Stortinget vedtok denne uken nye regler for fordeling av overskuddet til Norsk Tipping, som gjør at også Norsk Epilepsiforbund nå vil være permanent mottaker av overskuddet. Foto: S-F/Shutterstock.com

Stor seier for frivilligheten

04.05.2017

Ny fordeling av tippeoverskudd

Stortinget vedtok denne uken nye regler for fordeling av overskuddet til Norsk Tipping, som gjør at også Norsk Epilepsiforbund nå vil være permanent mottaker av overskuddet.

Kan styrke rådgiving- og likepersonstilbudet
– Dette er en gledens nyhet for Norsk Epilepsiforbund og mange andre frivillige organisasjoner i Norge, sier generalsekretær i Epilepsiforbundet Henrik Peersen.
– Regjeringen har sikret en mer likeverdig fordeling av penger til frivillighet. For oss betyr dette at vi nå har forutsetningene på plass for å styrke rådgivning- og likepersonstilbudet til mennesker med epilepsi.

Bakgrunnen
18 prosent av overskuddet fra Norsk Tipping går til humanitære og samfunnsnyttige formål. Da spilleautomatene ble fjernet i 2003, ble det som en overgangsordning innført en kompensasjon til de organisasjonene som hadde egne spilleautomater og dermed mistet inntekter. Overgangsordningen har nå vart i 14 år.

Epilepsiforbundet en av pådriverne
De siste årene har det vært jobbet for en mer permanent ordning for finansiering av frivillighet i humanitære og samfunnsnyttige organisasjoner. Norsk Epilepsiforbund har vært en av pådriverne for en ny ordning som baserer seg på objektive og likeverdige kriterier, og på den jobben organisasjonene faktisk gjør. Gjennom tett samarbeid med et tyvetalls organisasjoner, har dette gitt resultater, og nå er en slik fordeling endelig vedtatt.

Share Share Share

På denne siden brukes informasjonskapsler ("cookies") til å få statistikk over bruk av sidene våre og for å gi ekstra funksjonalitet til deg. Vi kan også bruke cookies i forbindelse med markedsføring av våre produkter og tjenester. Ved å fortsette å bruke siden bekrefter du at du godtar det.

Design: Tenk Kommunikasjon // Utviklet av Imaker AS