E-læringskurset er utformet av Ellen Kjendbakke og nevropsykolog Halvor Torgersen. De har dessuten fått innspill både fra pasienter og ergoterapeutgruppen ved SSE. Foto: Oslo universitetssykehus

Nytt e-læringskurs: Epilepsi og hukommelse

05.02.2020

Opplever du at hukommelsen er svekket på grunn av epilepsi? Det er det mange som gjør. Nå har Spesialsykehuset for epilepsi (SSE) laget et e-læringskurs som kan gi deg bedre forståelse av hukommelsesvanskene. Du får også praktiske råd om hvordan du kan gjøre hverdagen lettere.

– Psykologene her på SSE ser at hukommelsesproblemer er veldig vanlig blant epilepsipasienter. Det kan skyldes både medisiner og sykdommen. Det sier undervisningsleder ved SSE, Ellen Sundland Kjendbakke, som har vært med på å utforme kurset. Hun mener det er viktig å ha kunnskap om hukommelsen og hvordan hjernen påvirker den. Epilepsianfall påvirker den veldig.

Kjendbakke understreker at selv om man har svekket hukommelse en periode, betyr det ikke at det er varig.
– Man kan ha dårligere hukommelse en periode med mye anfall, og så kan det bli bedre når man har mindre anfall, sier hun. – Det er også viktig å være klar over at hukommelsen kan trenes opp. Gjenkjenning er for eksempel en veldig god metode for å forbedre hukommelsen. Den bruker vi i kurset.

Første del av e-læringskurset inneholder litt informasjon om hjernen og hvordan den fungerer. Så får du vite noe om hvordan man kan oppleve hukommelsesvansker. Man trenger ikke nødvendigvis å ha generell dårlig hukommelse. Det kan være man bare har problemer med deler av den, for eksempel problemer med å holde på oppmerksomheten eller finne ordene man leter etter. Deretter følger en testoppgave, og til slutt praktiske tips om hvordan man kan leve med dårlig hukommelse.

Ta kurset her.

Kurset passer hovedsakelig for personer som har epilepsi, helsepersonell som jobber med pasienter med epilepsi, og andre med kroniske sykdommer som gjøre at de har litt dårlig hukommelse.

E-læringskurset er utformet av Ellen Kjendbakke og nevropsykolog Halvor Torgersen. De har dessuten fått innspill både fra pasienter og ergoterapeutgruppen ved SSE.

Her finner du alle e-læringskursene til SSE.

Share Share Share

På denne siden brukes informasjonskapsler ("cookies") til å få statistikk over bruk av sidene våre og for å gi ekstra funksjonalitet til deg. Vi kan også bruke cookies i forbindelse med markedsføring av våre produkter og tjenester. Ved å fortsette å bruke siden bekrefter du at du godtar det.

Design: Tenk Kommunikasjon // Utviklet av Imaker AS