Nytt nummer av EpilepsiNytt

05.10.2017

Vi har sett nærmere på tilrettelegging i skolen.

Høsten er her, og skolene er i full gang igjen etter sommerferien. Noen foreldre må vurdere om barnet deres har det best i vanlig skole eller spesialskole. Det kan være et vanskelig valg. I dette nummeret av EpilepsiNytt har vi snakket med både barn, foreldre, rektorer og lærere på begge typer skole, som er opptatt av hvordan skolen kan tilrettelegge best mulig for elever med spesielle behov.

Vi har besøkt Solberg skole, hvor de har tatt i bruk nyskapende teknologi for å gjøre det mulig for langtidssyke barn å delta både i undervisning og bursdagsselskap hjemmefra. Les om hvordan robotene deltar i klasserommet. Det er mange muligheter for god tilrettelegging, hvis viljen og kunnskapen er til stede.

EpilepsiNytt gir deg også råd og tips om hvordan foreldre kan få samarbeidet med barnehage og skole til å fungere bra.

Forskningsstøtte fra Epilepsiforbundet – Forskerne forteller om prosjektene
Epilepsiforbundet støtter hvert år epilepsirelaterte forskningsprosjekter. I år delte vi ut en rekordsum på 400 000 kroner.

I dette nummeret av EpilepsiNytt har vi invitert de fem forskerne som fikk støtte, til å fortelle om prosjektet de jobber med. Prosjektene dreier seg blant annet om effekten av ketogen diett på tarmfloraen, økt kunnskap om årsaker til epilepsi, og om det er regionale forskjeller når det gjelder utredning og behandling av barn med epilepsi i Norge.

Du kan også lese om doktoravhandlingen som har undersøkt hvilken effekt kaffe, søvn og medisinbruk har på epilepsi.

I tillegg deler vi med oss noen av inntrykkene fra den internasjonale epilepsikonferansen i Barcelona, som vi besøkte i september.

EpilepsiNytt er nå på vei i posten til alle medlemmene våre. Husk at du også kan lese bladet elektronisk på medlemssidene.

Les flere nyheter
Share Share Share

På denne siden brukes informasjonskapsler ("cookies") til å få statistikk over bruk av sidene våre og for å gi ekstra funksjonalitet til deg. Vi kan også bruke cookies i forbindelse med markedsføring av våre produkter og tjenester. Ved å fortsette å bruke siden bekrefter du at du godtar det.

Design: Tenk Kommunikasjon // Utviklet av Imaker AS