Stor interesse for å lære om epilepsi i Alta

24.10.2018

12. og 13. oktober var 90 personer samlet i Alta for en samling i regi av Epilepsiforeningen i Alta og omegn. Det var foredrag, rib-tur og bålkos som stod på programmet i løpet av helgen.

Folk kom reisende langveisfra for å delta på helgesamlingen på universitetet, som ligger i Alta. Det var mange barn tilstede som lekte i klatreveggen mens foredragene pågikk, og foreldre som satt i foredraget og fikk lære om diagnosen. I tillegg var det mange deltakere under fredagens program som slettes ikke var påvirket av epilepsi selv, men som ville lære mer om epilepsi for å kunne yte bedre i sitt arbeid med mennesker. Fredag var en åpen fagdag mens lørdag var for medlemmer. Ingrid Nilsen (33) sitter i styret i foreningen og er mor til en sønn som har epilepsi. Hun satt ekstra pris på at så mange kom på fredagens foredrag:

 – På fagdagen vi hadde fredag kom folk fra boligtjenester, lærere, barneskolen til sønnen min og fra et arbeidssenter for folk som har utfordringer i arbeidslivet. Vi vet at kunnskap gir trygghet i å stå i det, og at de som står rundt noen som har epilepsi fikk det faglige påfyllet.

FOTO: Astrid Krogh/Altaposten

Rakkere og racerbåter

Ingrid synes og at det er kjekt at barna får møte andre som har epilepsi. De fleste tilreisende hadde med seg barn.

En annen som det gjorde inntrykk på å se alle barna tilstede, var Sarah Elise Kolpus (24).

– Jeg tenkte veldig på hvordan det er å være forelder som er pårørende til et barn med epilepsi.

Sarah er nydiagnostisert og meldte seg nylig inn i forbundet. Hun synes et av høydepunktene var turen med rib-båt i Altafjorden. Barna lekte, og de voksne koste seg med kaffe og bål i naturskjønne omgivelser.

– Jeg syntes det var tøft av folk å være med på rib-turen. Det var nesten så jeg ikke turte, i bekymring for å få anfall, men jeg angrer ikke og det var veldig gøy.  Jeg tror rib-turen var høydepunktet for de andre også, og ungene koste seg veldig.

FOTO: Astrid Krogh/Altaposten

Store planer for å rekruttere ungdom

Sarah Elise Kolpus og Sara Solli (17) er en noen av ungdommene i Alta som er tilknyttet forbundet. De snakket med Bård Dalhaug, ungdomskonsulenten i Norsk Epilepsiforbunds Ungdom om å arrangere et middags-treff i november.

– Vi fikk planlagt treffet, vi ungdommene som var der, også håper vi å få flere med på laget. Jeg håper vi blir flere og at vi kan gjøre aktiviteter og trene sammen. Vi har snakket med noen som er interesserte og skal henge opp flyers på tavler på ungdomsskolen, videregående og høyskolen. Så skal vi dele på Facebook, i de gruppene som har med epilepsi å gjøre, sier Sarah.

Sara synes samlingen i sin helhet ga en god erfaring.

– Det var godt at mange av foredragene var fra folk som har opplevd det selv. Mye vet jeg fra før, men det viktigste er at man ikke opplever at man er alene. I mange av foredragene tenkte jeg «Oi, sånn har jeg også det!» Lørdagen synes jeg var best. Etter Kenneth Reiss sitt foredrag var det mange som fikk lyst til å få til et felles treningsopplegg. Og det tror jeg vi kommer til å få til.

Share Share Share

På denne siden brukes informasjonskapsler ("cookies") til å få statistikk over bruk av sidene våre og for å gi ekstra funksjonalitet til deg. Vi kan også bruke cookies i forbindelse med markedsføring av våre produkter og tjenester. Ved å fortsette å bruke siden bekrefter du at du godtar det.

Design: Tenk Kommunikasjon // Utviklet av Imaker AS