Mer enn 2000 personer berørt av epilepsi, svarte på spørreundersøkelsen til Norsk Epilepsiforbund og Oliver Henning. Foto: Khakimullin Aleksandr/Shutterstock.com

Ønsker du å forske på epilepsi?

23.01.2019

Vi har spennende data som vi ønsker at skal komme til nytte i helsefaglig forskning.

Norsk Epilepsiforbund og Oliver Henning, overlege ved Spesialsykehuset for epilepsi (SSE) og tidligere leder av Norsk Epilepsiselskap, gjennomførte i 2017 en spørreundersøkelse for å finne ut mer om helsetilbudet som pasienter og pårørende mottar, og behovene innenfor epilepsiomsorgen.

Mer enn 2000 svar
Spørreundersøkelsen var webbasert, og ble gjennomført på www.epilepsi.no over 5 måneder i 2017. Unike besøkende mottok en pop-up om undersøkelsen, som ble besvart av 1859 pasienter og 231 pårørende. Undersøkelsen inneholdt 114 spørsmål (ikke alle utløst for alle), inkludert bakgrunnsspørsmål om kjønn, alder, bosted, type epilepsi, anfallsfrekvens, når epilepsien oppsto osv.

– Så mange respondenter er unikt i epilepsiforskning, sier interessepolitisk rådgiver i Epilepsiforbundet, Therese Ravatn. – Vi kjenner ikke til andre undersøkelser med så mange respondenter, og som dekker målgruppen i så stor grad. Undersøkelsen omfatter personer fra hele spekteret med epilepsi, samt pårørende med ulike forhold til epilepsien.

Data til deg
Oliver Henning og medarbeidere har allerede publisert og ferdigstilt flere artikler fra undersøkelsen, men fortsatt er det ubrukte data tilgjengelig.

– Vi ønsker at dataene skal komme til nytte i helsefaglig forskning, sier Ravatn. – Vi åpner derfor for at flere kan få bruke disse. Det kan for eksempel være til masteroppgaver, artikler eller som del av større prosjekter.

Noen relevante temaer
Eksempler på relevante temaer fra resultatene:
• Geografiske forskjeller i tilbud, behandling og oppfølging
• Prediktorer assosiert med livskvalitet
• Bruk og effekt av epilepsisykepleier

Har du spørsmål?
Ta gjerne kontakt med oss for mer informasjon om dataene, eller en prat om hvilke muligheter som finnes. Vi kan også være behjelpelig med å søke forskningsmidler, om det skulle være aktuelt.

Ta kontakt med nevrolog Oliver Henning (olihen@ous-hf.no) eller interessepolitisk rådgiver Therese Ravatn (therese@epilepsi.no). Telefonnummer: 22 47 66 00

Hele utlysningsteksten kan du lese her.

/share/mime/48/pdf.png Utlysning av data til forskning

Share Share Share

På denne siden brukes informasjonskapsler ("cookies") til å få statistikk over bruk av sidene våre og for å gi ekstra funksjonalitet til deg. Vi kan også bruke cookies i forbindelse med markedsføring av våre produkter og tjenester. Ved å fortsette å bruke siden bekrefter du at du godtar det.

Design: Tenk Kommunikasjon // Utviklet av Imaker AS