Har du spørsmål knyttet til ringerunden vi holder på med nå, finner du forhåpentligvis svar på dem i teksten under. Foto: mstanley/ Shutterstock.com

Spørsmål og svar knyttet til vår fast giver-kampanje

10.11.2023

Epilepsiforbundet har satt i gang et stort og ambisiøst prosjekt som handler om å finne midler til mer hjerneforskning, mer støtte til de mange som lever med anfall, og mer politisk gjennomslag for saken. Derfor gjennomfører vi for tiden en ringerunde hvor vi spør medlemmer og andre støttespillere om de kan gi et fast bidrag. Vi vil takke alle som bidrar på akkurat den måten de kan og ønsker, om det er gjennom frivillig innsats, kontingenten eller en pengegave. Hvis du har noen spørsmål til kampanjen vår, håper vi at du får svar på dem her.

Hvorfor ringer dere?
➔ Epilepsiforbundet har satt i gang en ny satsning på innsamlingsaktiviteter for å skaffe midler til organisasjonens viktige arbeid for alle som lever med anfall. Vi ser en god respons når vi tar kontakt med våre støttespillere på telefon for å snakke om muligheten til å gi et fast bidrag til Epilepsiforbundets arbeid.

Hva går pengene til?
➔ Epilepsiforbundet jobber for en anfallsfri fremtid. Vi tror oppriktig på at det er mulig å finne svar og løsninger som skal hjelpe alle som lever med anfall, i vår tid.
➔ Gjennom forskning på hjernen og andre helseområder relatert til epilepsi og anfall, kan vi finne svar som kan gi nye angrepsmåter som kan dempe eller stoppe anfall. Vi må vite mer om hjernen, vi må finne nye medisiner, vi må vite mer om livsstilsfaktorer som kan påvirke anfall, og vi må avdekke om vi kan forebygge anfall knyttet til ulykker eller skader.
➔ Gaver går også til å forbedre Epilepsiforbundets informasjons- og rådgivningstilbud. Vi jobber for å være tilgjengelig for alle som har spørsmål eller trenger hjelp til å navigere livet med epilepsi eller som pårørende. Alle fortjener en trygg hverdag!

Hvorfor skal jeg bidra med et fast beløp?
➔ Regelmessig støtte gir Epilepsiforbundet forutsigbarhet og muligheten til å satse på mer forskning, mer informasjonsarbeid, flere kurs og større politisk gjennomslag. Epilepsiforbundet er glade for alle donasjoner vi får.

Må jeg betale kontingenten i tillegg?
➔ Kontingenten er kjempeviktig og representerer ditt medlemskap og demokratisk deltakelse i Epilepsiforbundet. Antall medlemmer er også knyttet til statsstøtten som sikrer viktige midler til drift og aktiviteter. Fast støtte eller donasjoner regnes separat av diverse grunner, både administrativt og regnskapsmessig. Å være medlem eller fast giver er selvfølgelig noe man velger aktivt å gjøre selv, og Epilepsiforbundet er takknemlig for all støtte vi får.

Hvordan fungerer fast trekk med AvtaleGiro?
➔ AvtaleGiro er en avtale med banken om å bli trukket et fast beløp hver måned, avhengig av hvor mye man foretrekker. Kontoen blir automatisk belastet, og du slipper å måtte betale giro i nettbanken. AvtaleGiro sikrer Epilepsiforbundet stabile inntekter som gjør at vi kan budsjettere med stabile inntekter over tid. Det er også blant de billigste måter for oss å motta donasjoner, da det er enkelt å administrere med lave gebyrer. Du finner mer informasjon her. 

Hvordan fungerer VIPPS faste betalinger?
➔ Faste betalinger er en tjeneste fra Vipps, en betalingsform som stadig flere foretrekker å bruke. Vipps faste betaling gir blant annet god oversikt over donasjoner og varsling ved trekk i Vipps-appen. Du finner mer informasjon her. 

Kan jeg øremerke mitt bidrag?
➔ Donasjoner går til Epilepsiforbundets arbeid generelt. Å øremerke bidrag krever mye administrasjon, så derfor velger vi ikke å øremerke pengegaver som regel.

Kan jeg endre gavebeløpet senere?
➔ Ja, det er mulig å endre beløpet senere. Om du skulle ønske å justere beløpet opp senere, er det viktig å ta høyde for det ved å sette en beløpsgrense i nettbanken som gjør det mulig.

Jeg er reservert i Brønnøysundregisteret, hvorfor ringer dere meg?
➔ Du er enten registrert hos oss som medlem eller som tidligere giver eller støttespiller, som betyr at Epilepsiforbundet har mulighet til å kontakte deg hvis ikke du har bedt direkte om noe annet.

Jeg vil ikke bli oppringt igjen.
➔ Det er helt i orden. Vi noterer det her hos oss, og passer på at du ikke blir kontaktet på telefon igjen.

Får jeg skattefradrag for gaven?
➔ Alle som har gitt 500 kroner eller mer i gave til Epilepsiforbundet i løpet av et kalenderår kan få skattefradrag for gaven(e), forutsatt at vi har ditt fødselsnummer. Du kan få skattefradrag for gaver inntil 25 000 kroner i 2023.

Hvordan kan jeg gi tilbakemeldinger om innsamlingsarbeidet?
➔ Epilepsiforbundet er medlem av Fundraising Norge; en interessepolitisk og faglig aktør som bistår alle som driver med innsamlingsaktiviteter. Vi følger Fundraising Norge sine etiske regler for innsamling, og sørge for at alle involverte følger beste praksis. Har du spørsmål om ditt giverforhold eller tilbakemeldinger knyttet til Epilepsiforbundets innsamlingsarbeid, ta kontakt på mail: siw@epilepsi.no.

Share Share Share

På denne siden brukes informasjonskapsler ("cookies") til å få statistikk over bruk av sidene våre og for å gi ekstra funksjonalitet til deg. Vi kan også bruke cookies i forbindelse med markedsføring av våre produkter og tjenester. Ved å fortsette å bruke siden bekrefter du at du godtar det.

Design: Tenk Kommunikasjon // Utviklet av Imaker AS