Nytt nummer av EpilepsiNytt

03.10.2019

Nytt nummer av medlemsbladet EpilepsiNytt er på vei til medlemmene våre. I denne utgaven retter vi oppmerksomheten mot noen som ofte kan havne litt i skyggen, nemlig søsken til barn med epilepsi. De kan oppleve noen utfordringer som ikke andre barn har. 

EpilepsiNytt har besøkt seks år gamle Karla og storebroren hennes Nordahl, som har psykisk utviklingshemning og epilepsi. Karla synes at Nordahl er både en storebror og en lillebror.
– Han må passes på kjempemasse hele tiden. Når han får anfall, må jeg hjelpe til, finne kosedyr til ham for eksempel, forteller hun. Karla synes at Nordahl burde dele litt på oppmerksomheten, men hun er veldig glad i broren sin, og han i henne.

EpilepsiNytt har også besøkt en familie på Sotra utenfor Bergen, der ett av de tre barna har epilepsi. Vi har spurt foreldrene om hvordan de får tid til de andre to barna også.

Var du blant de mange som deltok i Epilepsiforbundets spørreundersøkelse om norsk epilepsiomsorg sommeren 2017? I så fall vil vi si tusen takk til deg, og fortelle at dine svar har bidratt til viktig epilepsiforskning. Overlege ved Spesialsykehuset for epilepsi Oliver Henning har publisert tre artikler i år om medisinbruk, tilleggsutfordringer knyttet til epilepsi og informasjon om epilepsi. Alle artiklene er basert på svarene i undersøkelsen vår. Hva han har funnet ut, kan du lese i EpilepsiNytt.

Følger du med på Norsk Epilepsiforbunds likepersonsblogg? Eller har du kanskje lyst å skrive der selv? EpilepsiNytt har tatt en prat med to av dem som blogger for oss, og spurt hvorfor de gjør det, og hva de opplever at de får ut av det.

Og til slutt i bladet tar vi deg med tilbake til årets sommerleir for ungdom på Bjøntegaard camp. Der var det topp stemning og solskinn, og en mengde aktiviteter som ungdommene kunne velge mellom.

Husk at du også kan lese bladet elektronisk på medlemssiden vår.

Share Share Share

På denne siden brukes informasjonskapsler ("cookies") til å få statistikk over bruk av sidene våre og for å gi ekstra funksjonalitet til deg. Vi kan også bruke cookies i forbindelse med markedsføring av våre produkter og tjenester. Ved å fortsette å bruke siden bekrefter du at du godtar det.

Design: Tenk Kommunikasjon // Utviklet av Imaker AS