Ny medlemsfordel - skolepakken

14.01.2019

Vi starter året med en ny medlemsfordel: en gratis skolepakke med informasjon og annet materiell, som skal bedre informasjonen og kommunikasjonen mellom skolen og hjemmet.

Epilepsiforbundet har lenge sett et behov for et verktøy som kan bidra til å gjøre informasjonsutvekslingen mellom skole og hjem enklere. Vi har derfor utviklet Min epilepsi i skolen som et verktøy for samarbeid rundt eleven med epilepsi. Min epilepsi i skolen gir utfyllende informasjon om viktige temaer i forbindelse med epilepsi og skolegang, til både skoler og foreldre. Etter at pakken i fjor ble laget og distribuert med støtte fra ExtraStiftelsen, med svært positiv mottakelse, har vi nå besluttet å etablere utdeling som en ny medlemsfordel. Alle medlemmer med barn i skolealder skal derfor fortsatt kunne få skolepakken gratis.

Personlig mappe
Siden det finnes mange ulike typer epilepsi, og konsekvensene kan være svært forskjellige, kan det også være veldig individuelt hvordan epilepsien slår ut i skolesammenheng. Selv om skolen har hatt elever med epilepsi tidligere, er det viktig at skolen kjenner til den enkelte elevs epilepsi og vurderer den enkeltes individuelle behov. Min epilepsi i skolen er derfor en personlig eske som følger hver enkelt elev.

Innhold
Min epilepsi i skolen er en pakke som inneholder to esker; en eske til familien og en som kan ligge på skolen og følge barnet gjennom skolegangen.

Hver eske inneholder:
• Sjekkliste for samarbeid mellom skolen og familien
  Foreldre til barn med epilepsi deler sine tips om temaer som kan være viktig at skolen og familien jevnlig snakker sammen om.
Informasjonshefte om epilepsi og skole
  Utdypende informasjon om temaene i sjekklisten, her finner man råd om blant annet medisiner, SFO, pedagogiske utfordringer og tilrettelegging, skoleskyss, fysisk aktivitet og svømming, samt viktige hjelpeinstanser.
Informasjon om min epilepsi og Instruks for anfallshåndtering
  To ark som kan fylles ut med personlig informasjon om den enkelte elev. Informasjonen på arkene kan fylles ut sammen med skolen eller i forkant sammen med lege. Arkene bør oppdateres jevnlig og kan være et grunnlag for samtale mellom hjem og skolen.
Brosjyrer: Elever med epilepsi og Hva i all verden er epilepsi
  Brosjyrene kan brukes når man skal informere lærere og medelever om epilepsi i skolen.
Førstehjelpsplakat
  Kan henges opp på skolen og gir informasjon om førstehjelp ved anfall
Notatblokk og penn

Medlemmene våre får skolepakken gratis ved å bestille den på post@epilepsi.no. Oppgi her navn og adresse, og gjerne medlemsnummer dersom du har det lett tilgjengelig.

Er du ikke medlem, kan du kjøpe mappen i nettbutikken vår https://www.epilepsi.no/nettbutikk/

Share Share Share

På denne siden brukes informasjonskapsler ("cookies") til å få statistikk over bruk av sidene våre og for å gi ekstra funksjonalitet til deg. Vi kan også bruke cookies i forbindelse med markedsføring av våre produkter og tjenester. Ved å fortsette å bruke siden bekrefter du at du godtar det.

Design: Tenk Kommunikasjon // Utviklet av Imaker AS