Nytt EpilepsiNytt på vei

30.05.2023

Årets andre utgave av medlemsbladet EpilepsiNytt er på vei til medlemmene våre. Denne gangen handler det om utdanning. Mange med epilepsi opplever ekstra utfordringer på skolen og under studiene. Hvordan kan man best takle disse utfordringene?

Det er vel kjent for de fleste at epilepsien og epilepsimedisinene kan gi tilleggsutfordringer, som problemer med hukommelse og konsentrasjon. Elever og studenter med epilepsi har rett til tilrettelegging. Det kan for eksempel bety lengre tid på eksamen, økt stipend fra Lånekassen eller tilgang på hvilerom. I EpilepsiNytt kan du lese mer om dette.

EpilepsiNytt har også snakket med en forsker som har undersøkt hvorfor så mange unge med epilepsi dropper ut av skole og studier. Det hun fant ut vil kanskje overraske mange. Det er nemlig ikke alvorlighetsgraden av anfallene som er avgjørende.

En som ikke droppet ut, tross motgang underveis, var Ingrid (30). Tross ti år med udiagnostisert epilepsi og ingen tilrettelegging, kom hun seg gjennom både skole og studier, og fikk til slutt den utdanningen og jobben hun drømte om.

Sigve (65) sluttet på skolen i 1973, da han var ferdig med ungdomsskolen. Den gangen kom man ikke inn på videregående med de karakterene han hadde. Les den fantastiske historien om mannen som ikke ga opp selv om den ene drømmen etter den andre måtte legges bort på grunn av epilepsien.

Så har vi også snakket med forskere som jobber med et spennende prosjekt der målet er å øke kompetansen til ambulansepersonell når det gjelder pasienter med kramper. Dette er spesielt viktig for de som får status epilepticus, fordi riktig behandling tidlig er viktig for å unngå senskader.

Ellers får du som vanlig Forskningsnytt fra forskningssjefen, Eldrespalten og siste nytt fra Epilepsiforbundet Ung.

Er du ikke medlem, men har lyst å lese bladet?  Meld deg inn hos oss, så får du bladet tilsendt i velkomstpakken.

Ønsker du å få EpilepsiNytt på mail istedenfor i posten? Da kan du ta kontakt med oss på post@epilepsi.no, så får du neste utgave på mail istedenfor. Bestiller du bladet digitalt, får du det raskere enn om du får det i posten.

Share Share Share

På denne siden brukes informasjonskapsler ("cookies") til å få statistikk over bruk av sidene våre og for å gi ekstra funksjonalitet til deg. Vi kan også bruke cookies i forbindelse med markedsføring av våre produkter og tjenester. Ved å fortsette å bruke siden bekrefter du at du godtar det.

Design: Tenk Kommunikasjon // Utviklet av Imaker AS