendalsuka.no/event/user-view/7339

Hjernerådets populærvitenskapelige seminarer om hjernen har vært meget godt besøkt, og mange har spurt om vi ikke kan ha disse seminarene også andre steder enn i Oslo. Under årets Arendalsuke gjør vi alvor av dette.

Hjernen vår er det viktigste organet i kroppen. Den er uerstattelig. Derfor må vi bruke hodet og ta godt vare på hjernen og hjernehelsen vår. Hvordan kan vi gjøre det? Fire ting er særlig viktige: Fysisk aktivitet, sunn mat (hjerneføde), rike stimuli inn til hjernen og nok søvn.

Share Share Share

På denne siden brukes informasjonskapsler ("cookies") til å få statistikk over bruk av sidene våre og for å gi ekstra funksjonalitet til deg. Vi kan også bruke cookies i forbindelse med markedsføring av våre produkter og tjenester. Ved å fortsette å bruke siden bekrefter du at du godtar det.

Design: Tenk Kommunikasjon // Utviklet av Imaker AS