Toppsyklisten Håvard Blikra lar ikke epilepsien hindre ham fra å drive med sykling. Foto: TV2

Norsk toppsyklist med epilepsi

24.05.2017

Håper å motivere andre

– Det blir litt dumt at en sykdom skal hindre meg i å drive med sykling, som jeg liker så godt og som jeg har drevet med så lenge, sier Håvard Blikra til TV2.

Han har hatt epilepsi siden 2010 og får stort sett tre-fire krampeanfall i året. I dagene etterpå kan han ha vondt i hodet og være skjelven.

Dette hindrer midlertid ikke Blikra fra å drive med sykling på toppnivå. Fire-fem dager etter et anfall er han tilbake på sykkelen, forteller han til TV2.

Nå sykler han Tour de Fjords, et fem dagers ritt med etapper på nærmere 200 kilometer.

Overfor TV2 innrømmer han at det til tider er hardt å kombinere epilepsi med toppidrett, og at han settes en del tilbake når et anfall kommer rett før et ritt han har trent seg opp til. Men han har likevel ikke tenkt å slutte å sykle med det første. Og han er ikke redd for å få anfall på sykkelen. Anfallene kommer bare om natten.

– Jeg håper å motivere andre med samme sykdom til å gjøre det de vil i livet, og ikke la sykdommen sette noen begrensninger, sier den tøffe syklisten.

Norsk Epilepsiforbundet er meget imponert over Blikra som er et flott forbilde for så mange.

– Vi er takknemlige for at Blikra er åpen om sin epilepsi og vil motivere andre med sin historie. Jeg tror trygt vi kan si at vi er 45 000 som heier på Håvard i Tour des Fjords. Lykke til! Hilser generalsekretær Henrik Peersen.

 

Les hele saken på TV2.no. 

Share Share Share

På denne siden brukes informasjonskapsler ("cookies") til å få statistikk over bruk av sidene våre og for å gi ekstra funksjonalitet til deg. Vi kan også bruke cookies i forbindelse med markedsføring av våre produkter og tjenester. Ved å fortsette å bruke siden bekrefter du at du godtar det.

Design: Tenk Kommunikasjon // Utviklet av Imaker AS