Snart kommer årets første EpilepsiNytt

Årets første utgave av medlemsbladet EpilepsiNytt sendes ut til medlemmene våre i disse dager. Denne gangen handler det om livet etter en epilepsioperasjon. Hvordan blir livet etter at legene har fjernet det området i hjernen som gir anfall?

Omtrent 30 personer blir årlig operert for epilepsi i Norge. Mange av dem har høye forventninger til livet etterpå. Ergoterapeut Helene Myklebust Letén jobber ved Spesialsykehuset for epilepsi, og har skrevet en masteroppgave om livet etter operasjon: “Hverdagslivet etter epilepsioperasjon – det synlige og usynlige arbeidet”. I EpilepsiNytt forteller hun hva hun fant ut.

Vi har også snakket med en ung mann og en dame som begge er epilepsiopererte. Hvordan operasjonen endret livene deres, kan du også lese i EpilepsiNytt.

Onsdag 10. mars slipper vi de to første episodene i Epilepsiforbundets nye podkast «Epilepsien og jeg». Det er en podkast vi har laget spesielt for menn, men mange kvinner vil også garantert ha glede av den. Her diskuterer vi temaer som barn og familieliv, medisiner og bivirkninger, sex, jobb og utdanning, og mental helse knyttet opp mot epilepsi. I EpilepsiNytt kan du lese mer om podkasten og intervju med programlederen.

Du kan også lese om de to VR-filmene vi nettopp har laget for å øke forståelsen for anfall hos pårørende og i befolkningen generelt. Prosjektleder Bård Dalhaug forteller om hva VR (virtual reality/virtuell virkelighet) er, og hvorfor vi har valgt denne avanserte filmteknikken for filmene våre. Artikkelen inneholder også masse flotte bilder fra filminnspillingen.

Mange venter utålmodig på at det skal bli mulig å kjøpe den nye cannabisbaserte epilepsimedisinen Epidyolex på apoteket. I 2019 fikk den markedstillatelse av EU-kommisjonen, og vi gir deg en statusoppdatering på behandlingsprosessen her i Norge.

Ellers får du som vanlig også Forskningsnytt fra forskningssjefen, Eldrespalten og nytt fra Epilepsiforbundet Ung.

Er du ikke medlem, men har lyst å lese bladet? Meld deg inn hos oss, så får du bladet tilsendt i velkomstpakken.

På denne siden brukes informasjonskapsler ("cookies") til å få statistikk over bruk av sidene våre og for å gi ekstra funksjonalitet til deg. Vi kan også bruke cookies i forbindelse med markedsføring av våre produkter og tjenester. Ved å fortsette å bruke siden bekrefter du at du godtar det.

Design: Tenk Kommunikasjon // Utviklet av Imaker AS