Hele gjengen kunne nyte nesten alle måltidene utendørs i strålende sol. Foto: Kari Odnes

Suksessfull ungdomshelg på Johnsgård

25.06.2019

Grilla marshmallows, bading og gode samtaler. Det var god stemning på Epilepsiforeningen Innlandet sin første ungdomsleir på Johnsgård Turistsenter i Sømådalen.

Epilepsiforeningen Innlandet har i flere år arrangert familiehelger. Nå utvider vi tilbudet med helgeopplegg for ungdom. Første arrangement var 14.-16. juni, på en campingplass i Engerdalen. Ikke så langt fra Femunden.

Flotte rammer
Mange deltakere ble det ikke, og det hadde vi heller ikke forventet første gang. Men det ble likevel en flott helg for oss som ble med. Sent på fredags ettermiddag var vi framme på de store, fine hyttene vi hadde bestilt for helgen. Alle bidro til at vi fort kunne kose oss med en litt sen middag. Deretter gjorde vi oss kjent i området, og avsluttet kvelden med snacks og kos i en stor gapahuk ved brygga. Vakker natur med skog, fjell og sjø, sol og godt vær og en fantastisk stillhet rammet inn arrangement på en upåklagelig måte.

Alle bidro
Frokosten koste vi oss med ute. Ved hvert et måltid hadde alle sine oppgaver. Enten det var å dekke på, skjære opp brød, frukt og grønt eller å vaske opp.
Å være samlet rundt et måltid førte til mange gode samtaler. Både om epilepsi og andre tema. Noen gledet seg over å endelig kunne ta førerkort. Andre gledet seg over å endelig ha funnet medisiner som så ut til å virke. Og alle hadde de også forskjellige utfordringer med epilepsien sin. Samtalene var preget av både dypt alvor og mye latter.

Rørosgruvene
På lørdag dro vi til Rørosgruvene og fikk privat omvisning der. En dyktig guide tok seg god tid til å vise oss hvordan det var i perioden det var drift i gruvene. Ingen av deltakerne hadde vært der før, så det var en ny og spennende opplevelse for de alle. Etterpå dro vi ned til sentrum av Røros og kosa oss med lunsj og is i sola.

På lørdag var vi i Rørosgruvene. En helt ny opplevelse for alle deltakerne. Foto: Kari Odnes

Brettspill, grilling og mygg
Tilbake på hytta ble det avslapping og kos med brettspill, bading, taco og til slutt grilla marshmallows. Stemningen var på topp. Det eneste negative med turen, som vi alle var enige om, var myggen som også koste seg i finværet. Og det sier vel egentlig alt. Myggen hører ofte med på hytteturer om sommeren.

Det var et godt samarbeid om å lage maten. Foto: Kari Odnes

Fellesskap og mestringsfølelse
Søndag koste vi oss med nok en frokost i sola ute, før vi samarbeidet om å rydde og pakke oss ut av hyttene, og alle dro hjem til sin hverdag igjen. Målet vårt med et sånt tilbud for ungdom er å skape en møteplass for ungdommer med epilepsi, hvor de kan møte andre i samme alder med samme diagnose. Vi ønsker å bidra til økt mestringsfølelse og bygge selvtillit. Vi sitter igjen med en oppfatning at vi nådde dette målet, og er allerede i gang med å tenke ut ideer til ungdomshelg eller kanskje til og med flere helger i 2020. Selv med et så lite arrangement, klarte vi å skape et fellesskap hvor alle bidro med sitt for å skape en god stemning og ikke minst føle mestring.

Helt til slutt vil vi rette en stor takk til Extra Express, Sparebankstiftelsen Hedmark og Frifond for midler til at vi kunne gjennomføre dette arrangementet.

 

Saken er skrevet av Kari Odnes.

Vi bodde i et flott turområde, og ruslet litt i skogen når vi hadde tid og lyst til det. Foto: Kari Odnes

Share Share Share

På denne siden brukes informasjonskapsler ("cookies") til å få statistikk over bruk av sidene våre og for å gi ekstra funksjonalitet til deg. Vi kan også bruke cookies i forbindelse med markedsføring av våre produkter og tjenester. Ved å fortsette å bruke siden bekrefter du at du godtar det.

Design: Tenk Kommunikasjon // Utviklet av Imaker AS