Det er ikke lenger et krav om at leger må innhente samtykke fra deg for å kunne se dine legemidler. Det gjør det enklere for dem å redusere antall uaktuelle resepter, det vil si resepter som ikke skal brukes og som skulle vært tilbakekalt. Dermed blir det lettere å unngå at du får feil medisin.

Regelendring for e-resept – økt sikkerhet for deg

29.01.2019

Fra 1. januar 2019 har helsepersonell som behandler deg, enklere tilgang til å se hvilke legemidler du bruker. Dette skal øke din sikkerhet.

Det er ikke lenger et krav om at leger må innhente samtykke fra deg for å kunne se medisinene dine. I stedet får du en rettighet til å blokkere helsepersonell fra innsyn. Dette kan du selv gjøre på helsenorge.no, eller du kan få hjelp ved å ringe 800HELSE.

Endringen er et viktig steg på veien mot tryggere legemiddelbehandling. Nå blir det enklere å redusere antall uaktuelle resepter, det vil si resepter som ikke skal brukes og som skulle vært tilbakekalt. I dag har vi for mange slike uaktuelle resepter, noe som medfører risiko for feil legemiddelbruk. Dette kan i verste fall være skadelig, dersom du får ut feil medisin fordi den ikke er slettet. Krav om innhenting av samtykke fra deg har hittil gjort det vanskelig for leger å rydde i uaktuelle resepter. Nå er ikke dette lenger en hindring.

Ved å logge inn på helsenorge.no får du oversikt over reseptene dine. Her kan du også se logg over helsepersonell som har sett på legemidlene dine, og du har mulighet til å blokkere helsepersonell for innsyn.

Ta gjerne kontakt med legen dersom du har spørsmål til legemiddellisten din, eller dersom du har resepter du ikke bruker. Det er bare leger som kan rydde i reseptene dine. Slik kan du selv bidra til bedre oversikt og at du får en tryggere legemiddelbehandling.

Les mer om legemidler og e-resept på helsenorge.no.

Share Share Share

På denne siden brukes informasjonskapsler ("cookies") til å få statistikk over bruk av sidene våre og for å gi ekstra funksjonalitet til deg. Vi kan også bruke cookies i forbindelse med markedsføring av våre produkter og tjenester. Ved å fortsette å bruke siden bekrefter du at du godtar det.

Design: Tenk Kommunikasjon // Utviklet av Imaker AS