Hjelp oss å bli bedre

Norsk Epilepsiforbund ønsker å være en best mulig organisasjon for alle som har en tilknytning til epilepsi – både deg som har epilepsi, er pårørende eller fagperson.

Vi ønsker derfor å spørre både deg som er medlem, og deg som ikke er medlem, om hvordan du opplever Norsk Epilepsiforbund.

Undersøkelsen er anonym og tar ca. 3-4 minutter å gjennomføre.

På forhånd takk! Dine tilbakemeldinger er svært viktig for oss!

Klikk her for å gå til undersøkelsen

Bård Hoksrud og Jan Steinar Engeli Johansen får omvisning på SSE med leger, sykehussjef og Epilepsiforbundet. Foto: Grethe Reinhardtsen

SSE opplever støtte på tvers av politiske skillelinjer

18.01.2018

Fremskrittspartiets representanter fra Helse- og omsorgskomiteen ble nylig med Epilepsiforbundet på omvisning på Spesialsykehuset for Epilepsi.

Epilepsiforbundet jobber kontinuerlig for at politikerne, og særlig helsepolitikerne, forstår viktigheten av et sterkt Spesialsykehus for Epilepsi. Dette er derfor nærmest alltid et tema i møte med helsepolitikere og et tema vi tar opp i de årlige høringene om statsbudsjettet.

Fire partier i det politiske venstre og sentrum, som utgjorde flertallet i komiteen, støttet opp om SSE i innstillingen til Statsbudsjettet 2018. Arbeiderpartiet, Senterpartiet, Sosialistisk Venstreparti og Kristelig Folkeparti var de fire partiene i helse- og omsorgskomiteen som «ba regjeringen sikre en tydelig kvalitetssikring og ivaretakelse av den nasjonale behandlingstjenesten for epilepsi.» Dette på bakgrunn av at det er usikkerhet knyttet til finansiering, og at nasjonale behandlingstjenester er sårbare for budsjettprioriteringer innad i helseforetakene.

Stortingsrepresentant for FrP, Bård Hoksrud, har vist tydelig interesse for epilepsisaken og Spesialsykehuset for Epilepsi. Sammen med hans kollega, stortingsrepresentant for FrP og medlem i helse- og omsorgskomiteen, Jan Steinar Engeli Johansen besøkte de på nyåret Spesialsykehuset for Epilepsi. Epilepsiforbundet tilrettela for besøket og var med på omvisning og foredrag om arbeidet på sykehuset. Begge representantene uttrykte forståelse for viktigheten av dette samlede, tverrfaglige og høyspesialiserte sykehuset.

De to politikerne var tydelig interesserte i det spesielle som SSE kan tilby. Begge uttrykte at de opplevde omvisningen som interessant og lærerik på et område de ikke hadde så stor kunnskap om tidligere.

– At et betydelig flertall i komiteen så tydelig har uttrykt støtte for SSE på tvers av de politiske skillelinjene, er noe vi er svært glade for, uttaler generalsekretær Henrik Peersen. SSE spiller en sentral rolle i norsk epilepsiomsorg, og det er viktig for oss at helsemyndighetene forstår nettopp dette og signaliserer et ønske om å ivareta behandlingstilbudet i fremtiden, utdyper han. 

Share Share Share

På denne siden brukes informasjonskapsler ("cookies") til å få statistikk over bruk av sidene våre og for å gi ekstra funksjonalitet til deg. Vi kan også bruke cookies i forbindelse med markedsføring av våre produkter og tjenester. Ved å fortsette å bruke siden bekrefter du at du godtar det.

Design: Tenk Kommunikasjon // Utviklet av Imaker AS