Skolepakke for elever med epilepsi

11.07.2018

Epilepsiforbundet lanserer til høsten en skolepakke for god kommunikasjon og informasjon mellom skolen og hjemmet. Forhåndsbestill nå!

Det er Epilepsiforbundets erfaring at god informasjon og godt samarbeid mellom familien og skolen ofte er nøkkelen til en god skoleopplevelse for barnet. Epilepsiforbundet har utviklet en skolepakke som et verktøy for samarbeid rundt eleven med epilepsi. Skolepakken gir utfyllende informasjon om viktige temaer i forbindelse med epilepsi og skolegang, til både skoler og foreldre.

Siden det finnes mange ulike typer epilepsi, og konsekvensene kan være svært forskjellige, kan det også være svært individuelt hvordan epilepsien slår ut i skolesammenheng. Selv om skolen har hatt elever med epilepsi tidligere, er det viktig at skolen kjenner til den enkelte elevs epilepsi og vurderer den enkeltes individuelle behov. Skolepakken er derfor en personlig pakke som følger hver enkelt elev.

Skolepakken er et prosjekt finansiert gjennom Extrastiftelsen, og pakken sendes ut gratis så langt lagret rekker. Pakken kan forhåndsbestilles på post@epilepsi.no. Oppgi her elevens navn og adresse, hvilken skole eleven tilhører og foresattes mobilnummer.

Nå er det også mulig å bestille «Elever med epilepsi - inkludering i skolen»-brosjyren. Denne brosjyren kan du lese eller bestille her. 

Skolepakken inneholder to esker; en eske til familien og en som kan ligge på skolen og følge barnet gjennom skolegangen. Hver eske inneholder:

  • To brosjyrer
  • Sjekkliste for samarbeid
  • Omfattende informasjonshefte om epilepsi og skole
  • Ark for å fylle ut informasjon om eleven og stående ordre
  • Notatblokk
  • Førstehjelpsplakat

Under følger en mer utdypende beskrivelse av eskens innhold:

«Elever med epilepsi – inkludering i skolen» er Epilepsiforbundets nyeste brosjyre om epilepsi hos skolebarn. Denne brosjyren ble ferdigstilt i sommer, og omhandler diagnosen og anfallstyper, hvordan elever påvirkes av epilepsi, rettigheter og gode tips og råd basert på innsendte eksempler fra skoler som har elever med epilepsi. En god brosjyre for de som ønsker en kortere trykksak enn informasjonsheftet som er i eskene. Her kan man lære mer om epilepsi og hvordan man kan tilrettelegge skolehverdagen for de elevene som har diagnosen.

«Hva i all verden er epilepsi?» er en brosjyre skapt for yngre barn. Her møter barna Rudy som er en tegneseriekarakter fra barneboken «Rudy og lynmonsteret». Hovedkarakteren forteller om epilepsi, EEG, anfall og medisiner. Brosjyren er et godt utgangspunkt for å formidle hva epilepsi er til barn.

I «Sjekkliste for samarbeid mellom skolen og familien» deler foreldre til barn med epilepsi sine tips om temaer som kan være viktig at skolen og familien har snakket sammen om. Ord som medisin, akuttmedisin, anfallskalender og skoletur er sentrale her.

I det utdypende informasjonsheftet om epilepsi og skolegang utdypes informasjon om temaene i sjekklisten, her finner man råd om blant annet medisiner, SFO, pedagogiske utfordringer og tilrettelegging, skoleskyss, fysisk aktivitet og svømming og viktige hjelpeinstanser.

Siden skolepakken er personlig, følger det også med to ark som kan fylles ut med informasjon om den enkelte elev. Oppdateringen kan være et godt utgangspunkt for kontakt og informasjonsutveksling. I tillegg følger det med en liten notatblokk hvor man kan notere fra møter mellom skolen og familien, og en førstehjelpsplakat som  kan henges opp på skolen.

Share Share Share

På denne siden brukes informasjonskapsler ("cookies") til å få statistikk over bruk av sidene våre og for å gi ekstra funksjonalitet til deg. Vi kan også bruke cookies i forbindelse med markedsføring av våre produkter og tjenester. Ved å fortsette å bruke siden bekrefter du at du godtar det.

Design: Tenk Kommunikasjon // Utviklet av Imaker AS