En hånd med mobil som viser Smittestopp-appen

Appen Smittestopp skal varsle om smitte, og deler data om hvordan grupper beveger seg i samfunnet. Foto: Mostphotos/Farknot Architect

Smittestopp – ny app fra Folkehelseinstituttet

20.04.2020

Appen Smittestopp ble nylig lagt ut for nedlasting på Apple App Store og Google Play Store. Appen skal gi Folkehelseinstituttet anonyme data om hvordan grupper beveger seg i samfunnet, for å måle effekten av tiltakene mot smittespredning. Etter hvert skal brukerne få et varsel om de har vært i nærkontakt med koronasmittede.

Informasjon om appen og hvordan den lastes ned, finner du hos Helsenorge.

De første ukene vil Folkehelseinstituttet bruke på å bli sikre på at dataene er av god kvalitet. Til dette trenger de at så mange som mulig laster ned appen.

– Vi oppfordrer allerede nå så mange som mulig til å laste ned appen. Data om hvordan vi beveger oss og hvor mange vi treffer, vil være viktig for å se hvordan smitteverntiltakene virker, og hvor mange flere nærkontakter vi får. Etter hvert som data blir samlet inn, vil du få et varsel dersom du har vært nærkontakt til en smittet, og få råd om hvordan du skal forholde deg til det. Det sier fungerende assisterende direktør i Folkehelseinstituttet, Gun Peggy Knudsen.

Les mer om Smittestopp på Folkehelseinstituttets nettside.

Share Share Share

På denne siden brukes informasjonskapsler ("cookies") til å få statistikk over bruk av sidene våre og for å gi ekstra funksjonalitet til deg. Vi kan også bruke cookies i forbindelse med markedsføring av våre produkter og tjenester. Ved å fortsette å bruke siden bekrefter du at du godtar det.

Design: Tenk Kommunikasjon // Utviklet av Imaker AS