Nytt EpilepsiNytt

Nytt nummer av medlemsbladet EpilepsiNytt er på vei til medlemmene våre. Denne gangen er hovedtemaet tilrettelegging. Både i barnehagen, på skolen og på arbeidsplassen kan personer med epilepsi ha behov for noe tilrettelegging for å få en best mulig hverdag. Hvordan gjøre dette på en måte som fungerer for alle involverte?

I dette nummeret av EpilepsiNytt kan du bli kjent med både Morten, Ida og Nora som alle har epilepsi. Morten er fire år og går i barnehagen. Der trives han godt, takket være noen enkle tilretteleggingstiltak.
Ida går i sjuende klasse og har en hverdag preget av mye anfall. Hun har blant annet behov for å få hvile i løpet av skoledagen. Og på Aktivitetsskolen tenkte de nytt da hun ble for stor til å gå der.
Nora jobber som foreleser på universitetet og får 1-2 absensanfall i måneden. De varer så lenge at de ikke lar seg skjule for studentene. Men Nora har løst problemet på sin helt spesielle måte.

Det er Epilepsiforbundets erfaring at god informasjon og godt samarbeid mellom familien og skolen eller barnehagen ofte er nøkkelen til en god hverdag for barnet. I dette nummeret av medlemsbladet kan du også lese om at vi jobber med å få ferdig en informasjonspakke til familier med barnehagebarn, etter samme mal som skolepakken vår. Barnehagepakken skal være ferdig rundt årsskiftet, men du kan forhåndsbestille den allerede nå.

Og så har endelig filmen «Rudy og lynmonsteret» kommet. Den passer for eldre førskolebarn og småskolebarn. Filmen kan du se på vår YouTube-kanal, og i EpilepsiNytt kan du lese om filmen, blant annet hvordan regissøren opplevde å jobbe med den.

Vi har også fått et nytt nettverk siden sist. Det er for personer med en sjelden epilepsi. Les om hvilke planer lederne har for nettverket, og hvor du kan henvende deg hvis du vil være med.

Norsk Epilepsiforbunds Ungdom (NEFU) trenger flere som kan jobbe frivillig for dem. Og her er mange spennende oppgaver å velge mellom!

Som vanlig får du også Forskningsnytt fra forskningssjefen og Eldrespalten.

God lesning!

På denne siden brukes informasjonskapsler ("cookies") til å få statistikk over bruk av sidene våre og for å gi ekstra funksjonalitet til deg. Vi kan også bruke cookies i forbindelse med markedsføring av våre produkter og tjenester. Ved å fortsette å bruke siden bekrefter du at du godtar det.

Design: Tenk Kommunikasjon // Utviklet av Imaker AS