Generalskretær Sissel Karin Haavaag og assisterende generalsekretær Jørn Sibeko mener mer forskning er nøkkelen til en anfallsfri fremtid for personer med epilepsi. Men forskerne er avhengige av økonomisk støtte til prosjektene sine. Foto: Nicki Twang

Vårt ambisiøse felles prosjekt: en anfallsfri fremtid!

16.06.2023

Nå kommer sommeren, det skal være tid for å roe ned, nyte varmen og bruke tid med våre nærmeste. Men det er ikke så lett å senke skuldrene for de mange som lever med epilepsi. Eller for deres pårørende. 

Nye medisiner gjør at mange har kontroll på anfallene sine, og kan leve uten store problemer og bekymringer knyttet til diagnosen. Det har heldigvis skjedd mye de siste 50 årene siden Epilepsiforbundet ble stiftet.

Samtidig har mange det tøft ennå. De opplever ikke de samme positive effektene – de venter fortsatt på sitt medisinske gjennombrudd.

Derfor er vårt store og ambisiøse prosjekt “en anfallsfri fremtid”!

Og vi tror oppriktig på at det er mulig å finne svar og løsninger i vår tid! Det er en utrolig spennende tid for hjerneforskning, og epilepsiområdet er ikke noe unntak.

Forskere jobber kontinuerlig med å finne nye angrepsmåter som kan dempe eller stoppe anfall. Bedre kunnskap om hjernen kan også lære oss hvordan flere anfall kan forhindres. Samtidig blir behandling mer persontilpasset og helseapparatet viser i større grad forståelse for helheten i livet for mennesker med epilepsi.

For å komme til en fremtid der flere kan oppleve å være fri for anfall, trenger vi mer forskning. Vi må vite mer om hjernen, vi må finne nye medisiner, og vi må vite mer om livsstilsfaktorer som kan påvirke anfall, som for eksempel stress. Og vi må avdekke om vi kan forebygge anfall knyttet til ulykker eller skade i større grad.

Sammen skal vi nærme oss målet vårt!

Vil du være med og kjempe for en anfallsfri fremtid? Bli fast giver i dag!

Pengene går blant annet til forskning, tilbud til mennesker som lever med epilepsi og anfall, og til politisk påvirkning og informasjonsarbeid.

Share Share Share

På denne siden brukes informasjonskapsler ("cookies") til å få statistikk over bruk av sidene våre og for å gi ekstra funksjonalitet til deg. Vi kan også bruke cookies i forbindelse med markedsføring av våre produkter og tjenester. Ved å fortsette å bruke siden bekrefter du at du godtar det.

Design: Tenk Kommunikasjon // Utviklet av Imaker AS